Autorius Tema: Auksines-Tepalines mintys.  (Skaityta 19201 kartus)

-1

• Svečias
Auksines-Tepalines mintys.
« Įrašytas: 2004-08-18 17:58 »
Citata
Kadangi sankabos klausima kaip ir isnagrinejome, tai turiu dar viena, apie kuri bent jau nebuvo kryptingai diskutuota..

Budamas pas Latvius is vieno gana protingai atrodncio biciuko isgirdau labai aiskiai istarta fraze - normaliai sureguliuotas ir teisingai dirbantis Alfos variklis PRIVALO VALGYTI  TEPALA. Pasitikslinus, buvo pakartota, kad valgoma yra daugiau, negu tai daro kiti panasus kitu firmu varikliai.
Tepalo valgyma pastebejau pas savo alfa nuo pat eksploatacijos pradzios, bet kazkaip maniau, kad cia del to, kad pyliau skystesni tepala. Dabar pilu rekomenduojama, bet ryja ir toliau. Itariu, kad bus mazdaug 2 - 3 l  / 15k km.

Kaip pas Jus biciuliai?

Kadangi isvaizda paprastai buna apgaulinga, tai sis kartas ne isimtis, teisingas\" variklis neturetu ryti tepalu nebent jie pro kazkur varva. Jei variklis ryja tiek tepalu, tai jau net nereiktu kaikario su volungevicium, kad pamatyti melsva dumeli.  :) . Jei variklis prabeges >200000km galimas daiktas, kad voztuvu salnikai sudile, gal variklis buvo perkaitintas...

Mukas

• Svečias
Re: Auksines-Tepalines mintys.
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2004-08-18 18:31 »
Biciuli, man idomu ne galimos teorines priezastys, kurias as pats pakankamai zinau, na dar ir daugiau  pvz, kad isluzes mano tepalo dangtelio krastas ir pro ji garantuotai isgaruoja kazkiek tepalo. Dumelio nera - ji lengva patikrinti prie ismetimo pridejus balta matine plokstuma.

Mane domina kaip yra pas kitus ir ar jie tai pastebejo kaip kazkoki nukrypima nuo normos, bet arba nekreipia demesio arba neprisipazysta.  Kaip pas tave? Kiek vazineji ir koks variklis, galu gale kokia pas tave ALfa?

-1

• Svečias
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2004-08-18 19:23 »
Citata
Biciuli, man idomu ne galimos teorines priezastys, kurias as pats pakankamai zinau, na dar ir daugiau  pvz, kad isluzes mano tepalo dangtelio krastas ir pro ji garantuotai isgaruoja kazkiek tepalo. Dumelio nera - ji lengva patikrinti prie ismetimo pridejus balta matine plokstuma.

Mane domina kaip yra pas kitus ir ar jie tai pastebejo kaip kazkoki nukrypima nuo normos, bet arba nekreipia demesio arba neprisipazysta.  Kaip pas tave? Kiek vazineji ir koks variklis, galu gale kokia pas tave ALfa?

Prastai su teorinem ziniom, tepalas negaruoja, nebent jame yra vandens, tepalo sunaudojimas 4-takciam varikliui ne daugiau 150gr 1000km. Pas mane neryja visiskai. Prabegus 180000km.

Mukas

• Svečias
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2004-08-18 21:37 »
Pasakei  - sventa!

Neprisijungęs Paulius

• Veteranas
  • Įrašai: 1412
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2004-08-18 22:09 »
O sako stebuklų nebūna.
Buvo: AR164 3.0V6,AR 145 1.9TD/1.6 boxer,AR156 2.0T.S./1.9JTD(SW),AR GTV
Yra:AR 159 SW ti 2.0jtdm.

Mukas

• Svečias
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2004-08-18 23:11 »
Citata
O sako stebuklų nebūna.

Buna Pauliau, buna! Kai kurios Alfos tikriausiai ir benzo (sorry  - ir duju)  tikriausiai nerija. Man tai rija. Trumpai vazinejau su mergisku Civiku, tai jis, siknius, irgi rijo, po 10  - 13 L/ 100 km! O raso kad 5.6 Ltr......

Neprisijungęs cuore sportivo

• Klubo narys
  • Lankytojas
  • Įrašai: 272
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2004-08-19 08:25 »
Citata

Prastai su teorinem ziniom, tepalas negaruoja, nebent jame yra vandens, tepalo sunaudojimas 4-takciam varikliui ne daugiau 150gr 1000km. Pas mane neryja visiskai. Prabegus 180000km.

Sorry , bet tu cia nugrybijai del 150 gr .....
Buvo:alfa 155 V6 rosso 
alfa 75 V6 america
alfa 156 ts
Dabar: alfa 156 SW 2,4 20v
alfa GTV V6 24v

-1

• Svečias
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2004-08-19 08:47 »
Citata
Citata

Sorry , bet tu cia nugrybijai del 150 gr .....

Klysti zmogiska, prasom pataisyti mane... Kiek ten norma negrybiskai 3l - 15000km gal apie mopedus kalba ejo ar kazkur nesuziurejau. Siap tepala reiktu keist kas 10000. Bet aisku kai valgo 4 l tai isvis keist nebutina. :wink:

-1

• Svečias
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2004-08-19 09:24 »
Citata
Skirtingiems varikliams tepalo suvartojimo norma negali buti vienoda .
Priklauso nuo to ar variklis dyzelinis ar benzas , atmosferinis ar turbo ir t.t.
Teko vartyti Fiat owner\'s manuala - ten parasyta :
Fiat Marea 2,4 jtd  up to 0,9 l - 1000 km ....

Kalbejom apie benzinines Alfas jei dar neaisku.

Mukas

• Svečias
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2004-08-19 09:26 »
Luigi - pabandyk isgirsti dar karta - as tik teiravausi ka mano forumo dalyviai apie \"tepalo ryjima\" ju AR automobiliuose.  Tavo komentarai sudaro 50 %  ir mes galu gale jau zinom, kad tavo AR 33, 1.7 ltr. 16 V tepalo nerija visai. Man tai visiskai aisku.  Man idomu kaip yra pas kitus.