Autorius Tema: AR 159 1.9jtdm: tinkamiausi tepalai  (Skaityta 25289 kartus)

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
  • Įrašai: 708
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 159 1.9jtdm: tinkamiausi tepalai
« Atsakymas #30 Įrašytas: 2014-12-01 15:42 »
jooo, temos apie tepalus tai kažkas tokiooooo.. ;D

o tema jautri todėl, kad tepalai ir variklis yra visuma, t.y. individualus sprendimas.
kad kažkam suveikė vienaip, tai kitam tas negarantuota.
LT '95 AR 146 1.7 16v boxer
LT '96 AR 146 1.6 8v boxer
LT '98 AR 156 2.5 v6 curva rosso
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs RRS

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 23
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31 Įrašytas: 2014-12-01 16:11 »
Aš tai sakau čia kaip su alkoholiu, gali į skrandį betkokio pilti, efektas taspats, bet skonis ne ir overall didesnį pasitenkinim… jauti geresnį gerdamas, tai kam į mylim… automobilį pilstuk… pilti? :)
P.s. per pirmąjį sniegą draugui truputį pasidraskius indėklus prasuko, visad pila lm iš intercars...

Turbūt protingiausi žodžiai šioje temoje  :alaus:
Gero tepalo visiems!
« Paskutinį kartą keitė: 2014-12-01 17:17 sukūrė PiPPas »

Neprisijungęs pavaduotojas

• Lankytojas
  • Įrašai: 242
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32 Įrašytas: 2014-12-01 16:48 »
Tai atsakykit tada koks skirtumas:ar vemti ir guleti su plystancia galva oririjus grey gooso,ar taip pat jaustis prigerus auksines? Tas pats ir su motorais,pilk nors ir pati paciausia tepala,vistiek indeklus uzvilks,gi nenaujas variklis,niekas nzn kaip buvo eksplotuotas anksciau,taip kad sutapimu neteikit kaip irodymo.Zalias labai paprastai ir aiskiai parase,kas ir kaip....
Buvo:AR 33(1.7),164(2.0ts),156(2.0ts),156(2.5),147(jtd 85kw),155(1.7),159(1.9jtdm)Jeep Grand Cherokee SRT8..... Yra:Dodge Durango (5.7hemi),Jeep Cherokee Trailhawk(3.2,Brand New)....

Neprisijungęs Infas

« Atsakymas #33 Įrašytas: 2014-12-01 17:01 »
Tai atsakykit tada koks skirtumas:ar vemti ir guleti su plystancia galva oririjus grey gooso,ar taip pat jaustis prigerus auksines? Tas pats ir su motorais,pilk nors ir pati paciausia tepala,vistiek indeklus uzvilks,gi nenaujas variklis,niekas nzn kaip buvo eksplotuotas anksciau,taip kad sutapimu neteikit kaip irodymo.Zalias labai paprastai ir aiskiai parase,kas ir kaip....
Aš nė nežinau ką man Stepas pila į mano GT 1,9 jtdm (abejoju, kad žiūri tuos standartus, sertifikatus (ar ką ten...)) bet alyva gero gamintojo elementari 5W-40 dyzeliui ir absoliučiai jokių bėdų.
Kažkaip RRS akivaizdžiai nenori įsigilinti į tai, ką sako Zhalias, o žinutė labai paprasta ir aiški: pilk tinkamų parametrų žinomo gamintojo alyvą ir viskas bus gerai. Niekas nesiūlo pilt lukoil alyvos.

P.S. Ir jeigu jau būti tokiu graužiku ir ieškot sertifikatų, tai gal reikėtų alyvą vadint alyva, o ne tiesiog tepalu. Just sayin'
« Paskutinį kartą keitė: 2014-12-01 17:05 sukūrė Infas »
'81 Alfa Romeo Alfetta
'82 Alfa Romeo Alfetta
'92 Land Rover Range Rover Vogue LSE
'01 Alfa Romeo 166
'04 Alfa Romeo GT
'04 Fiat Multipla
'09 Porsche Cayenne
'13 Alfa Romeo Giulietta

Neprisijungęs RRS

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34 Įrašytas: 2014-12-01 18:03 »
Gal pasikartosiu ką norėjau pasakyti, bet niekas nesuprato - imam tą patį LM tepalą. Prieš tai mano buvusiam auto šis gamintojas siūlė - 15. Taip, 15'оs (!!!) rūšių tepalą. Dabartiniam  - 4. Žmonos automobiliui - 13 rūšių. Įdomumo dėlei pažiūrėjau ką siūlo norimai pirkti Alfai - 1, ir tą "pritemptą" už ausų. Rašiau juk apie tai ką tepalų gamintojai vadina "lentelių praplėtimu", tai va 2,4 variklis pakliūna tiesiai į šį apibrėžimą.
Kaip suprantu čia tik man tai užkliūna, kitiems ok. Tai aš irgi, just sayin', tikrai nesiruošiu įrodinėt savo tiesų.

