Autorius Tema: Tepalai ir viskas apie juos:  (Skaityta 298466 kartus)

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
  • Įrašai: 5282
    • Žiūrėti profilį
Ats: Tepalai ir viskas apie juos:
« Atsakymas #350 Įrašytas: 2013-01-23 16:05 »
Vanagiukai, kodėl tu pastoviai perši savo nuomonę apie tepalus?
Jei žmogui patinka keisti tepalus kas tris mėnesius nuvažiavus kad ir 2000 km - pirmyn. Nuo to juk niekam blogiau nebus. Kas tuo užsiima dar ir pinigų uždirbs.
Jei žmogui nepatinka visai jų keisti, arba, kaip mano vienas pažįstamas, parduoda mašiną kai prieina laikas tepalus keisti ir perka kitą, tai tebūnie jis taip ir daro.

Kiekvienas asmeniškai dažniausiai žinom kas savai mašinai, žmonai, vaikui, šuniui ar katinui yra geriau. Kam reikia šito smegenų tratinimo, kad "va, viena boba sakė, kad rytoj pradės plytom lyti - sedėkit namie".

Tu keiti kas 50k km, kitas keičia kas 10k km, kitas dar kažkada, o tavo prof. hbl. dr niekada. Gero kelio jam.
Jei tau patinka važinėtis su smala karteryje - pirmyn!
Ir išvis - VBS agentūra čia kvepia...

Geros dienos.

As persu teisinga, patikrinta, isbandyta, nuomone, man labai kraupu ziureti kai zmones meto pinigus  i bala ir dejuoja kaip sunku gyventi, todel ir mokau gyvenimo visus, patenkintas atsakymu? Viskas tik del visuomenes geroves ir lengvesnio gyvenimo ;D

Neprisijungęs Disco_V

• Veteranas
  • Įrašai: 4374
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #351 Įrašytas: 2013-01-23 16:11 »
As persu teisinga, patikrinta, isbandyta, nuomone, man labai kraupu ziureti kai zmones meto pinigus  i bala ir dejuoja kaip sunku gyventi, todel ir mokau gyvenimo visus, patenkintas atsakymu? Viskas tik del visuomenes geroves ir lengvesnio gyvenimo ;D

Na, man atrodo, kad jei jau žmogus leidžia sau keisti tepalą ar dar kažką kada užsimanęs, vadinasi jis pinigu tam reikalui turi ir nesuka dėl to galvos. Ir yra ramus, kad netyčia pyst ir ilindo genys į motorą. O po to "kaip čia dabar atsitiko..."
O tas kas neturi - tas ir nekeičia. Arba yra įsitikinę kad jų tiesiog nereikia keisti. Arba gal iš skūpumo tiesiog nekeičia, nes jiems tiesiog nusispjaut, daro pagal etiketę ir/arba VBS ar dar kažką.

« Paskutinį kartą keitė: 2013-01-23 16:46 sukūrė PiPPas »
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.0 T.S. 1998 m. Rosso...
Buvo: Alfa Romeo 156, 2.4 JTD. 2003 m. Blu Meteo...
Yra: SAAB 9-3 SW, 1.9 TiD. 2005 m. Black...
Bus:   Alfa Romeo 159

"La meccanica delle emozioni"

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #352 Įrašytas: 2013-01-23 16:12 »

Jeigu keičia - vadinasi pinigų turi. Jeigu turi ir juos leidžia - kelia ekonomiką, o ne taupo pastoviai ir verkia kodėl ekonomika nekyla ir visi blogai gyvena...
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD

Neprisijungęs grease

« Atsakymas #353 Įrašytas: 2013-01-23 16:59 »
pafleiminsiu ir as.

vanagiux, skiriu tau, no offense.

