Autorius Tema: AR 147 1.9 JTD: variklio temperatūra  (Skaityta 18985 kartus)

Neprisijungęs montezumijus

Ats: AR 147 1.9 JTD: variklio temperatūra
« Atsakymas #40 Įrašytas: 2016-01-04 19:13 »
GTV V6 TB
ex 156 1.9JTD

Having an Alfa is a bit like having a cat.......you don't own it, it owns you.

Neprisijungęs wacha

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 150
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41 Įrašytas: 2016-01-04 19:18 »
Turi netiesiogiai. Reikia mažiau atiduoti šilumos salono šildymui, todėl motoras turėtų greičiau pasiekti darbinę temperatūrą. Gali pats padaryti eksperimentą - vieną kartą visiškai išjunk klimą arba nustatyk LO tempratūrą, o kitą su įjungta klima nustatyk kad ir 17 laipsnių. Akivaizdžiai matosi kada greičiau pasiekama darbinė temperatūra.

Tai tu kątik patvirtinai tai, ką aš pasakiau  ;) Šis šildymas neįtakoja sušilimo greičio, įtakoja tik tai, kokiu stiprumu ir kokia temperatūra atsukta pečiuko valdyme  :alaus:

Neprisijungęs wacha

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42 Įrašytas: 2016-01-04 19:19 »
Tai tu kątik patvirtinai tai, ką aš pasakiau  ;) Šis šildymas neįtakoja sušilimo greičio, įtakoja tik tai, kokiu stiprumu ir kokia temperatūra atsukta pečiuko valdyme  :alaus: O jei pūtimas neįjungtas tai bet kokiu atveju tenas ir nešildo  :-\

« Atsakymas #43 Įrašytas: 2016-01-04 19:22 »
Turbūt nelabai supranti kaip automatinis klimos valdymas veikia. Tingiu aiškint visą logiką ;)

Tai tu kątik patvirtinai tai, ką aš pasakiau  ;) Šis šildymas neįtakoja sušilimo greičio, įtakoja tik tai, kokiu stiprumu ir kokia temperatūra atsukta pečiuko valdyme  :alaus:
GTV V6 TB
ex 156 1.9JTD

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #44 Įrašytas: 2016-01-04 19:22 »
Tada kaip ir viskas aišku. Keistai italai čia sumąstę. O jau buvau apsidžiaugęs, kad protingai padarė :D
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD

« Atsakymas #45 Įrašytas: 2016-01-04 19:29 »
Jei veiktų taip kaip jie sugalvojo, patikėk, būtų super dalykas. Bet man toks vaizdas susidaro, kad ši funkcija egzistuoja tik popieriuje. Aš jau turbūt 5 metai bandau priverst veikt saviškę :) Kiek pavyko išskaityti užsienio forumuose, pagrindinė problema, kad praktiškai niekas nematė klimos bloko, kuris palaikytų šią funkciją ( detalės kodas 156062223, 156062224(anglas), 156062227(crosswagon)). Nors visa provodkė, rėlės, pats tenas pas nemažai ką jau būna gamykliškai įdėtas. Bandžiau ieškoti LT šrotuose, stebėjo visokius allegro.pl, ebay, būtent su tokiais kodais nieko nėra.

Tada kaip ir viskas aišku. Keistai italai čia sumąstę. O jau buvau apsidžiaugęs, kad protingai padarė :D
GTV V6 TB
ex 156 1.9JTD

Neprisijungęs wacha

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #46 Įrašytas: 2016-01-04 19:33 »
Žodžiu pritariu Esnyper, nieko čia labai protingo iš šio sprendimo  :-\ Norėdamas greičiau sušildyti variklį vistiek sumažini apipūtimą į saloną, o kai pas mane nustatyta antra padėtis iš 6 tai jau nelabai didelis skirtumas ar pro ortakius temperatūra oro pučiamo 10 ar 15 laipsnių šilumos  :-\ Tai jei žinai kur stovi tenas ir rėlės, tai išbandymui atsivest mygtuką į saloną su rėlės sužadinimu vieni juokai  ;)

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #47 Įrašytas: 2016-01-04 19:38 »
Tai taip išeina, kad pas mane raritetas įdėtas? Galbūt anglų forumus skaitai pagrinde, ten tik vienetai yra gavę šią funkciją, todėl ir atrodo, kad dauguma. Maniškė vokiška ir ši funkcija yra. O ir komplektacija ne aukščiausia.

Pas mane veikia šita funkcija. Senojoj alfoj labai nervindavo, nes klima įsijungdavo tik kai variklis 50C pasiekdavo, o štai FL įsijungia pečiukas gal po kelių minučių ir pučia iš kart šiltą orą. Tiesa, problema ta, kad įjungus šildymą orą šildo ne tik elektrinis tenas, o ir antifreez'as, todėl ramiai važiuojant ir nustačius komfortišką 21C auto variklis jau prie -10 šyla daugiau nei 30km važiuojant ramiai. Čia net su geru 10 min pašildymu, o iš tų 30km ~10km yra riedėjimas mišku 1/2 bėgiu.
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD

« Atsakymas #48 Įrašytas: 2016-01-04 19:42 »
Tokį sprendimą naudoją ne tik Alfa, bet ir VW, Ford. Taip, kad viskas gerai su idėja. Viskas jau senai išbandyta, bet norisi pasidaryti kultūringai taip kaip priklauso. Nes elementarus mygtukas nelabai geras sprendimas. Užmiršęs išjungti iškraudinėsi akumuliatorių, arba blogesniu atveju dar gaisrą pasidarysi. 700W nėra mažai ;)

Žodžiu pritariu Esnyper, nieko čia labai protingo iš šio sprendimo  :-\ Norėdamas greičiau sušildyti variklį vistiek sumažini apipūtimą į saloną, o kai pas mane nustatyta antra padėtis iš 6 tai jau nelabai didelis skirtumas ar pro ortakius temperatūra oro pučiamo 10 ar 15 laipsnių šilumos  :-\ Tai jei žinai kur stovi tenas ir rėlės, tai išbandymui atsivest mygtuką į saloną su rėlės sužadinimu vieni juokai  ;)
GTV V6 TB
ex 156 1.9JTD

« Atsakymas #49 Įrašytas: 2016-01-04 19:48 »
Anglai aplamai nėra girdėję apie tokį dalyką :) Nemažai info radau kažkuriame lenkų forume. Tikrai būtų įdomu būtų pačiupinėt tavo ir įsitikint, kad veikia būtent ši funkcija ;)

Tai taip išeina, kad pas mane raritetas įdėtas? Galbūt anglų forumus skaitai pagrinde, ten tik vienetai yra gavę šią funkciją, todėl ir atrodo, kad dauguma. Maniškė vokiška ir ši funkcija yra. O ir komplektacija ne aukščiausia.

Pas mane veikia šita funkcija. Senojoj alfoj labai nervindavo, nes klima įsijungdavo tik kai variklis 50C pasiekdavo, o štai FL įsijungia pečiukas gal po kelių minučių ir pučia iš kart šiltą orą. Tiesa, problema ta, kad įjungus šildymą orą šildo ne tik elektrinis tenas, o ir antifreez'as, todėl ramiai važiuojant ir nustačius komfortišką 21C auto variklis jau prie -10 šyla daugiau nei 30km važiuojant ramiai. Čia net su geru 10 min pašildymu, o iš tų 30km ~10km yra riedėjimas mišku 1/2 bėgiu.
GTV V6 TB
ex 156 1.9JTD