Autorius Tema: Noriu pirkti Alfa Romeo 156  (Skaityta 970652 kartus)

Neprisijungęs PiPPas

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 7978
  • Vehicle: 2000 Alfa-Romeo 156
  • A l f a R o m e o F a m i l y
    • Žiūrėti profilį
    • PiPPas
Ats: Noriu pirkti Alfa Romeo 156
« Atsakymas #2150 Įrašytas: 2013-11-05 18:46 »
Tai vadinas galima rusišką pilti :D Man regis greičiau kokią kitą nusipirksiu nei šitą. Nebent į vokietiją varyti.

Gali pilti, kol nepradės kimštis visa sistema. Keli jau bandė, paskui plovė sistemą. 8)

P.S. O kodėl 103kW, o ne 110kW? Juk tai dar smagesnis variklis. Tiesa ir kažkiek brangesnis. 8)
Yra:
'13 AR Giulietta 1.4 TBi TCT MultiAir Sportiva

Buvo:
'00 AR 156 1.8 TS;
'07 AR 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic

Neprisijungęs Andriausias

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2151 Įrašytas: 2013-11-05 19:49 »
Į betkurį naujos kartos variklį pilti neaiškios kilmės kurą yra rizikinga, aš asmeniškai taip niekad nerizikuočiau sutaupyti kelių litų, dėl ko po to gali į minusą nueiti.. jau tada geriau tiesiai į kazino ir statyti ant juodos ar raudonos, ta pati tikimybė :)   o 110kw aš bandžiau kaip tik neseniai, bet 1.9 variklis su 110kw labai retai pas mus sutinkamas, visiškai nėra pasirinkimo.

TwinTurbo

• Svečias
« Atsakymas #2152 Įrašytas: 2013-11-05 20:42 »
Tai vadinas galima rusišką pilti :D Man regis greičiau kokią kitą nusipirksiu nei šitą. Nebent į vokietiją varyti.

Nenoriu taikyt tiesiogiai, bet kaip užknisa tokie internetiniai kosmonautai, kurie dairosi "gero ir pigaus" auto, o kas yra rinkoje? "kazkur ir kažko girdėjau, va draugelis sakė, kad tipo Alfos visai nieko ba pigios, 'gerų' metų ir visai neblogai važiuoja, nes Au(b)inei bašlės neužtenka, o pasirodyt, juk reikia, tai dairausi geros, kad salonas kaip naujas būtų, kvepėtų, kad niekur nepabraižyta būtų ir svarbiausia - "pigios", už "padorią kainą" Alfos, nes už "nepadoriai" didelę, juk neapsimoka, "blogas agregatas".

Gerai, valio, tik pirkit, jei "tokia" rasit - sėkmės. Bet nereikia skiest prieš visus kokiems ketinimams ta mašina perkama, konkrečiai kokį kurą į ją žadama pilti. Dar paklausk gal iš kur tokio gauti, kad važiuot su "kriterijus atitinkančia" ir "gerai įkainuota" Alfa.
Atsakymas tiesioginis - pažaisk su Common rail sistema ir savo "kuru" ir tada pamatysi. O pamačius pasekmes sakysite, Tamsta, kokios tos Alfos visgi blogos, netiesą draugai sakė, nes va ėme ir sugedo, nes pyliau juk baltarusišką, o tai ką? Negalima??

Sėkmės įsigijant "tinkamą" Alfa Romeo  8)
« Paskutinį kartą keitė: 2013-11-05 21:02 sukūrė TwinTurbo »

Neprisijungęs mx1

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 159
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2153 Įrašytas: 2013-11-05 21:56 »
Na, kolega, pavarei griežtai. Turiu omeny dėl Common Rail ir BY ar RU dyzelino draugystės. Sakyčiau, ne visai tiesa. Daug vilkikų, tame tarpe ir naujų, važiuoja rusišku ar baltarusišku kuru. Ir be didelių bėdų. O jei per tris metus reikia pakeisti purkštukus, tai, įvertinus lietuviško ir rusiško dyzelino kainų skirtumus bei ridą, tai vistiek apsimoka, net labai. Kita vertus, lietuvoje, pvz. Lukoil'as vienu momentu prekiavo baltarusišku dyzelinu.
O pabaigai, mano nuomone, pilant kurą iš kolonėlės pilna kaina, tai rinkitės benziną. Kaip sakoma, dyzelinas - traktoriams, dujos - virtuvei, o mašinoms - benzinas :-)
buvo: '99m. AR156 2.4JTD
          10m. AR159 2.0JTDm

Neprisijungęs Pofka

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 17
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2154 Įrašytas: 2013-11-05 21:58 »
Nugi pajuokavau apie kurą. Likau nesuprastas :D

110kW dar geriau, tik sunku rasti ir tos pačios 103kW retos. Tiesiog norėjau pasakyti, kad alfų apskritai mažai ir didesnė tikimybė rasti kitos markės patinkantį auto.

