Autorius Tema: Alfa Romeo 159 keistas kondiskes garsas  (Skaityta 8657 kartus)

Neprisijungęs gytcius

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
    • Žiūrėti profilį
Alfa Romeo 159 keistas kondiskes garsas
« Įrašytas: 2013-06-26 21:20 »
Sveiki. Turiu tokia bedele - kondiske saldo, bet po panele girdimas keistas garsas ja ijungus, lyg butu kazkoks putimas ar kazkoks snypstimas, kuris kinta priklausomai nuo variklio apsuku, taciau visiskai su apsukomis nesutampa (spusteli gaza, atleidi ir tada neuzilgo garsas suintensyveja, bet nusilpsta, taciau visgi yra pastoviai girdimas). iskart paaiskinu, kad ne pirma masina su kondicionieriumi ir garsas tikrai po panele - ne ventiliatoriaus ar siurblio. Kas cia per variantas gali buti?
buvo: AR 164 3.0; 156 2.4 JTD; 156 1,9 JTD sportwagon; AR 159 1,9 JTDm sportwagon
yra: AR 159 2.0 JTDm sportwagon

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
Ats: Re: Alfa Romeo 159 keistas kondiskes garsas
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2013-06-26 23:07 »
Pas mane irgi šnypščia ties salono filtru, bet meistras sakė normalu, tik šniokštimas girdisi daugiau lauke, nei salone.
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs Giedriusss

• Patyręs
  • Įrašai: 789
    • Žiūrėti profilį
Ats: Alfa Romeo 159 keistas kondiskes garsas
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2013-06-27 08:51 »
pas mane tas pats, bet pas mane kondiškės kompresoriui šakės, nebesukelia spaudimo kiek reikia
Lancia Kappa 1997m 2.0l 114kw

LANCIA - not perfect, but the best

Neprisijungęs Chip

« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013-06-27 18:52 »
Nu va. Galvojau cia man vienam taip buvo nutike, bet rusu forume ir daugiau atsiliepimu sia tema radau. Garsas, kaip su kokia turbinke, kas po panele pjautu. Tai tas garsas yra, tai jo nebera. Jo intensyvumas priklauso nuo apsuku. Bet jei atjungi kondiske, tai dingsta iskart. Taigi, sprendimas kiek keistokas, bet po kondiko uzpildymo jis dingsta. Pas mane buvo 325gr. like sistemoje, o norma 1.9jtdm 460gr. kiek pas kitus nzn. Man sena ispumpavo ir su skirtumu ipyle vel i sistema, cia Kaune. Taigi pildomes sistemas ir  :masina:
AR166 AR159

Neprisijungęs gytcius

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 6
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013-06-27 19:40 »
taigi ir as siandien taip pat issigydziau. uzpyle friono ir jokio garso neber, tik, kad pas mane apskritai 60g tebuvo, net nesuprantu, kaip ten dar kazkoki saltuka leido. 156-ose friono trukumas taip nepasireiksdavo.
buvo: AR 164 3.0; 156 2.4 JTD; 156 1,9 JTD sportwagon; AR 159 1,9 JTDm sportwagon
yra: AR 159 2.0 JTDm sportwagon

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
Ats: Re: Ats: Alfa Romeo 159 keistas kondiskes garsas
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2013-06-27 20:37 »
taigi ir as siandien taip pat issigydziau. uzpyle friono ir jokio garso neber, tik, kad pas mane apskritai 60g tebuvo, net nesuprantu, kaip ten dar kazkoki saltuka leido. 156-ose friono trukumas taip nepasireiksdavo.

Keista kaip išvis siurblys įsijungdavo tau...