Neprisijungęs Infas

« Atsakymas #35 Įrašytas: 2014-12-01 19:27 »
Gal pasikartosiu ką norėjau pasakyti, bet niekas nesuprato - imam tą patį LM tepalą. Prieš tai mano buvusiam auto šis gamintojas siūlė - 15. Taip, 15'оs (!!!) rūšių tepalą. Dabartiniam  - 4. Žmonos automobiliui - 13 rūšių. Įdomumo dėlei pažiūrėjau ką siūlo norimai pirkti Alfai - 1, ir tą "pritemptą" už ausų. Rašiau juk apie tai ką tepalų gamintojai vadina "lentelių praplėtimu", tai va 2,4 variklis pakliūna tiesiai į šį apibrėžimą.
Kaip suprantu čia tik man tai užkliūna, kitiems ok. Tai aš irgi, just sayin', tikrai nesiruošiu įrodinėt savo tiesų.

so what's your point? kad jei pilsi ne tą vienintelę alyvą, bus kažkas blogai varikliui? Turi kokių nors įrodymų, tyrimų, analizių rezultatų? Ar tik Volvo forumo patirtį? Aš niekada nesirinkau automobilio pagal rekomenduojamos alyvos spektrą, todėl nelabai žinau net ko ir paklaust. Kas, kad siūlė 15 rūšių alyvos? Kas, kad 4? Kas, kad 1? Nežinau nė vieno JTD su mechaniniu variklio defektu, kuris įvyko dėl "ne tokios" alyvos. Nieks nesiginčyja, kad pvz koks TS yra lepesnis alyvos kokybei, bet JTD užtenka tiesiog geros arba kiek geresnės negu normali 5w40 alyvos ilgam ir super sėkmingam eksploatavimui.
'81 Alfa Romeo Alfetta
'82 Alfa Romeo Alfetta
'92 Land Rover Range Rover Vogue LSE
'01 Alfa Romeo 166
'04 Alfa Romeo GT
'04 Fiat Multipla
'09 Porsche Cayenne
'13 Alfa Romeo Giulietta

Neprisijungęs Zhalias

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
    • "Alfa Romeo" klubas Racing Team
« Atsakymas #36 Įrašytas: 2014-12-02 12:47 »
Gal pasikartosiu ką norėjau pasakyti, bet niekas nesuprato - imam tą patį LM tepalą. Prieš tai mano buvusiam auto šis gamintojas siūlė - 15. Taip, 15'оs (!!!) rūšių tepalą. Dabartiniam  - 4. Žmonos automobiliui - 13 rūšių. Įdomumo dėlei pažiūrėjau ką siūlo norimai pirkti Alfai - 1, ir tą "pritemptą" už ausų. Rašiau juk apie tai ką tepalų gamintojai vadina "lentelių praplėtimu", tai va 2,4 variklis pakliūna tiesiai į šį apibrėžimą.
"Alfa Romeo" 1.9 dyzeliniai motorai buvo montuojami tiek į OPEL, tiek į SAAB automobilius. Broli mielas, būk geras, pasikapstyk ir surask prašau, kokius tepalus šiems varikliams rekomenduoja OPEL arba SAAB? Gal Selenia ?  8)
Buvo: AR33, AR164, AR156, AR147 T.S., AR147 JTD 16v, AR155 TI ZE, AR 159 JTD, AR GT JTD, AR Giulietta JTD, AR Giulietta QV, AR Giulietta Sportiva, AR 75.
Yra: AR GT 3.0 V6 24v Diavolo Rosso, AR GTV6, AR 156 GTA, AR Spider Duetto, Maserati Quattroporte, Maserati Granturismo.

Neprisijungęs Disco_V

• Veteranas
  • Įrašai: 4374
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37 Įrašytas: 2014-12-02 13:21 »
"Alfa Romeo" 1.9 dyzeliniai motorai buvo montuojami tiek į OPEL, tiek į SAAB automobilius. Broli mielas, būk geras, pasikapstyk ir surask prašau, kokius tepalus šiems varikliams rekomenduoja OPEL arba SAAB? Gal Selenia ?  8)

Va dabar tai jis pasius, kai pamatys, kad žopeliui su DPF siūlo NET 5 (bent jau LM tiek siūlo) tepalų variantus.
Va daba tai bus...  :begam:
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.0 T.S. 1998 m. Rosso...
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.4 JTD. 2003 m. Blu Meteo...
Yra: SAAB 9-3 SW, 1.9 TiD. 2005 m. Black...
Bus:   Alfa Romeo 159

"La meccanica delle emozioni"

Neprisijungęs RRS

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38 Įrašytas: 2014-12-02 13:34 »
Oi broliai mieli, gi pačiam pirmam poste parašiau, kad čia "šokinėju" dėl 2,4 motorų, ne 1,9. Praleidot? :)
Ir iš principo, aš ne apie tai, kad kažkoks tepalas pakenks varikliui ar nepakekens. Aš apie tai, kad šiam varikliui yra gana mažas "approvinto" tepalo pasirinkimas, o ir tas "approval'as" kažkoks ne iki galo.
Aišku pasiųsti velniop ir apvadinti lochu yra lengviau. Ačiū ir už tai.
Iš principo ką šioje diskusijoje supratau - visiems nusišvilpt ant gamintojo norų ir rekomendacijų, visi vartoja ką nori. Na ir valio. Case closed, galim važiuoti toliau? Taika, ramybė, draugystė? :)

« Paskutinį kartą keitė: 2014-12-02 14:08 sukūrė RRS »

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #39 Įrašytas: 2014-12-02 13:41 »
Jūs gal būkit biški paprastesni? ;D

Užeini į normalią specializuotą parduotuvę ir sakai man tokiai ir tokiai mašinai (pigesnių/„tų kaip visada“/geresnių) tepalų. Susipili ir važiuoji iki sekančio keitimo.

Autogralis prekiauja i-Sint. Pyliau 2 kartus 10W40 pusiau sintetinius ir dabar prieš žiemą 5W40 sintetinius. Pasijautė skirtumas tik sumokėtoje sumoje ir malonume pasigirti „o pas mane tai pilnai sintetiniai ;D“.

JTD ne tie varikliai, dėl kurių reiktų sukti galvas kokius tepalus pilti. Neperkat pigiausio šlamšto (o jei tai nebus pigiausias šlamštas, tai ir rekomendacijas atitiks) ir viskas bus gerai.
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD