Autorius Tema: Varikliui uzkaitus, jis uzgesta ir nebeuzsiveda kol neatvesta  (Skaityta 16570 kartus)

Neprisijungęs Artiz

• Patyręs
  • Įrašai: 713
    • Žiūrėti profilį
    • GSR engineering
Taigi pacientas 12V V6 (663.03).
Problema tokia, kad kai variklis uzkaista iki mazdaug 95 laipsniu, sukvailioja (500-1200) apsukos, kompas bando jas stabilizuoti, (kartais sekmingai, kartais ne) ir masina uzgesta. Bandant uzvesti, dega purkstuko simbolis ir masina nezusiveda. Uzsivesti ji gali tik pastovejus ir kazkiek atvesus - tuomet vedant dingsta purkstuko simbolis ir variklis uzsiveda.
Tuo metu kai masina neuzsiveda, meginau padaryt diagnostika - pasirode klaida 1255 - skirstymo velenelio padeties daviklis. Kadangi tai daviklis, be kurio teoriskai variklis turi dirbti - davikli atjungiau, bet viskas liko taip pat - saltas sekmingai uzsiveda, dirba sklandziai, uzkaites mirsta. Pamegines keleta kartu, davikli vis tik pajungiau atgal.
Galvojau kad kaltas temperaturinis daviklis - pakeitus ji nauju, niekas nepasikeite.
Pravaliau ir supurskiau visus izeminimo (visoje masinoje berods 12 ar daugiau) bei davikliu sujungimus. Nepadejo.
Pravaliau ISV (laisvu apsuku voztuva) - nieko.
Pastebejau, kad anomalija atsirasdavo mazdaug ties 98C kai tuo pat ar panasiu metu isijungia ventiliatorius. Jam isijungus, trumpam prigesdavo apsvietimas ir itampa krisdavo iki 12,5 voltu. Pakeiciau itampos reguliatoriu bei generatoriaus dirzeli naujais. Apsvietimas nebeprigesta, itampa niekada nekrenta zemiau 13V bet vis tiek problema isliko.
Pradejau nuodugniau tyrinet ventiliatoriu. Sparnuote sukasi lengvai, reles veikia, bet jis isijungdavo tik ties 98C, nors turi buti pirmoji padetis, kuri turetu isijungti anksciau. Atradau amzina siu masinu problema - bloga ventiliatoriaus rezistoriu/varza. Sujungiau laidus tiesiogiai - ventiliatorius isijungia ties ~92C. Tuo metu problemos nera. Varikliui karsta diena ar stovint ilgai kamstyje vis tik uzkaitus iki mazdaug 95C. Tada nepriklausomai nuo ventiliatoriaus veikimo sudurniuoja apsukos ir vel istorija kartojasi.

Yra tikimybe, ir keli meistrai mano taip pat, jog uzkaitus iki tam tikros temperaturos pradeda grybauti alkuninio veleno padeties daviklis. Gal nuo senumo ar gal nuo aukstu temperaturu, tiesiog nebera kontakto esant karsciui.

Taciau tai man nepaaiskina to, jog laikant apsukas pvz ties 1500 ir stovint vietoje, jos pradeda durniuoti, bet nenukrenta zemiau 1000 ir variklis nezugesta. Tokiu budu jauciasi trukciojimas bet kaip jau minejau, variklis niekada nezugesta.

Taigi mano klausimas - gal yra minciu, ka dar galima patikrinti be sio daviklio? Gal kazka dar praleidau? Kita savaite zadu isigyti nauja davikli, ir vat nesinori isleisti ~300Lt tik tam, kad isitikinti jog jis buvo ne prie ko...

Visiems is anksto dekoju uz pagalba ;)

“Siela” – nepaneigiamas vieno žodžio atsakymas į klausimą „Kodėl būtent itališka?" Nuo Fiat 500 iki Ferrari 599, atsakymas - toks pat.

Neprisijungęs gringas

• Veteranas
  • Įrašai: 1531
    • Žiūrėti profilį
Ats: Varikliui uzkaitus, jis uzgesta ir nebeuzsiveda kol neatvesta
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-03-25 19:51 »
Tai nejau seno daviklio nerandi? Aplamai gedimo pobudis panasus i alkuninio davikli. Na ir paskirstymo imanoma. Man pavyzdziui buvo paskirstymo daviklis, nesikurdavo irgi. Diagnostika gi ne veltui sugalvota, jei istrynus klaida rodo vel paskirstymo davikli, greiciausiai jis ir kaltas.
AR 159 1.9JTDm 2006 biškį pilka
AR 166 2,4JTD 2001 sidabrava
AR 164 2,5TD 1994 juoda

Neprisijungęs Artiz

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
    • GSR engineering
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-03-25 20:23 »
Gi sakau, atjungus SKIRSTYMO VELENELIO DAVIKLI (camshaft angle sensor) - niekas nesikeicia. Vadinasi jis, kaip gedimo priezastis atsimeta. Ir kodel gazuojant jokiu uzgesimu nebuna, o tik ant laisvu?
P.S. deja, naudota davikli ant 164 pasibandymui Londone gauti tikrai sudetinga...
“Siela” – nepaneigiamas vieno žodžio atsakymas į klausimą „Kodėl būtent itališka?" Nuo Fiat 500 iki Ferrari 599, atsakymas - toks pat.

