Autorius Tema: juda variklis ir skamba bugnai :)  (Skaityta 7462 kartus)

Talbat

• Svečias
juda variklis ir skamba bugnai :)
« Įrašytas: 2009-08-28 17:16 »
Sveiki alfistai. Susiduriau su tokia beda, noreciau isgirsti dar jusu nuomone, gal diagnozuotas klaidingas sprendimas.
Taigi, pradedant siek tiek staigiau judeti, arba perjunginejant pavaras, girdisi dunksejimas po kapotu (pakankamai skardus, lyg i aliuminini puoda su lazda kaltum  ;D) Pasikeiciau dvi variklio pagalves, smugiai siek tiek sumazejo, taciau garsas liko toks pats. Veziau vel apziureti. Man sako galimos bedos: smagratis (ale variklio viduriai sukinejasi kaip nori) arba pusasiai vaiksto . Bet kiek girdejau, jeigu vaiksciotu pusasis, tai paspaudus smarkiai gazo pedala, turetu pasijusti vibracija ir smarkus pasaliniai garsai, o to pas mane nera. Taip pat, net isjungus varikli, imynus sankaba junginejant pavaras aukstyn zemyn, girdisi tas prakeiktas dunksejimas. Sakau atrodo kad pavaru riciako strypas kaltu i prikabinta tuscia svyturio alaus skarbonke po varikliu   :o ;D
Prisipazinsiu, kad priekine pakaba nera tvarkinga, taciau tikrai nemanau kad tai itakotu, visos variklio pagalves geros, iskaitant ir ta prilaikanciaja virsutine.

Taigi, gal kas esate susidure su tokia beda ir galetumete man patarti, gal kiti is gilaus ismanymo galetu ka pakomentuoti :)

p.s. smagrati jau radau deveta, jeigu jame beda, iskart perku. Tik klausimas, kas apsiimtu tvarkyti ir zinoma protinga kaina? nes keliems paskambinus atsake "gal as geriau ant zoles pagulesiu ir alaus atsigersiu"   ::) (mielai ir as taip noreciau..)
beja, devetame smagratyje yra sioks toks laisvumas, sako apie pora milimetru, ar cia taip turi buti ar jau irgi i pabaiga?

AR166, 2002m, 2.4JTD, Vilnius

Is anksto dekoju ir uz teisinga atsakyma ir gera patarima, statau alaus  :alaus:

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
Ats: juda variklis ir skamba bugnai :)
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2009-08-28 17:36 »
Sveiki alfistai. Susiduriau su tokia beda, noreciau isgirsti dar jusu nuomone, gal diagnozuotas klaidingas sprendimas.
Taigi, pradedant siek tiek staigiau judeti, arba perjunginejant pavaras, girdisi dunksejimas po kapotu (pakankamai skardus, lyg i aliuminini puoda su lazda kaltum  ;D) Pasikeiciau dvi variklio pagalves, smugiai siek tiek sumazejo, taciau garsas liko toks pats. Veziau vel apziureti. Man sako galimos bedos: smagratis (ale variklio viduriai sukinejasi kaip nori) arba pusasiai vaiksto . Bet kiek girdejau, jeigu vaiksciotu pusasis, tai paspaudus smarkiai gazo pedala, turetu pasijusti vibracija ir smarkus pasaliniai garsai, o to pas mane nera. Taip pat, net isjungus varikli, imynus sankaba junginejant pavaras aukstyn zemyn, girdisi tas prakeiktas dunksejimas. Sakau atrodo kad pavaru riciako strypas kaltu i prikabinta tuscia svyturio alaus skarbonke po varikliu   :o ;D
Prisipazinsiu, kad priekine pakaba nera tvarkinga, taciau tikrai nemanau kad tai itakotu, visos variklio pagalves geros, iskaitant ir ta prilaikanciaja virsutine.

Taigi, gal kas esate susidure su tokia beda ir galetumete man patarti, gal kiti is gilaus ismanymo galetu ka pakomentuoti :)

p.s. smagrati jau radau deveta, jeigu jame beda, iskart perku. Tik klausimas, kas apsiimtu tvarkyti ir zinoma protinga kaina? nes keliems paskambinus atsake "gal as geriau ant zoles pagulesiu ir alaus atsigersiu"   ::) (mielai ir as taip noreciau..)
beja, devetame smagratyje yra sioks toks laisvumas, sako apie pora milimetru, ar cia taip turi buti ar jau irgi i pabaiga?

AR166, 2002m, 2.4JTD, Vilnius

Is anksto dekoju ir uz teisinga atsakyma ir gera patarima, statau alaus  :alaus:

O cia uzgesini varikli vaziuojant ar stovint? Jei stovint ir junginejant dungsi uzkesinus varikli tai tikrai ne smagratis :) Gal begiu perjunginejimo svirties trosas kur atsilaisvines ir jungiant i kokia apsauga dauzosi ;)
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Talbat

• Svečias
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2009-08-29 10:50 »
Va dar pastebejau, kad tas dunksejimas perjunginejant labiau girdisi, kai variklis isyla. ar nebus kas su pavaru deze, kai tepaliukas suskysteja ir leidzia isdykauti kaip nori??

