Autorius Tema: Variatoriai ir viskas apie juos:  (Skaityta 70155 kartus)

Darcikas

• Svečias
Ats: Variatoriai ir viskas apie juos:
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2009-08-13 13:32 »
Šį rytą susimasčiau..
Pas mane tikrai parėjęs variatorius. Ir kiekvieną rytą arba kai auto ilgiau pastovi - tai kokia 5min labai nenoriai važiuoja. Trauka tai atsiranda tai dingsta. Bet paskui viskas stebuklingai praeina. Išpradžių galvojau, kad tai kokio MAF'o problema. Bet šiandien pagalvojau, o gal dėl šalto tepalo ir sugedusio variatoriaus? Ar kas nors turi panašių bėdų?

Žinoma nėra čia ką svarstyti. Imi ir važiuoti į diagnostiką. Bet kažkaip niekaip neprisiruošiu :)

kazkaip tu cia viska suplakiai i viena kruva... visur pirma nemanau, kad diagnostika tau parodys jog variatorius nusibaiges... tiesiog reik klausyti pagal variklio garsa ar jis  jau i pabaiga... kitas dalykas nemanau, kad nuo variatoriaus gali buti kad tai traukia, tai netraukia...manyciau jei variatorius pareina jis klaksi ir labai nieko blogo nedaro tik alfute netenka kokiu 10 AG ir viskas.. manau nera esmine beda, bet kas labai pedantiski tai tegu pasikeicia, bet patarimas geriausia tada jau keisti su dirzais, pigiau bus pats darbas uz vien kaip sakoma ;) tokia mano nuomone ;)

martinasd

• Svečias
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2009-08-13 22:35 »
Kad variatorius pas mane jau į pabaigą tą tai žinau.
O kodėl taip būna su šaltu automobiliu (traukia/netraukia) - nežinau. Juk jei būtų sugedusi oro srauto matuoklė tai toks važiavas turėtų būti visą laiką, o ne tik pirmas važiavimo minutes.

Neprisijungęs mindes323

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 145
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2009-08-14 08:44 »
nu nezinau,  as pritariu kolegai ir manau kad nuo variatoriaus nieko panasaus negali buti.
To tikrai jis neitakoja.
Diagnostika tau tukrai nepasakys ar variatorius sveikas ar ne.
Gal vis del to nuvaryk diagnostika pasidaryti
Man kyla mintis, gal tau lemda bludina., gal apsinesusi ir kol gerai neprakaista vangiai dirba.
o del variatoriaus tai tu ryt kai uzvedi masinuka girdi kokius seno nukosto dyzelio garsus, kurie uz keliu min dingsta?
Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Neprisijungęs Disco_V

• Veteranas
  • Įrašai: 4374
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2009-08-14 08:48 »
tas netraukimas ir pas mane yra kol saltas variklis ir kol nepravaziuoju nors poros km. kaltinti reikia zvakes, zvakiu laidus... liambda cia ne prie ko, nes pas mane stovi nauja - vistiek tas pats.
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.0 T.S. 1998 m. Rosso...
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.4 JTD. 2003 m. Blu Meteo...
Yra: SAAB 9-3 SW, 1.9 TiD. 2005 m. Black...
Bus:   Alfa Romeo 159

"La meccanica delle emozioni"

Neprisijungęs mindes323

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2009-08-14 09:17 »
vels zino gal ir teisus, zinoma jeigu zvakiu zmogelis dar nera keites tai reiktu pasidometi, o zvaklaidziai(babynos)tai jos gan ilgai tarnauja, zinoma reiktu issitraukti jas ir bent jau pasiziureti ar nera sutrukusios, kontaktus nuvalyti.
As tai kai buvau issitraukes issiaiskinau kad tarkim kur ant mazuju zvakiu uzsimauna pypke tai ten sprendzinele, o kur didziuju zvakiu - plokstele lygi,
Tai ji buvo apsinesusi, gan stirpiai(uzsioksidavusi ar pan)
Tai as su ploksciu atsuktuvu nugrandziau ta uzkalkejima.
Ar geriau vaziuoja - nepastebejau, nes ir taip gerai vaziavo.
Tik as itariu kad mano lemda negera, nes jauciasi siokie tokie "perepadai" ir kuro sanaudos
Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Burbulas