Dar kalbant apie tą pačią lietuvišką kuro kokybę, tai pas mane firmoj sudaryta sutartis pilti kurą tik iš lukoil ir vieną kartą į škodą (1.6 66kW dyzelis, 44 tūkst. km. prasukta) pripylus salerkos teko keisti kuro sistemą, skoda atstovybė sakė, kad dėl nekokybiško kuro. Tai nebūtinai iš degalinės geras. Gal kažkoks nelemtas sutapimas, bet nieko nepakeisi.
« Paskutinį kartą keitė: 2013-11-05 22:03 sukūrė Pofka »

TwinTurbo

• Svečias
« Atsakymas #2155 Įrašytas: 2013-11-06 21:16 »
Atsiprašau taip pat už OT, bet... ???

Bet kalba apie naftą pasisuko, o patys lietuviai kalti, tiksliau su valdžios asmenimis prieš akį parduotas (berods gūdžiais 1998-1999 metais) Butingės terminalas, dabar priklausantis minėtam Orlenui. Kokią naudą pardavę mums priklausančią naftą turėjome/turime?.. Retorinis klausimas, žinoma, bet jau dabar šaukštai po pietų. Kažkas iš to neblogai pasipelnė, gal net iki gyvenimo galo sau ir anūkam pensijas "uždirbo". O kur žmonių galvos tuo metu buvo, tai aš neįsivaizduoju, o visi tyli ir tylėjo tada. Dabar už kurą mokėtume centus ir pati šalis ne tokioj skylėj (ekonominėj) sėdėtų...

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
  • Įrašai: 5282
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2156 Įrašytas: 2013-11-07 00:27 »
Nugi pajuokavau apie kurą. Likau nesuprastas :D

110kW dar geriau, tik sunku rasti ir tos pačios 103kW retos. Tiesiog norėjau pasakyti, kad alfų apskritai mažai ir didesnė tikimybė rasti kitos markės patinkantį auto.

Dar kalbant apie tą pačią lietuvišką kuro kokybę, tai pas mane firmoj sudaryta sutartis pilti kurą tik iš lukoil ir vieną kartą į škodą (1.6 66kW dyzelis, 44 tūkst. km. prasukta) pripylus salerkos teko keisti kuro sistemą, skoda atstovybė sakė, kad dėl nekokybiško kuro. Tai nebūtinai iš degalinės geras. Gal kažkoks nelemtas sutapimas, bet nieko nepakeisi.

Aš asmeniškai prieš 5 metus supyliau iš Lukoilo 95 benziną. Po užpylimo variklis pradėjo dirbti netolygiai, galiausiai viskas baigėsi tuo, kad teko pakeisti žvakes (nežinau, gal sutapimas). Vėliau (po kelių savaičių), panašiai nutiko su Orlen benzinu (du žvakių komplektai per dvi savaites). Sakyčiau, kad mano Alfa gan "išranki", bet ir tėvuko tuo metu turimas Pontiac Transport nenorėjo važiuoti nei su Lukoilo, nei su Orleno kuru. Nuo to laiko aplenkiu šias degalines iš toli. Jau geriau nuvažiuosiu kelis km į šoną iki kokios Nestės ar Statoil, nei vėl rizikuosiu nelauktom didesnėm išlaidom po kapotu. 8)

O kas senosiom zvakom nutiko, kad jas keisti reikejo?

Neprisijungęs PiPPas

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 7978
  • Vehicle: 2000 Alfa-Romeo 156
  • A l f a R o m e o F a m i l y
    • Žiūrėti profilį
    • PiPPas
« Atsakymas #2157 Įrašytas: 2013-11-07 09:46 »
O kas senosiom zvakom nutiko, kad jas keisti reikejo?

Nuostabiai nudegusios apačios (nežinau kokiu būdu, bet 4-5 žvakės iš 8 buvo mirusios praktiškai). Kitaip sakant nenaudojamos. O buvo dėti vienodi Championai, su kokiais ir dabar važinėju. Po antrojo keitimo (antrojo neplanuoto) buvo nuvažiuota apie 60000km - no problem - ir tada vėl pakeista per planinį keitimą. 8)

Mistika, bet taip buvo.. 8)
Yra:
'13 AR Giulietta 1.4 TBi TCT MultiAir Sportiva

Buvo:
'00 AR 156 1.8 TS;
'07 AR 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2158 Įrašytas: 2013-11-07 13:13 »
Pofka, naujas variantas atsirado, kaip tik toks, kokio norėjai :)) http://auto.plius.lt/skelbimai/alfa-romeo-156-1-9-l-universalas-2004-dyzelinas-3254686.html  po atnaujinimo ir galingesnis 1.9 variantas..

man tai jis atrodo neblogai tik deja pačiam kiek per brangus šiuo metu, nes manau perkant mašiną, būtina dar kaip minimum pasilikti kokių 15-20proc. jos vertės pradiniam aptarnavimui ar nenumatytiems atvejams.  Na, jei čia būtų mano trokštamas 2.4 20V 129kW varikliukas, tumet surizikuočiau atiduoti visas bapkes skirtas auto pirkti ir jei kas tvarkyčiau ją vėliau :D

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2159 Įrašytas: 2013-11-07 13:35 »
Chebra,čia tik tarpkitko, bet gal galit šiek tiek paburti iš nuotraukų? tsiverčiau dar šitą variantą: http://auto.plius.lt/skelbimai/alfa-romeo-156-1-9-l-universalas-2004-dyzelinas-3178392.html   iš priekio žiūrint neatrodo tarpai tarp grotelių, kapoto ir sparnų, nesueinantys? ir ratlankiai spėju čia ne alfos ? ačiū