Autorius Tema: Tepalai ir viskas apie juos:  (Skaityta 311604 kartus)

Neprisijungęs ViR2

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 159
    • Žiūrėti profilį
    • TUKa
Ats: Tepalai ir viskas apie juos:
« Atsakymas #290 Įrašytas: 2010-11-28 02:30 »
Negi nera nieko kas Selenia normaliai stumdo? ;) As irgi noreciau uzsipirkt ir nuvezt i autobrava per sekanti keitima, nes faktas jog man i masina pila Valvoline xernia man visiskai nepatinka...

O kodel Valvoline nenori pilti? Irgi geri tepalai. ;)

Turejau su sitais tepalais patirties Suproj - buvo sh... Tada buvau supyles i parsa - dar didesnis sudas. Siaip jeigu atvirai tai as be Liqui Moly, Castrol ir Q8 mazai ka tepripazistu ;)

Neprisijungęs Steponas

« Atsakymas #291 Įrašytas: 2010-11-28 11:27 »
Turejau su sitais tepalais patirties Suproj - buvo sh... Tada buvau supyles i parsa - dar didesnis sudas. Siaip jeigu atvirai tai as be Liqui Moly, Castrol ir Q8 mazai ka tepripazistu ;)
pagrisk! kuom jie sh..?
« Paskutinį kartą keitė: 2010-11-28 11:37 sukūrė T_K »
without heart we would be mere machines

Neprisijungęs Dancius

• Veteranas
  • Įrašai: 4409
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #292 Įrašytas: 2010-11-28 16:04 »
nezinau susipyliau valvoline  ir dziaugiuos , variklis dyrba geriau  ir maloniau nei su  kokiu fina,   pasilus barometro rodykle nekrenta  daug o tai mane tenkina, kai bus dideni salcei ziuresim
AR159 2.0 jtdm Ti

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
  • Įrašai: 5282
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #293 Įrašytas: 2010-11-28 20:46 »
nezinau susipyliau valvoline  ir dziaugiuos , variklis dyrba geriau  ir maloniau nei su  kokiu fina,   pasilus barometro rodykle nekrenta  daug o tai mane tenkina, kai bus dideni salcei ziuresim

Gerai palakstyk, pvz ant kokio ledo, kad motoras padirbtu iki ribotuvo, kaip sakant, kad gerai pasiltu tepalas ir motoras bent iki 100 laipsniu, tada pazek ar nenukrito spaudimas. Taip pabande vienas su 164 2.5 TD uzkaitino aiksteleje iki 120, net lempute uzsidege silumos, o tepalo spaudimas buvo 2 bar, tepalas buvo mobil 10W40. Manau tik ekstremaliomis salygomis galima suzinoti tepalo kokybe, pvz prie -30 pazeti kiek jis klampus, taipogi koki spaudima islaiko motoras kai uzkaitini iki 120 laipsniu, aisku tai atsliepia paciai technikai. Man ketvirtadieni buvo su VW New Beetle panasiai, tokiai masinai nera silumos daciko, tiesiog melyna lempute saltas motoras, nedega uzsiles, raudona perkaitimas, tai net nezinojau kad neveikia ausintuvas, tai po rimtesnio apsilimo aikstele, uzsidege ta lempute, antifrizas islipo per virsu, bet tepalo spaudimo lempute nemirgsejo, nors jinai itariu mirgseti pradeda kai buna 0 bar, tad sunku nustatyti tepalo suskystejima ant tokiu masinu kur nera tokio daviklio.

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #294 Įrašytas: 2010-11-28 20:57 »
Negi nera nieko kas Selenia normaliai stumdo? ;) As irgi noreciau uzsipirkt ir nuvezt i autobrava per sekanti keitima, nes faktas jog man i masina pila Valvoline xernia man visiskai nepatinka...

O kodel Valvoline nenori pilti? Irgi geri tepalai. ;)

Pagal masinas itariu, kad megejas esi palakstyti ir itariu kad vavoline neatlaikydavo tavo apkrovu, nes pvz Supra tikrai ne i soda savaitgali pavazineti  :)

Neprisijungęs Dancius

• Veteranas
  • Įrašai: 4409
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #295 Įrašytas: 2010-12-08 09:48 »

