Aš kursuodavau vilnius-sudervė-vilnius 6 d per savaitę, blin tikrai atrodė daug, bet kai paskaičiuoji tai tik beveik 10k, kai pasakydavau 10k visi žvengdavo, kad čia kapeikos. Leiskit paklaust kiek jūs nuvažiuojat ir važinėjat, įvardijant maršrutą, o gal kurjerius su alfa savo dirbat ?

Kliiff labai teisingai čia išvardijo viską

Aš asmeniškai prieš dujas neturiu nieko prieš, labai geras produktas švarus, nes nereikalingas apdirbimas, ir principe švaresnis nei bet koks hibridas ar elektrokaras iš rozetės kraunamas, tačiau.....
Seniai baigės laikai kada dujos kainavo stipriai mažiau nei du kart, dabar tik arti dviejų.
Dujų reik 1,5-2.0 daugiau pilt jei nori važiuot taip pat kaip su benzu, ekvivalentčios sąnaudos paprasčiausiai "nivalit".
Dujos ėda žvakes, ir joks iridis tau nepagelbės ir kiek ilgai netarnaus be priekaištų kaip vien benzu, taip yra ale spec kosminės dujoms, o jos nepigios, ir visvien tiek netarnauja kiek su benzu koks iridis + esu įsitikinęs, kad netvarkingų žvakių naudojimas dar kirs laike ir per žvaklaidžius ir babinas.
Visi kažkodėl neima į galva pačios įrangos kainos ar ima včiot žigulinės second hand kaina - total apsiskaičiavimas, gera nauja įranga kainuoja mažiausiai 5 kart tiek.
Tos įrangos pastatymas ir reguliavimas, visiškai pamirštama.
+ pastovūs jos perreguliavimai
Įrangos statymas, jei nenori kad matytu aplinkiniai, sudetingėja ir brangėja instaliacija, o jei dar variklio skyriui tai nulups paskutinius rūbus, juk dar su alfa.
Kėbulo drąskymas, stipriai kilstels tikimybe korozijos, grežiot cinkuotas skardas mano supratimu yra mazohizmas. nieks nesako, kad žmoniškai nepadaroma, ale kas padarys žmoniškai ? nebent patys, su dideliu gal, nes jei dar neprivertė, tai privers to važiuot pas dujininkus, nes savadarbės TUV'e nepravarysi. O ten bele greičiau ir pigiau atsikratyt kliento pilna programa nulupus.
Įsidėjęs dujas atsisakai zapaskės, arba bagažinėj vietos. tos zapaskės dažniausiai ir prireikia kai ją laikinai pasidedi kambarį

Saugumas - asmeniškai aš šiknoj važiotis bombos visiškai nenoriu, avarijos atveju, kai koks užsimiegojęs pacukas kals šiknon, (pasidomėjus gaisrai ir sprogimai įvyksta ne taip jau retai).
+ savaiminio užsiliepsnojimo atvėjai, nekalbam apie griuvenas ir visiška nepriežiūrą, bet šlangelė, ar kokia junktis pareit gali mygom ir net nepastebėsi, kaip viskas virs pelenai (esu matęs kelis kart savo akim - šiurpu)
+ uždaro ir pusiau uždaros stovėjimo aišktelės - statymas draudžiamas, vėl gi juk neveltui, jau minėta.
Aišku visi stato ir važiuoja visvien, gerai jei negali ištemt,
tačiau pas mus jau prasideda aklėjamos akcijos name: dažnai toks pxuizmas duininkų prasideda valytuvų atlenkimu, o baigias nuleistom padangom, nulaižtais valytuvai ir tt. Pas mus jau lempą paskutinį kart iškalė, po n kartu atlenktų valytuvų, kažkam niekaip nedašuto matyt, tai kažkam kantrybė truko.
Žodžiu ekonomistai gerai susiskaičiuokit ar realiai kažką sutaupysit su tom dujom + moraliniai dalykai ir nepatogumai, ar joms tos viryklės reikia, juolab kad kalba eina apie 2.5, o ne apie kokį V10

Asmeniškai aš susidėjęs geras dujas vos nusipirkęs alfutę tik dabar pradėčiau realiai kažką taupyt, na šito reik ?