Sveiki Kolegai, turiu keletą klausimų dėl xenoninių žibintų. Vienas labai abstraktus - Ar Jus tenkina xenoninių žibintų darbas kelyje? Pakankamas šviesos srautas? Pas mane jie kažkaip nelabai... iš xenonų tikėjausi tikrai daugiau. Iš kitos pusės, kai nusipirkau Alfą (2 metai atgal) lemputės jau matėsi turi lengvo rausvumo atspalvį. Tada man pasisekė gauti vieną lemputę iš praktiškai naujo automobilio, kuris buvo daužtas. Pasikeičiau (senąją lemputę išsaugojau, ir tuos 2 metus vežiojausi automobilyje

), akivaizdžiai pasimatė, kad šviesos spalvos skiriasi - nauja baltesnė, bet pačio šviesos stiprumo ta lemputė praktiškai nepridėjo. Dabar palengva pereisiu prie kito klausimo

prieš kelias dienas galutinai perdegė lemputė, kuri buvo likusi nepakeista, (prieš tai dar pasitaikydavo, kad įsijungia ne iš pirmo karto - iškarto pradėjau įtarinėti balastą). Aš aišku apsidžiaugiau, kad ne bereikalo tuos 2 metus vežiojausi lemputę

sakau pasikeisiu, kol užsisakysiu naują komplektą, įdėjau atgal tą seną xenoną, pavažinėjau gal porą dienų ir vėl perdegė. Ar negalėjo balastas prie to prisidėti? Dabar bijau dėt naujas lemputes, kad ir tų nesudirbtų... Kitas labai teorinis kalusimas -
ar balastas gali "nusidėvėti" ir turėti įtakos šviesos "stiprumui"? Ar pas jį viskas paprasta - arba veikia arba ne, arba įžiebia lemputę arba ne?