Labai graži ir sportiška Alfa Romeo Gal papasakotum ,ką teko remontuot, kiek kuro valgo, kiek kas kainuoja ir pan?
Nespėjau su lyrika dar visai išsiliet
, kaip iškart į kaktą - "kiek valgo ir ką remontavai"
Sąnaudos. Valgo trasoj apyramiai važiuojant ~9l, mišriai man 10-12l išeina. Grynai mieste man nėra išėję pamatuot.
Kolegos didmiesčiuose sakė ir iki 17l/100km yra sugirdę miesto režimais, aišku, netaupant.
Servisas. Pas mane ji trečias sezonas, važinėjama tik šiltuoju metų laiku ir tik pramogai, tai susukau per tuos 3 m gal tik 15000 km. Ex-savininkas parduodamas pridėjo sąskaitas, kad visi diržai žvakės ir tt palyginus neseniai pakeisti, tai kol kas prie šito nelindau.
Perkant pakračius servise paaiškėjo, kad reikia keist prieky porą sailentų, šakę (restauravo), pasikeist genero dirželį (taip įdomiai, pagr diržas atrodė šviežiai, o tas sukietėjęs suskirdęs lyg pamirštas buvęs) , vairo kolonėlės apsaug. gumą, tepalai, filtrai - su viskuom mano kaime gavos ~600lt. Lygtais viską surašiau, jei rasiu, paskui išklotinę iškabinsiu. Mano galva - ne iš brangiųjų. Pasak masterokų - priekinė pakaba "fiatinė". Fiatinė/nefiatinė, bet praktiškai ta pati kaip 145/146/155 - papigiaja. Amortikai, sako, brangūs. Nu bet užtat iškart geri dedas
Ženkliukas priekinis naujas iš Autobravos devymkažkiek pakainavo, senasis išblukęs buvo.
Po kiek laiko nulėkė MAF - 350 lt už BOSCH sensorių osm.lt.
Pildžiau iškart kondiškę - 100lt su visais tepalais, žymekliais, ištvėrė 3 sezonus, jau nebesmarkiai bešaldo, sekantį pavasarį vėl reiks pūstelt.
Pirkau nuo ardomų vienas groteles į buferį, bo nukentėjusios buvo bei plafoną salono apšvietimui bo kažkuris iš 5 ex-šeimininkų buvo žydrai nulakavęs (tss, mes tolerantiški
) - tos plastmaskės berods po 35 gavos.
Daugiau išlaidų nepamenu, atsiminsiu - papildysiu.
Šį pavasarį po žiemos miego iš pirmo karto "savo chodu" TA praėjo, kuris per žiemą pasibaigęs buvo.
Po biškį kaupiasi "smulkmenėlės", jau ant kokių 2500 lt prisikaupė, jei nesismulkint ir kapitaliai "raut" - galinė pakaba su savo 14 sailentų, alyvos radiatorių vis atidėlioju krapštyt ir panašiai, kai "išsikuopsiu" - surašysiu
Aišku, kaip visada, dar perpus tiek išlys ko nesimatė, bus dar ko rašyt