Autorius Tema: Automobilių privalomasis civilinės atsakomybės draudimas  (Skaityta 40548 kartus)

Neprisijungęs PiPPas

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 7978
  • Vehicle: 2000 Alfa-Romeo 156
  • A l f a R o m e o F a m i l y
    • Žiūrėti profilį
    • PiPPas
Ats: Automobilių privalomasis civilinės atsakomybės draudimas
« Atsakymas #90 Įrašytas: 2017-01-13 21:11 »
Sutartį turiu, skambinau draudimui, sakiau, bet mane tikina, kad jei nebuvau nuėjęs į jų filialą ir nenutraukiau oficialiai, jis yra galiojantis, ir "kabo" ant manęs.
Auto oficialiai išregistruotas, draudimas "Lietuvos Draudimas", pasiųst galiu, tik nenoriu, kad patylomis jie man draudimo įmokas pididintų, nes panašu, kad to ir siekia...

Nors ir nepersirašė, bet draudimas oficialiai yra galiojantis, tik atsitikus įvykiui, problema bus su žalos atlyginimu, turint omeny, kad vairavo klevo lapas. Draudimas turi pilną teisę nekompensuoti žalos, bet problema, kad norima "pakabinti" įvykį ant senojo savininko.

Kaip ir brumbrum sakė, tegul neknisa smegenų tau. Aš ERGO apsidraudęs 159 buvau, pardaviau ir man draudėjas iškart pasakė - draudimas galios dvi savaitės po pardavimo, perspėk pirkėją, kad tokią ir tokią dieną baigsis draudimas, nepriklausomai nuo to, kad oficialiai draudimas dar turėjo galioti keli mėnesiai. Sistemoje atsiranda, kad automobilis parduotas ir viskas - nuo tos datos eina dvi savaitės (ar tai 15 parų) ir bye bye draudimui 8)

Tai kas vyksta pas tave - akivaizdus bandymas pasipelnyti ir apmauti. Tavo vietoje pabandyčiau su teisininkais apie tai pasikalbėti, jei turi kokį pažįstamą toje sferoje išvis puiku būtų. 8)
Yra:
'13 AR Giulietta 1.4 TBi TCT MultiAir Sportiva

Buvo:
'00 AR 156 1.8 TS;
'07 AR 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic

Neprisijungęs Sraigamobilis

« Atsakymas #91 Įrašytas: 2017-01-13 21:20 »
Pasak jų, jie nieko nemato, kol pats neateini, ir nenutrauki/neperrašai draudimo. Gavau laišką, su draudiminio įvykio faktu, ir turiu aprašyti aplinkybes ir t.t. kaip ir kas. Tada nusiųsti atgal draudimui. Telefonu išsiaiškinau, kad pakanka užpildyti "papildomos informacijos" grafas, kur paaiškini, kad auto buvo parduotas tada ir tada, ir nuskenuoti bei pridėti pardavimo dokumentus. Bet nerimą kelia tas jų įsitikinimas, kad jokių 15 dienų nėra (nors tai kelis kart akcentavau telefonu), ir draudimas kaip galiojo taip ir galioja ant tavęs... Taip išeitų, jog vistiek kaltas lieki.
Ryt bandysiu pabendrauti akis į akį su draudimu.
ex BMW e34
ex Audi A6
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
ex Alfa Romeo Giulietta QV 1750 tbi (Rosso Competizione)
ex Alfa Romeo 155 V6

Alfa Romeo Spider (Alfa...)
BMW 525D E39 FL (vagių džiaugsmas)
KIA Optima (optimalus pasirinkimas)

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #92 Įrašytas: 2017-01-13 21:30 »
Kaune yra rimtas dėdė, kuris su draudimais užsiima. Buvo atvejis, kada neturintis stažo padarė avariją ir draudimas norėjo tik 50% žalos padengti. Tas dėdė surašė rimtą laišką su pasiūlymu susitikti teisme ir netikėtai draudimas sutiko padengti žalą pilnai :D Jei gerai supratau tas papildomas mokestis už jaunesnį vairuotoją buvo/yra draudimo sugalvota nesąmonė, nes pagal LR įstatymus taip būti neturėtų (aiškino man, bet jau tikrai nebe pamenu). Tiesa, šiai istorijai gan nemažai jau metų, tai tikėčiau, kad draudimai jau susitvarkė su šita „spraga“.

