Autorius Tema: Automobilių privalomasis civilinės atsakomybės draudimas  (Skaityta 40533 kartus)

Neprisijungęs Keoz

• Lankytojas
  • Įrašai: 233
    • Žiūrėti profilį
Ats: Automobilių privalomasis civilinės atsakomybės draudimas
« Atsakymas #80 Įrašytas: 2013-12-17 18:26 »
Fiat Punto 59kw JTD 2001, vairuotojo stažas 4m, savininkė neturi teisių, kaina 306 LT, PZU draudimas. Kaunas

Neprisijungęs Renaldas

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #81 Įrašytas: 2014-07-15 13:19 »
Stažas 10 metų. Pirksiu AR 156, 85kW, 1.9Jtd, 2002. Kiek čia kainuotų LD http://www.ld.lt/privalomasis/? Ten tik su numeriais leidžia tikrint.

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Paskutinį kartą keitė: 2014-07-16 00:43 sukūrė PiPPas »
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs Renaldas

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #83 Įrašytas: 2014-07-15 13:47 »
O ačiū :)

Neprisijungęs Sraigamobilis

« Atsakymas #84 Įrašytas: 2017-01-13 18:07 »
Sveiki, iškilo tokia problema auto draudimu: 2016.09.01 pardaviau savo 166-ą, kitą dieną deklaravau pardavimą. Naująjam savininkui palikau galiojantį draudimą (savo vardu).
 Jis su tuo draudimu sėkmingai važinėjo keletą mėnesių, iki kol neatsitiko BUM.
Dabar draudimo bendrovė kaltina mane, kadangi poliso naujasis savininkas nepersirašė savo vardu.
Internete randu info, kad draudimas, oficialiai deklaravus auto pardavimą, galioja 15 dienų (per tą laiką aš galiu jį nutraukti, arba naujasis savininkas gali persirašyti sau ir pan.) Taip išeitų, jog praėjus vos ne 4 mėn. aš nieko bendro negaliu turėti nei su tuo auto, nei su polisu, nors draudimo bendrovė įsitikinusi priešingai. Gal kas žino šiuos niuansus, kaip yra iš tikro?
ex BMW e34
ex Audi A6
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
ex Alfa Romeo Giulietta QV 1750 tbi (Rosso Competizione)
ex Alfa Romeo 155 V6

Alfa Romeo Spider (Alfa...)
BMW 525D E39 FL (vagių džiaugsmas)
KIA Optima (optimalus pasirinkimas)

Neprisijungęs Dancius

• Veteranas
  • Įrašai: 4409
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #85 Įrašytas: 2017-01-13 18:25 »
Pirkimo pardavimo sutarti jai ir neturi gali gaut is regitros ,nesi i draudima ir turi atsikabint
AR159 2.0 jtdm Ti

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Atsakymas #86 Įrašytas: 2017-01-13 19:10 »
Sveiki, iškilo tokia problema auto draudimu: 2016.09.01 pardaviau savo 166-ą, kitą dieną deklaravau pardavimą. Naująjam savininkui palikau galiojantį draudimą (savo vardu).
 Jis su tuo draudimu sėkmingai važinėjo keletą mėnesių, iki kol neatsitiko BUM.
Dabar draudimo bendrovė kaltina mane, kadangi poliso naujasis savininkas nepersirašė savo vardu.
Internete randu info, kad draudimas, oficialiai deklaravus auto pardavimą, galioja 15 dienų (per tą laiką aš galiu jį nutraukti, arba naujasis savininkas gali persirašyti sau ir pan.) Taip išeitų, jog praėjus vos ne 4 mėn. aš nieko bendro negaliu turėti nei su tuo auto, nei su polisu, nors draudimo bendrovė įsitikinusi priešingai. Gal kas žino šiuos niuansus, kaip yra iš tikro?
Draudimas durnių ieško, gal BTA? Tau visiškai dzin kas su draudimu vyksta po pardavimo, naujas savininkas neša pilna atsakomybę, gali tą draudimą pasiųsti toli, nes teisiškai tu viską teisingai padarei, deklaravai pardavimą ir kiek suprantu išregistravai auto?

