Visuose šituose pasisakymuose yra tiesos, tačiau:
Aš kažkaip abeju ar tas pats vokietis (Vokietija kaip ten kaip, bet ES bamba) šiai dienai gautų šių metų padangas (kovo 23d.)
Teko šiektiek pakalt ES direktyvų nurodymų ir pan. praeitam kurse, ryčium su Konkurencija ir vartotojų teisėm ES, vartyta aišku prabegom gaudant esmę, bet tas pats vokietis neturi teisės ar šansų skųstis ar kažko reikalaut iš pardavėjo jei online pirkęs pdangas gavo nesenesnes padangas nei 2m. nuo pirkimo datos. O turint omeny perdetus reikalavimus ES, kiap pvz. agurkai; gali būti auginti ECO bus sultingi skanūs tt. o bet va išsilenkę keliais mm nei nustatyta norma, tai toks agurkas tampa žemiausia klase, pašariniu maistu gyvuliams > šiukšle gyvulinės kilmes. Tas požiūris, kad nauja padanga tai turi būt pagaminta tais pačiais metais tokiu atveju kelt juoka pradeda, tikiuosi supratot ką norėjau pasakyt.
Kainos: Jau kažkur rašiau, kad aš labai neimpulsyvus žmogus pirkimo atžvilgiu. Perversti praktiškai visų šalių saitai (ES) bei rusų, net Ukrainos, Labai žymaus skirtumo kaip čia Esnyper išsireiškė nėra, apart burtų Rusijos ir UKR kainoraščiuose (mažmenos), o didmeninė iš prinsipo negali skirtis x2 karto, dėl kelių dalykų,
1. Naujų investicijų ryšium su iškėlimu į tokias šalis kaip Rusija, KINIJA, INDONESIJOS visa vaivorykštė
2. Logistika, suk ne sukęs, kaip be suktum niekas šiaipsau stambia gabaričio gaminio vežiot per visą žėmes ašį negeidžia kaip ir kaip įmanydami trumpina pristatymo grandinę.
3. Niekas iš gamintojų nėra suinteresuotas gamint prastų prekių, kad ir kur jas gamintų, ar kokiai rinkai (principe), kalbant apie tą patį prekės ženklą, nes (aš puikiai surantu ką norima pasakyt ir, kad taip Lietuva ir begalės kitų ES narių vis dar dėja yra bananų respūblikos) tačiau
tegu to pačio Nokian pavyzdžiu pamodeliuokim, jei prisiskaitė gerų atsiliepimų ir testų rezultatų, kruvą žmogeliukų nusiperka ale podjobkę, tuoj pat parašo savo nuomones Tyretest.com ar tame pačiame tyrereview.co.uk ir tt. tokia situacija išaukia: populiarumo ir paklausos globalų mažėjimą, prastėja gamintojo vardo prestižas ir pasitikėjimas, nesvarbu apskaito įmonė tą savo prestiža (finansiškai įvertina ar ne) tai savo ruoštu lemia akcijų biržose tokios bendrovės akcijų antrinėje rinkoje mažėjimą, o tai reiškia, kad įmonei išleidžiant sekančia akcijų emisiją, nominalo vertė privalės būt daug mažėsnė, o apie papildomą pinigų srauto, invest. projektams ir apyvartinėms lėšoms pritraukti svarbą ir įtaką tokio kalibro tarptautinėms kompanijoms tikrai neberašynėsiu, jau ir taip pavargau
Gavos jau Offtopic, na o bet dar vienas pvz. pasidomėkit kiek CocaCola kas met išmeta reklamai, renginiams labdarai ir pan. Tada suprasit kodėl maximoj 0,5l buteliukas kainuoja virš 2,5Lt, o vietoj pagaminto buratino 0,5Lt 1,2Lt. 1,3Lt sumoki už prekės ženklą, o bet, net tai suvokdamas visvien perki, nes pasamonę veikia apvalus raudonas plėmas, baltas lokys ir prisigėręs raudona nosim senis (dėd moroz)
Dėl šių priežasčių perkant BRANDNAME produktą, negauni praktiškai nieko, o sumokėt gali kartais iki 2 kartų. pvz Sony vs. Samsung TV: Gaimina abu Tailande, abu toj pačioj gamykloj, renka ant tų pačių staklių, tie patys žmonės (kiek jie ten dalyvautų), tik samsungas kainuoja 1200Lt, o Sony 2000Lt, rinkitės patys kas abiau prie širdies
Kalbant apie pigesnes ar žemesnės kokybės prekes, dėl jau mano aprašytų priežasčių bendrovės gamina kelių prekinių ženklų produktus, pvz Kivi pakabos elementai ir Weitec na ir tt..
