Autorius Tema: Katalizatorius  (Skaityta 17714 kartus)

Mindis412

• Svečias
Katalizatorius
« Įrašytas: 2008-10-01 18:53 »
Turiu problemele gal kam buvo uzsikises katalizatorius kaip i tai regavo alfukas? (alfa 166 2.4jtd) 
   labai buciau dekingas uz informacija

Neprisijungęs justs

• Lankytojas
  • Įrašai: 331
    • Žiūrėti profilį
Ats: Katalizatorius
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2008-10-01 21:56 »
Siaip kiek zinau(ir teko turet tokia problema, tik ne su dyzeliu ) apsukos nekyla, maks kokie 2000-3000/min., netolygiai motoriukas dirba, ant tusciu pagazavus dumas is galo pulsuojanciai iseina ir dar visokiu ''nesamoniu''... Jei abejoji ar katalizatorius uzsikises po vaziavimo palysk( jei turi kaip ) po masina ir paziurek ar jis karstas. Tik atsargiai, nes plikom rankom gali ir koki odos gabala palikt (turetu labai skaudet ) :).
Buvo:
Vaz 2106
VW Golf Gti
Alfa Romeo 164 TS
Alfa Romeo 164 3L V6 24v
Alfa Romeo 166 3L V6 24v

Neprisijungęs justs

• Lankytojas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2008-10-01 21:59 »
Beje, tai buvo tarnybine VW vento, bet manau Alfai simptomai turetu buti jei ne tokie pat, tai labai panasus. Ir dar jei pjausi lauk buk atsargus, tiksliai nezinau  bet ten salia katalyzo liambda zondas stovi( tai AR 164 yra, manau 166 taip pat turetu buti).
Buvo:
Vaz 2106
VW Golf Gti
Alfa Romeo 164 TS
Alfa Romeo 164 3L V6 24v
Alfa Romeo 166 3L V6 24v

Neprisijungęs mod

• Lankytojas
  • Įrašai: 394
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2008-10-01 23:28 »
pjauk lauk ir nesuk sau galvos. issipjoviau kaip koki piktybini navika ir jokiu problemu...
ir beje ar yra pas dizelius lambda zondas....?????
buvo : AR 166 2,4JTD 2002
yra: bmw 328is 1997
 ----------------------------------------

Neprisijungęs gringas

• Veteranas
  • Įrašai: 1531
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2008-10-02 06:32 »
pas zyzelius liambdu neyra ;D
AR 159 1.9JTDm 2006 biškį pilka
AR 166 2,4JTD 2001 sidabrava
AR 164 2,5TD 1994 juoda

Neprisijungęs justs

• Lankytojas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2008-10-02 09:52 »
Ups... biski nusikalbejau apie tuos liambda zondus dyzeliui... Nu ner ka noret, visa gyvenima su benzu vazineju...
Buvo:
Vaz 2106
VW Golf Gti
Alfa Romeo 164 TS
Alfa Romeo 164 3L V6 24v
Alfa Romeo 166 3L V6 24v

vytass

• Svečias
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2008-10-05 21:49 »
Nepatarciau ispjovus katalizatoriu pakeisti ji rezonatoriumi arba isvis nieko nedeti nes dabar visi auto gaminami turi du deguonies davikliai, vienas prieš katalizatorių, o kitas - už jo. Signalų iš antro daviklio pagrindu vyksta papildomas degiojo mišinio kiekio koregavimas, o deguonies kiekis po dujų pratekėjimo per katalizatorių, be abejo, keičiasi, štai tada jo nebuvimas neigiamai atsiliepia variklio darbui.Taip man pasake kai man uzsikiso katalizatorius.Tai man patare deti universalu katalizatoriu nes orginalaus kainos nezmoniskos.Teko sumoketi 400 lt uz universalu katallizatoriu.Man sake kad jis toks pats kaip orginalus ir zymiai pigesnis uz orginalu todel kad tai tik bakelis su katalizatoriumi.orginalus buna su visais ieinanciais ir iseinanciais ismetimo vamzdziais.Pardavus senaji katalizatoriu atgavau 200lt

Neprisijungęs warlock

• Patyręs
  • Įrašai: 422
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2008-10-06 10:33 »
Nepatarciau ispjovus katalizatoriu pakeisti ji rezonatoriumi arba isvis nieko nedeti nes dabar visi auto gaminami turi du deguonies davikliai, vienas prieš katalizatorių, o kitas - už jo. Signalų iš antro daviklio pagrindu vyksta papildomas degiojo mišinio kiekio koregavimas, o deguonies kiekis po dujų pratekėjimo per katalizatorių, be abejo, keičiasi, štai tada jo nebuvimas neigiamai atsiliepia variklio darbui.Taip man pasake kai man uzsikiso katalizatorius.Tai man patare deti universalu katalizatoriu nes orginalaus kainos nezmoniskos.Teko sumoketi 400 lt uz universalu katallizatoriu.Man sake kad jis toks pats kaip orginalus ir zymiai pigesnis uz orginalu todel kad tai tik bakelis su katalizatoriumi.orginalus buna su visais ieinanciais ir iseinanciais ismetimo vamzdziais.Pardavus senaji katalizatoriu atgavau 200lt
Na kazkaip idomu, keliuose masinuose ispjovem ir ikisom rezonatorius, tai lyg viskas ir ok... Nors gal ir yra taip kaip tau pasake nzn(bet abejoju :) )...
Alfa 155 1.8TS
Alfa 156 2.0TS Selespeed

Neprisijungęs KLIFF

« Atsakymas #8 Įrašytas: 2008-10-06 11:10 »
Na kazkaip idomu, keliuose masinuose ispjovem ir ikisom rezonatorius, tai lyg viskas ir ok... Nors gal ir yra taip kaip tau pasake nzn(bet abejoju :) )...

ziurint kokia masina. buna,kad stovi vienas zondas pries ar uz katalizo, buna, kad du, ir pries, ir uz jo. pas mane,pvz, stovi vienas pries katalizatoriu, tai jokiu problemu ismesti katalizatoriu. apsiziurekit ir pjaukit. bet dabar neverta kat. neverta parduoti, vos 140lt/kg buvo praeita savaita. palaukit, kol kursas pakils.
Buvo:146 DEU119 / 146 DOF955 / 155 8V.DH20176 / 156 DJ97142 / 166 NE87491

laikinis

• Svečias
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2009-01-04 16:59 »
nesvaikit del katalizo man db gaila kad ispjoviau kuro sanaudos pakilo bet buvo uzsikises tad reikejo, beda tokia kuro sanaudos no 13 mieste pakyla iki 15-16 litru dar zondas liambda stovi pries kataliza tai yra gerai galima pjauti nebus nesamoniu bent jau man taip sake bet as bijojau ir reikejo nu zodziu ispjoviau, bakelis tas kur yra zondas lambda yra padarytas taip puse stovi katalizas puse rezonatorius o pries juos liambda, bedos kurios atsiranda tai variklio pulsavimas jei yra originalas tai nera jokiu bedu :)   beje pas mane alfa 2.5 automat/ LPG kuo daugiau turiu ta masina tuo jin man linksmesne nes jau tvarkyti kur sutvarkai nereikia kisti nosies na detales laiko o vaziuokle nelabai ..:)