Na o jei atsilaisvines trosas, tikrai gali trankytis i apsaugas perjunginejant, bet tada kaip su situo susijes variklio vartymasis?  :o tas pats garsas girdisi ne tik perjunginejant pavaras, o ir vaziuojant, pvz leki kokia 3 pavara, atleidi gaza ir vel spusteli staigiau, ir toks bymt kaip su pagaliu per galva, atrodo variklis apsivers.... pagalves pakeistos, jos cia nekaltos... gal tai ne smagratis o pavaru dezeje koks ratalis islekes?

nagi kur protingi pamastymai? noriu as su kuo nors alaus isgerti :)

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2009-08-29 12:23 »
Va dar pastebejau, kad tas dunksejimas perjunginejant labiau girdisi, kai variklis isyla. ar nebus kas su pavaru deze, kai tepaliukas suskysteja ir leidzia isdykauti kaip nori??

Na o jei atsilaisvines trosas, tikrai gali trankytis i apsaugas perjunginejant, bet tada kaip su situo susijes variklio vartymasis?  :o tas pats garsas girdisi ne tik perjunginejant pavaras, o ir vaziuojant, pvz leki kokia 3 pavara, atleidi gaza ir vel spusteli staigiau, ir toks bymt kaip su pagaliu per galva, atrodo variklis apsivers.... pagalves pakeistos, jos cia nekaltos... gal tai ne smagratis o pavaru dezeje koks ratalis islekes?

nagi kur protingi pamastymai? noriu as su kuo nors alaus isgerti :)

Gali ir duslintuvas, duslintuvo apsaugos dungseti.
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs Infas

« Atsakymas #4 Įrašytas: 2009-08-29 12:36 »
Pas mane smagratis i pabaiga, tai tik perjungiant i pirma, antra begius ir atleidus sankaba yra toks negarsus "cankt" (jau metai taip vazineju...) buvo ir pusasis atsisukes, tai barskedavo vaziuojant nelygiu keliu. Pas tave atrodo lyg su pavaru trosais kazkas negerai ;)
'81 Alfa Romeo Alfetta
'82 Alfa Romeo Alfetta
'92 Land Rover Range Rover Vogue LSE
'01 Alfa Romeo 166
'04 Alfa Romeo GT
'04 Fiat Multipla
'09 Porsche Cayenne
'13 Alfa Romeo Giulietta

Talbat

• Svečias
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2009-08-29 16:42 »
ka tik meginau dunksejima, jis vienodas vaziuojant visomis pavaromis. net 6 lekiant, paspaudzian gaza, atrodo kad variklis trenkiasi. ar cia pavaru trosai ka nors itakos? sakau, toks jausmas, kad galines pagalves nebutu, tarp jos laikiklio ir variklio butu 2 cm tarpas ir paspaudus gaza, variklis trenktusi i ta atrama. nors kaip sakiau, pagalves geros. del perjunginejimo tai tikrai gali buti pavaru trosai, nes pastebejau kad begi imusus, riciakas turi laisvumo... na o ten ta vartymasi variklio kaip patikrint as nebeisivaizduoju  :angry:

gal velniop ta alfa? :) kas nori? visi privalumai kokie tik gali buti :)  :begam:

juokauju, neatiduosiu niekam!  :du:

Neprisijungęs GIRI

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 106
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2009-08-29 22:13 »
Sunku tau kazka patarti nemacius masinos.Geriau atvaziuok i servisa apziurai.Manau bus lengviau tau kazka patarti ar padeti.Pasiskambink 861859057 ir sutarsim del laiko.

Neprisijungęs KLIFF

« Atsakymas #7 Įrašytas: 2009-08-30 13:26 »

pvz leki kokia 3 pavara, atleidi gaza ir vel spusteli staigiau, ir toks bymt kaip su pagaliu per galva,

o taip tai man buvo, kai rata buvau nepilnai prisukes.
Buvo:146 DEU119 / 146 DOF955 / 155 8V.DH20176 / 156 DJ97142 / 166 NE87491

Neprisijungęs Arturas

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 91
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2009-08-31 16:51 »
kaip kas pasikeite visa varikli del sios priezasties
Alfa romeo 164Q, Toyota celica st165, Alfa romeo 155 2.5td

Alsury

• Svečias
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2009-09-01 10:17 »

pvz leki kokia 3 pavara, atleidi gaza ir vel spusteli staigiau, ir toks bymt kaip su pagaliu per galva,

o taip tai man buvo, kai rata buvau nepilnai prisukes.

Man tai i vidine granata panashu, turi laisvuma ir kai atleidi sankaba buna (BAM) :D