• Svečias
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2009-08-16 11:20 »
va va pas mane tas ir yra kad reikia pora km pravaziuot kol wiskas susitwarko.. zvakes keistos visos taip kad ju negaliu kaltint. gal istikro itampos rele (babina) o prie jos sunku prieit ir istraukt kad apziuret? ir kiek mazdaug nauja kainuoja? ;)

Neprisijungęs mindes323

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16 Įrašytas: 2009-08-16 12:17 »
va va pas mane tas ir yra kad reikia pora km pravaziuot kol wiskas susitwarko.. zvakes keistos visos taip kad ju negaliu kaltint. gal istikro itampos rele (babina) o prie jos sunku prieit ir istraukt kad apziuret? ir kiek mazdaug nauja kainuoja? ;)

Tu nespresk is karto kad kazka reikai keisti, pirma issiimk, ten 10min darbas.
Nera nieko sunkaus, tik nuiminek kai variklis saltas, nes as taip prisizaidziau(iplyso pypke).
Visa kompekta laiko 3 varztai, tik nepradek kiekvienos babinos sukineti atskirai, jos visos iskarto issitraukia.
o apie babynu kainas kalbama ivairiai, as tai keiciau i devetas, nes turjua toki itarima kad jos blogos(aptirpusios buvo), tai uz 170lt visas 4 nupirkau is angliskos 2001metu alfikes, rezultate niekas nepasikeite. Tai savo senasias uz 100lt zmogui atidaviau, jam buvo suplysusios kelios, tai variklis tiesiog pulsavo.
Siaip galiu pasakyti kad babynos gan ilgai tarnauja,
Tu geriau pasidaryk diagnostika, ir tau viska parodys.
Alfa Romeo 156 2.0 T.S

martinasd

• Svečias
« Atsakymas #17 Įrašytas: 2009-08-18 08:20 »
nu nezinau,  as pritariu kolegai ir manau kad nuo variatoriaus nieko panasaus negali buti.
To tikrai jis neitakoja.
Diagnostika tau tukrai nepasakys ar variatorius sveikas ar ne.
Gal vis del to nuvaryk diagnostika pasidaryti
Man kyla mintis, gal tau lemda bludina., gal apsinesusi ir kol gerai neprakaista vangiai dirba.
o del variatoriaus tai tu ryt kai uzvedi masinuka girdi kokius seno nukosto dyzelio garsus, kurie uz keliu min dingsta?

Tas garsas "nukosto dyzelio" pas mane nedingsta :) Kartais net benziną baisu pilti :D
Matyt reikės prisiruošti diagnostiką pasidaryti.

martinasd

• Svečias
« Atsakymas #18 Įrašytas: 2009-11-04 21:21 »
Artėja variatoriaus keitimas. Klausimas ar reikia nukelti galvą? Nes kiek randu informacijos tai panašu, kad visur galva nuimama.

Kad ir čia http://home.hccnet.nl/jaap.bouma/PhaseVariator.htm

Kaip yra iš tiesų?

Neprisijungęs Renco

• Lankytojas
  • Įrašai: 384
  • CHF 747 JBC 949
    • Žiūrėti profilį
    • picasaweb.google.com
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2009-11-04 21:31 »
Reikia nuimti tik vožtuvų dangtelį. O, kad ir tavo duotoj nuorodoj nemačiau nei vienos nuotraukos, kad būtų nuimta galva. Variatorius juk ant velenėlio statosi, o velenėliai tai ne po galva  ;)
Buvo: Nissan Sunny '93; 1.4. 6 metai.
          Skoda Felicia '97; 1.6. 1 metai.(Rally car)
          Honda Civic 4'th gen. '91; 1.6. 1 metai.(Rally car)
          AR 156; '98; 2l T-SPARK; zalia. 8,5m R.I.P. (infarktas)
Yra:    AR 164; '93; 3l V6 24V;