Neprisijungęs MISA0901

• Patyręs
  • Įrašai: 608
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #87 Įrašytas: 2017-01-13 19:12 »
jai ans nepersirase tavo draudimo cia jo problema,lygiai tas pats kad ans be draudimo nebutu otu neprieko,draudimas jam neleis vairuot neperases tavo draudimo

Neprisijungęs Sraigamobilis

« Atsakymas #88 Įrašytas: 2017-01-13 19:31 »
Pirkimo pardavimo sutarti jai ir neturi gali gaut is regitros ,nesi i draudima ir turi atsikabint
Sutartį turiu, skambinau draudimui, sakiau, bet mane tikina, kad jei nebuvau nuėjęs į jų filialą ir nenutraukiau oficialiai, jis yra galiojantis, ir "kabo" ant manęs.

Draudimas durnių ieško, gal BTA? Tau visiškai dzin kas su draudimu vyksta po pardavimo, naujas savininkas neša pilna atsakomybę, gali tą draudimą pasiųsti toli, nes teisiškai tu viską teisingai padarei, deklaravai pardavimą ir kiek suprantu išregistravai auto?
Auto oficialiai išregistruotas, draudimas "Lietuvos Draudimas", pasiųst galiu, tik nenoriu, kad patylomis jie man draudimo įmokas pididintų, nes panašu, kad to ir siekia...

jai ans nepersirase tavo draudimo cia jo problema,lygiai tas pats kad ans be draudimo nebutu otu neprieko,draudimas jam neleis vairuot neperases tavo draudimo

Nors ir nepersirašė, bet draudimas oficialiai yra galiojantis, tik atsitikus įvykiui, problema bus su žalos atlyginimu, turint omeny, kad vairavo klevo lapas. Draudimas turi pilną teisę nekompensuoti žalos, bet problema, kad norima "pakabinti" įvykį ant senojo savininko.
ex BMW e34
ex Audi A6
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
ex Alfa Romeo Giulietta QV 1750 tbi (Rosso Competizione)
ex Alfa Romeo 155 V6

Alfa Romeo Spider (Alfa...)
BMW 525D E39 FL (vagių džiaugsmas)
KIA Optima (optimalus pasirinkimas)

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
Automobilių privalomasis civilinės atsakomybės draudimas
« Atsakymas #89 Įrašytas: 2017-01-13 20:30 »
Sutartį turiu, skambinau draudimui, sakiau, bet mane tikina, kad jei nebuvau nuėjęs į jų filialą ir nenutraukiau oficialiai, jis yra galiojantis, ir "kabo" ant manęs.
Auto oficialiai išregistruotas, draudimas "Lietuvos Draudimas", pasiųst galiu, tik nenoriu, kad patylomis jie man draudimo įmokas pididintų, nes panašu, kad to ir siekia...

Nors ir nepersirašė, bet draudimas oficialiai yra galiojantis, tik atsitikus įvykiui, problema bus su žalos atlyginimu, turint omeny, kad vairavo klevo lapas. Draudimas turi pilną teisę nekompensuoti žalos, bet problema, kad norima "pakabinti" įvykį ant senojo savininko.
Draudimo įstatyme aiškiai parašyta, pardavus ir perregistravau auto pirkėjas turi per 15 kalendorinių dienų susitvarkyti, kitaip draudimas nebegaliojantis, tai yra pirkėjo pareiga, o ne pardavėjo. Vat jei būtų auto neperrašytas kita kalba, o dabar:
"Atidavus savo TPVCA draudimą (kuris nuo pardavimo dar galioja 15 dienų) naujajam transporto savininkui, pagal nutylėjimą (kol automobilis dar neperregistruotas) į jus kreipiamasi dėl draudžiamųjų įvykių. Tai reiškia, draudimas padengs naujojo savininko padarytą žalą, o eismo įvykio faktas bus užrašomas jūsų draudimo istorijoje, nes jūs dar oficialiai esate savininkas. Šios atsakomybės galite išvengti raštu kreipiantis į draudimo bendrovę ir pateikiant pirkimo – pardavimo sutartį, nes kol automobilis neperregistruotas, oficialiuose šaltiniuose vis dar jūs esate savininku."

Tai tegul "nepi*a" smegenų jie juk mato, kad savininkas ne tu...

Čia yra viskas sudėtingiau nes jiems teks žalą išieškoti iš kažko, nes teisiškai draudimas negalioja.

Ir ko jie tiksliai iš tavęs nori? Kad kažką pasirašytum? Jei pasirašysi tau draudiminis įvykis į istoriją ir visuose draudimuise brangs įmoka.
« Paskutinį kartą keitė: 2017-01-13 20:37 sukūrė brumbrum »