Neprisijungęs KLIFF

« Atsakymas #6 Įrašytas: 2013-06-27 21:28 »
Jei isivaizduoju ta pati garsas, apie koki kalbat, tai greiciausiai freono truksta. Visai neseniai vienoj masinoj, kuri jau ir nebesalde ta garsa girdedavau istisai, kol budavo kondiske ijugnta. Siulyciau pradziai uzsipildyti pilnai kondiske. Jei nesumeluosu jis girdidsi visada ijungus kondiske 1-2s, tvarkingoj, pilnai uzpildytoj sistemoj.
Buvo:146 DEU119 / 146 DOF955 / 155 8V.DH20176 / 156 DJ97142 / 166 NE87491

Neprisijungęs saules_vejas

• Patyręs
  • Įrašai: 596
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2013-06-28 09:31 »
Na, pasirodo yra daugiau tokią bėdą turinčių "kolegų" :) pas mane irgi ne per seniausiai pradėjo girdėtis toksai pats garsas įjungus kondicionierių  ??? buvo minčių, jog gal kas negerai su kompresoriumi  ??? mat kame dar reikalas, prieš kokį pusantro mėnesio buvo užpildytas kondicionierius, pačioje pradžioje lyg ir šaldė (po užpildymo), tačiau mano manymu tikrai ne taip, kaip turėtu šaldyti normaliai veikiantis koncionierius, ta prasme pūtė tokį vėsoką, bet nepasakytum kad šaltą orą  ??? Koncionierius buvo pildytas ir pernai vasarą, tada irgi kokį gerą mėnesį mėgino šaldyti, o va šiemet prasidėjus karščiams vėl nebešaldė. Kaip pirmą galimą to nešaldimo priežastį maniau esant kiaurą sistemą, bet šiemet pildes meistras pasakė, jog neva su kondicionavimo sistema viskas ok, ne kiaura  ??? kokie dar galimi variantai? Žodžiu reikalas toks, jog net naujai užpildžius kondicionierius nešaldo taip kaip turėtu (bent jau iš patirties su kitom mašinom), o po kokio mėnesio visai nebešaldo  ??? kokios galimos šios bėdos priežastys?
AR 159 SW :)

Neprisijungęs Giedriusss

• Patyręs
  • Įrašai: 789
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2013-06-28 10:15 »
su kompresija viskas gerai? nes pas mane lygiai ta pati bėda, pašaldė gal pora savaičių ir viskas, aš esu įsitikinęs kad parėjo siurblys, nes meistras askė, kad nebenori sukelti spaudimo ant laisvų apsukų, tai dabar matyt jau visai nebesukelia
Lancia Kappa 1997m 2.0l 114kw

LANCIA - not perfect, but the best

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
Ats: Re: Ats: Alfa Romeo 159 keistas kondiskes garsas
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2013-06-28 19:06 »
Na, pasirodo yra daugiau toki€ b€”d€ turinčių "kolegų" :) pas mane irgi ne per seniausiai prad€”jo gird€”tis toksai pats garsas įjungus kondicionierių  ??? buvo minčių, jog gal kas negerai su kompresoriumi  ??? mat kame dar reikalas, prieš kokį pusantro m€”nesio buvo užpildytas kondicionierius, pačioje pradžioje lyg ir šald€” (po užpildymo), tačiau mano manymu tikrai ne taip, kaip tur€”tu šaldyti normaliai veikiantis koncionierius, ta prasme pūt€” tokį v€”sok€, bet nepasakytum kad šalt€ or€  ??? Koncionierius buvo pildytas ir pernai vasar€, tada irgi kokį ger€ m€”nesį m€”gino šaldyti, o va šiemet prasid€”jus karščiams v€”l nebešald€”. Kaip pirm€ galim€ to nešaldimo priežastį maniau esant kiaur€ sistem€, bet šiemet pildes meistras pasak€”, jog neva su kondicionavimo sistema viskas ok, ne kiaura  ??? kokie dar galimi variantai? Žodžiu reikalas toks, jog net naujai užpildžius kondicionierius nešaldo taip kaip tur€”tu (bent jau iš patirties su kitom mašinom), o po kokio m€”nesio visai nebešaldo  ??? kokios galimos šios b€”dos priežastys?

Sistema ne kiaura, bet kas metus pildai... Gal reiktų meistr… pakeisti, nes greit su "sandaria" sistema ir kas m—nesį pildysi ;)
Ryškiai pas tave ji kiaura, freonas per metus nepabėga... O tavo atveju per mėnesį jis dingsta ;)