Neprisijungęs Steponas

« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-03-25 21:13 »
nu bet kad nelabai bera ka burt.. turetu but daviklis. Sakai atjungus niekas nesikeicia? tai kam jis ten isvis? kam inzinieriai ji dejo? isimk isvis, uzdek akle ir pirmyn ;D
without heart we would be mere machines

Neprisijungęs Q4

• Veteranas
  • Įrašai: 1490
  • Dabar Subaru
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2012-03-25 21:51 »
nu bet kad nelabai bera ka burt.. turetu but daviklis. Sakai atjungus niekas nesikeicia? tai kam jis ten isvis? kam inzinieriai ji dejo? isimk isvis, uzdek akle ir pirmyn ;D
tai cia turetu buti tas Holo daviklis vadinamas, daznai nuo temperaturos durniuoja
2017m. Subaru forester 2.5 127kw mano
2014m. Subaru XV 2.0 hybrid 119kw žmonos
2011m. Yamaha Grizly-450 laisvalaikiui

Perku įvairų MIŠKĄ, tel-868236606

Neprisijungęs Steponas

« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-03-25 22:20 »
visi tokio tipo davikliai, jeigu keiciantis temperaturai keicia parametra, yra sugede :)

Neprisijungęs Artiz

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
    • GSR engineering
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2012-03-25 23:42 »
Ar Jus, pone Steponai, zinote minetos Bosch ML 4.1 sistemos darbo principa? Ar Jus tik speliojate?
Sis daviklis itakoja degima, o jam sugedus, kompas ima duomenis is isanksto irasyto algoritmo. Todel sis daviklis ji atjungus ir neturi labai dideles akimi matomos itakos laisvoms apsukoms. Esme, kad uzgesimas nuo jo nepriklause.
O stai alkuninio padeties daviklis yra kritiskai svarbus ir nutrukus jo signalui, masina turi uzgesti, ka ji ir daro. Bet man nesuprantama, jei tai tikrai sitas daviklis, KODEL JI NEGESTA LAIKANT APSUKAS?

Neprisijungęs Steponas

« Atsakymas #7 Įrašytas: 2012-03-26 08:51 »
as apie alkuninio ir kalbejau.. gal ne taip vienas kita supratom ;) betkokiu atveju, jei jau kompas rodo kazkurio daviklio gedima, gal ji ir reiktu keisti.. na cia tik mano nuomoine :)

Neprisijungęs gringas

• Veteranas
  • Įrašai: 1531
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2012-03-26 16:07 »
Pasikartosiu, diagnostika daug ka pasako, tik reikia kazkiek ir pagalvot. Pav. mano 2.4jtd diagnostika nepasake kuris daviklis, bet pasijungus oscilografa pamaciau kuris daviklis puliuoja. Buvo kaip tik faziu paskirstymo ir pas mane be jo masina nevaziuoja. Kaip ten su tavo boshu nezinau, bet pasikartosiu, jei klaida istrynus ji vel atsiranda, kad kaltas butent tas daviklis, tas ir kaltas arba tu kazko nesupranti. Del apsuku, tai cia niuansai, davikliai duoda tam tikros formos signala, kuris didesnem apsukom gali maziau itakoti kompiuteriui. Mano atveju signalas irgi buvo, bet labai iskraipytas, gaila, neturejau galimybes jo nuskanuoti, nes oscilografas buvo elementarus tarybinis. Nieko masinoj nekeiciu, kol neisitikinu kas kaltas, uztai alfa romeo tik dziaugiuosi ir vaziuoju, o ne keiciu viska paeiliui, kol remontas tampa brangesnis uz pacia masina.
AR 159 1.9JTDm 2006 biškį pilka
AR 166 2,4JTD 2001 sidabrava
AR 164 2,5TD 1994 juoda

Neprisijungęs Artiz

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
    • GSR engineering
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2012-03-26 22:42 »
Buvo kaip tik faziu paskirstymo ir pas mane be jo masina nevaziuoja.

O pas mane (minejau paciame pirmame savo poste) atjungus ji - masina vaziuoja. Todel ir sakau, kad ji atjungus - masina gi uzsiveda, bet elgiasi taip pat. Dirba, kol ne uzkaista. Beabejo, kad sis daviklis yra blogas, jei diagnostika tai rodo. Ir zinoma ji bet kuriuo atveju pasikeisiu, bet tai neisspres mano dabar ieskomos problemos...

Citata
Nieko masinoj nekeiciu, kol neisitikinu kas kaltas, uztai alfa romeo tik dziaugiuosi ir vaziuoju, o ne keiciu viska paeiliui, kol remontas tampa brangesnis uz pacia masina.

Dziugu, kad yra dar tokiu kurie nerekauja, kad alfu remontas brangus :)
O as dabar keiciu tai kas butina, o veliau po truputi keisiu tai, ka reiketu. Ivairius daviklius, ypac temperaturinius pas v6 164 bei 75 ir taip rekomenduojama pasikeisti kas kelis metus, del siu modeliu aukstesniu darbiniu temperaturu. Todel pasikeisti daviklius, kurie ir taip turbut niekada nebuvo keisti, o ir kainuoja <50Lt, tikrai nera didele problema, taciau gyventi nuo to bus tik ramiau ir saugiau :)

P.S. kaip suprantu cia kaip visada tik abstraktus diskutavimas, o rimtu patarimu ko gero nesulauksiu... :( Nejaugi niekas nera susidures su panasia problema butent su tokia pat masina?