Jeigu ryt nieko nepeši draudime, parašyk man AŽ, surasiu jo numerį.
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD

Neprisijungęs shpuncik

• Veteranas
  • Įrašai: 1281
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #93 Įrašytas: 2017-01-14 11:17 »
Pasak jų, jie nieko nemato, kol pats neateini, ir nenutrauki/neperrašai draudimo. Gavau laišką, su draudiminio įvykio faktu, ir turiu aprašyti aplinkybes ir t.t. kaip ir kas. Tada nusiųsti atgal draudimui. Telefonu išsiaiškinau, kad pakanka užpildyti "papildomos informacijos" grafas, kur paaiškini, kad auto buvo parduotas tada ir tada, ir nuskenuoti bei pridėti pardavimo dokumentus. Bet nerimą kelia tas jų įsitikinimas, kad jokių 15 dienų nėra (nors tai kelis kart akcentavau telefonu), ir draudimas kaip galiojo taip ir galioja ant tavęs... Taip išeitų, jog vistiek kaltas lieki.
Ryt bandysiu pabendrauti akis į akį su draudimu.

durnių ieško. viską jie mato - ir kas auto savininkas, ir kad TA pasibaigė, ir kad išregistruota. nieko nei pildyčiau, o tuo labiau pasirašinėčiau.
145 1.9JTD ant dalių
145 1.9JTD Edizione Sportiva
145 1.6 Boxer by Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Swedish brick Volvo 480

Neprisijungęs Sraigamobilis

« Atsakymas #94 Įrašytas: 2017-01-14 17:51 »
Susitikus akis į akį su LD atstovu, išsiaiškinau, kad: tas 15 dienų laikotarpis yra skirtas naująjam savininkui persirašyti draudimą ant savęs. Po to laiko, visa atsakomybė tampa jo paties, ir draudimas jam nebegalioja. Mano (senojo savininko) draudimas niekur nedingsta, ir neanuliuojamas (logiška, nes tada naujasis savininkas gautų laišką apie išregistruotą transporto priemonę, dėl draudimo nebuvimo), todėl automobilį galima eksploatuoti ir toliau, tik atsitikus įvykiui (kaip mano atveju), su žalos atlyginimu naująjam savininkui bus daug problemų. Kadangi aš draudimo nenutraukęs, ir formaliai jis mano, laiškai iš draudimo keliauja man. Draudime, žalos atlyginimo akte, ar kaip ten jis vadinasi, užpildžiau grafą "kitos pastabos", parašydamas, kad aš toks ir toks, pardaviau auto tokiam ir tokiam, tokią ir tokią dieną, bei prikabinau regitros išduotos pažymos kopiją (to norėjo draudimas). Sakė, jog problemų turėtų nekilti, ir draudimo pabrangimo nebus. Nors pažadėjo paskambinti savaitės pradžioje, ir pranešti kuo viskas baigėsi.
ex BMW e34
ex Audi A6
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
ex Alfa Romeo Giulietta QV 1750 tbi (Rosso Competizione)
ex Alfa Romeo 155 V6

Alfa Romeo Spider (Alfa...)
BMW 525D E39 FL (vagių džiaugsmas)
KIA Optima (optimalus pasirinkimas)

Neprisijungęs MISA0901

• Patyręs
  • Įrašai: 608
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #95 Įrašytas: 2017-01-14 18:46 »
to ir buvo tiketasi,,

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Atsakymas #96 Įrašytas: 2017-01-14 19:00 »
Reziume, nutraukti reikia draudimą po pardavimo ir likutį atsiimame pinigais ;)
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #97 Įrašytas: 2017-01-14 19:17 »
Reziume, nutraukti reikia draudimą po pardavimo ir likutį atsiimame pinigais ;)
O čia ne taip ir lengva viskas. Reik važiuoti į draudimą ir pildyti raštiškai prašymą, kad nori nutraukti draudimą. Tada dar vienas prašymas, kad nori likutį pervesti į sąskaitą :D
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Atsakymas #98 Įrašytas: 2017-01-14 19:26 »
O čia ne taip ir lengva viskas. Reik važiuoti į draudimą ir pildyti raštiškai prašymą, kad nori nutraukti draudimą. Tada dar vienas prašymas, kad nori likutį pervesti į sąskaitą :D
Ojej kiek daug darbo :D užtat ramu!
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs Zenius

• Patyręs
  • Įrašai: 595
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #99 Įrašytas: 2017-01-14 23:00 »
Sraigamobilis padare viska teisingai,cia ivikio kaltininkas ,pakiso forminimui galiojanti draudima ,kuris jam nebegalioja.Niekas cia nieko apgauti nenorejo (isskyrus kaltininka),tiesiog teisingumo ratas sukasi,stai ir atvede iki draudimo savininko.Cia brumbrum visiskai teisus,taip pat ir juokdamasis is Esnyper.
; VAZ 2103,VAZ 8 ,Opel Senator, 2.5 .LANCIA PRISMA 1.9 D 65 AG ,Renault 11 d 1.6.  Vw Golf II 1.6 D .Chevrolet Camaro IROC-Z.  Vw Passat B5 1.6.OPEL VECTRA 4X4 16V A6 C4 Avant 2.5 TDI Quattro 1997. A8 3.7 V8 QUATTRO . Dar  C4 2.5 TDI  QUATTRO . Vw Tiguan D. A6 3.0 TDI Quattro.  Turiu; Crosswagon Q4