Gryžkim į Lietuvą ir pas padangų prekeivius.
Visad galima naujas padangas prit turgui, pas patentininką (jei iš vis turi jis tą patentą klausimas)
Klausimas ar tos padangos nebrokuotos (turiu omeny atvejus, kai specialiai prisigaudo broko pigiai ir stumia kaip gerą, tipo garantija jei ką, tave atsimins kaip gi eilinio pirkėjo jis gali neatsimint, su mielu noru pakeis ar grąžins $$$ lia lia lia ta ta ta, viskas gražu kol neprireikia.
Pardoj aišku kiek bragiau, nors paskutiniu metu kažkaip dažnai pasitaiko atvirkščiai (naudojasi žmonės patiklumu ir įsitikinimu, kad turgui pigiau [ steriotipas ]
Nei su MElga nei su dagriu nebendravau, tai nežinau (visad iki šiol Padangas pirkdavau per pažystamus (buvusius kaimynus r. montuotojus, kurie lyg dagry kontaktą turėjo)
Na o apie egzotika peikia hebra ne vienam forume ar žvengia iš tų kur ale permoka Egzotikoj.
Nežinau, aš niekad nepriimu pletkų už gryną pinigą, o jei jau susidomėjau, knisų šaknį kuo giliau.
Rezultate: Padangas pirkau Egzotikoj, pigiau nei reifendirect.lt / padangos123 / juta.lt priedo turėjau progos pauostyt, paliest ir lyžtelt prieš susimokant, bei pasitikrinti gamybos datą - 1219, dabar 1314, tai taip padangos ne šių metų, o bet tačiau dar metų nėra
Tai ko čia skųstis ?
P.S. apsimečiau dunduku Egzotikoj ir nuslėpiau Nokian pasirinkimą. Pasitaikė bendraut su nepėsčiu vaikinuku, aiškiai ne pensininko režinu vairuojančiu ir mėgstančiu gerą gumą. Žodžiu pateikiau gana ilga sąraša mane kaip ir dominančių padangų, ilgai diskutavę ir lygine, dalindamiesi nuomonėm ir nuogirdom ir tt. apsistojom teis dviem modeliais, tarp kurių buvo ir Z G2, tarsi pasirinkti NOKIAN, prieš tai smarkiai pareikštos abejonės dėl to pačio MADE IN RUSIA traukiant į finalinį sąraša, tai tik pasijuokė, komentaras toks "Made in Finlad negausi, nes tik vietiniai rinkai, o kitur gamintos neblogesnės objektyviai, jos tik galvoj niekam tikusios" "kur gamintas konkrečioje šalyje realizuojamos priklauso nuo geopolitikos ir logistikos"
Vat ir suprask žmogau... žodžiu laužykim, broliai, stereotipus ir kartkartėmis keiskim mąstymo kampą, vis lengviau gyvent bus, nes prieš vėją nepapūsi...
Esnyper, dėkui aišku už subjektyvią info po laiko (pagalba), kai padangos po paklodę, laukiančios diskų ir gero oro pirmą kart gyvenime prasisukt asfalto danga.
Vyrai aš vis dar laukiu jūsų racionalesnio sprendimo nei mano pasirinkimas, nes grąžint nebegalėsiu tokiais jūsų tempais