Gerai palakstyk, pvz ant kokio ledo, kad motoras padirbtu iki ribotuvo, kaip sakant, kad gerai pasiltu tepalas ir motoras bent iki 100 laipsniu, tada pazek ar nenukrito spaudimas. Taip pabande vienas su 164 2.5 TD uzkaitino aiksteleje iki 120, net lempute uzsidege silumos, o tepalo spaudimas buvo 2 bar, tepalas buvo mobil 10W40. Manau tik ekstremaliomis salygomis galima suzinoti tepalo kokybe, pvz prie -30 pazeti kiek jis klampus, taipogi koki spaudima islaiko motoras kai uzkaitini iki 120 laipsniu, aisku tai atsliepia paciai technikai. Man ketvirtadieni buvo su VW New Beetle panasiai, tokiai masinai nera silumos daciko, tiesiog melyna lempute saltas motoras, nedega uzsiles, raudona perkaitimas, tai net nezinojau kad neveikia ausintuvas, tai po rimtesnio apsilimo aikstele, uzsidege ta lempute, antifrizas islipo per virsu, bet tepalo spaudimo lempute nemirgsejo, nors jinai itariu mirgseti pradeda kai buna 0 bar, tad sunku nustatyti tepalo suskystejima ant tokiu masinu kur nera tokio daviklio.

vanagiux gerbiu tavo nuomone, bet jai esi normalus vairuotojas,o ne ant ledo sauliu raizytojas, jai retkarceis paspaudi zemom pavarom iki 5-6 k rpm to valvoline per akis, jai tau aktualu raizimai ant ledo vel pili atitinkama tepala. taip sakant kiekvienam pagal poreiki , noresiu sportuot pilsiu koki 10w 50 o sei dienai  uztenka ir to, kai bus dideli salcei al kazkokie minusai  atsiras, bet sei  dienai  jo kokybe kaip elementaraus  vairuotojo mane tenkina
« Paskutinį kartą keitė: 2010-12-08 22:11 sukūrė Dancius »
AR159 2.0 jtdm Ti

Neprisijungęs ViR2

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 159
    • Žiūrėti profilį
    • TUKa
« Atsakymas #296 Įrašytas: 2010-12-23 11:51 »
pagrisk! kuom jie sh..?

OK :)
Suproj po perrinkimo, kad ramiai prasivezint antra apkatkes dali susipyliau 5w40, pravaziavus pirmus pora simtu km, caksejo labai variklis (ne voztuvai). Tada pamanem, kad kazkas blogai, isardem - nieko neradom. OK, pasibaige apkatke, nulekiau i kacerga, palaksciau pora val - dingo slegis ir nesveikai greit suskystejo tepalas (stovejo pas mane grex 16 eiliu cooleris, kuris realiai net yra perdidelis tai masinai), temperatura buvo tik 110 perkopus.
Kadangi tai 5w40 tepalas ir tam neskirtas, tai palaukiau kol ataush, parvariau, supyliau valvoline 10w60 ir atgal i trasa... Tai su juo gal slegis ir buvo, bet tekme buvo nuline, nes svaistikliu purkstukai su juo jau ciut purske (perrinkau varikli vel po kurio laiko ir mates labai grazios perkaitimo zymes ant svaistikliu).

I parsa is durnos galvos suvarvolinau, nes tik poto pamaciau, kad neatitinka reikiamu API standartu. Bet kiek maciau vazinedamas, tai tepalo temp ir spaudimas nesveikai vaiksciodavo net ramiai vaziuojant (oru ausinama). Pasikeiciau i Liquimoly - super, dingo svyravimai ;)

Tiesiog as juo nepasitikiu, nes senas geras Castrol niekada dar nebuvo nuvyles, net Q8 su Liqui Moly ;)

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #297 Įrašytas: 2010-12-23 11:54 »
O kaip galvojat maxinoje parduodami CASTROL, MOBIL kokybiski ar padielkos?  :smilie:

Neprisijungęs Disco_V

• Veteranas
  • Įrašai: 4374
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #298 Įrašytas: 2010-12-23 14:32 »
O kaip galvojat maxinoje parduodami CASTROL, MOBIL kokybiski ar padielkos?  :smilie:

Priklauso kas tiekia tuos tepalus maximai. Jei pati vezasi - manau, kad gali buti "pilstukas".
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.0 T.S. 1998 m. Rosso...
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.4 JTD. 2003 m. Blu Meteo...
Yra: SAAB 9-3 SW, 1.9 TiD. 2005 m. Black...
Bus:   Alfa Romeo 159

"La meccanica delle emozioni"

Neprisijungęs stasius

• Veteranas
  • Įrašai: 1889
  • Vilnius
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #299 Įrašytas: 2010-12-23 15:01 »
teko pirkti mobil. tiekejas - pats atstovas, o ne maxima. manau, kad viskas gerai.
buvo:
ar 156 2.4 jtd'99, ar 145 1.9 jtd'99, ar 147 1.6 ts'01, lancia lybra 2.4 jtd'01, ar 147 1.9'03, ar 147 1.9'04, ar 156 sw 1.9'01, ar 156 sw 2.4'03, fiat punto 1.3 mjet'05, fiat grande punto 1.2'06, AR 156 SW 1.8 TS '03, fiat bravo 1.4 tjet'08.
yra:
CRV 2.2'09