As persu teisinga, patikrinta, isbandyta, nuomone, man labai kraupu ziureti kai zmones meto pinigus  i bala ir dejuoja kaip sunku gyventi, todel ir mokau gyvenimo visus, patenkintas atsakymu? Viskas tik del visuomenes geroves ir lengvesnio gyvenimo ;D
jei jau galvoji, kad mokai gyvenimo visus kitus, tai vadinasi pradziai dar paciam reikia nemazai pasimokyt gyvenimo.
jeigu jau is tikruju taip nori ka nors pamokyt gyvenimo, tai savo nuomones, kad ir kokios jos bebutu, argumentuok - savo ziniomis (kaip pats sakai, kad pradejai skaityti ir dometis) ir/ar konkreciais faktais, o ne "mano profesorius pasake, kad..."

mano profesorius irgi manes ismoke kazko apie IT, zmogus tikrai protingas, ale bet jis moke 30 metu senumo dalykus, kurie yra beverciai. zmogus tikrai nera abejotinos reputacijos, jis juk profesorius. tad jis nera nei klaidingas, nei teisingas, nei koks kitoks - pats tiesiog pasidarai isvadas.

dar vienas istringantis labai daznas tavo pasisakymasm apie tavo dabartini poziuri i alfas ir masinas apskritai. Pvz.:
buvo laikai kai alfa dievinau, dabar deja pamaciau, kad kitos markes taipogi puikios, todel nebera, kad alfa numeris, vienas o kitos po ju sh... ;)
nepyk, bet nebuvo, nera ir nebus is taves tikro alfisto - tikras alfistas niekada nesakys, kad kitos masinos yra sh... tikram alfistui realiai patinka alfos, o kitos masinos yra tiesiog kitos masinos. tavo "vaikai, kitos masinos irgi yra geros" stiliaus "pamokymai" mazu maziausiai yra vaikiski - pasilaikyk juos geriau sau.
daznas (tikrai ne visi) sio forumo dalyvis apie alfas ir apskritai apie automobilizma supranta siek tiek kitaip, nei standartinis eilnis vairuotojo pazymejima turintis zmogus - jiems priminimo apie "kitas geras masinas" tikrai nereikia.

aciu uz supratinguma - tikiuosi padejau tau suprasti, kad tavo noras pamokyti gyvenimo kitus, yra gerbtinas (altruizmas siaip yra didelis geris), bet taciau sitoje alfaklubo aplinkoje jis neveikia - arba jo nereikia, arba pasirenkami budai yra neteisingi.
tikiuosi susiprasi ir neatsakinesi i mano si post'a tau.

taigi, pamokysiu ir as visus forumo dalyvius (iskaitant ir mane) gyvenimo, parasydamas toki palinkejima:
baikit fleimint, nes atsibodo trint post'us. jeigu rasot, tai rasykit ne apie asmeniskumu aiskinimasi, o ka nors konkretaus ir aiskaus.

back to topic:
turbut vienintelis Paulius i tema konkreciai ir aiskiai parase, duodamas linka i "Za Ruliom" tepalu testa, kuri perskaicius kiekvienas gali pasidaryt isvadas.

as isvadas apie tepalu keitimasi jau seniai pasidariau.
tokia istorija su pries turbut kokius 7 metus pirkta 156 2.0 TS:
po pirkimo keiciant dirzus, nuemus voztuvu dangteli, pamaciau kaip atrodo tikra pavargusi 'atrabotke' - toks juodas dzemo arba zeles konsistencijos nelabai takus skystis.
ta proga tik 2 kartus teko pasikeisti ipurskimo veleneli, nes keli jo kumsteliai buvo nudile iki puses aukscio, negu kad turetu buti. pirmas kartas, deja, nepadejo - hidrokompensatoriai buvo, sakykim, "paveikti" tepalinio dzemo. pakeitus tuos kelis hidrokompensatorius ir dar viena veleneli viskas susitvarke ir variklis, iki siol (aisku, keiciant tepalus) dirba be problemu.

negaliu pasakyti kokie ten tepalai buvo ir kodel jie pasidare panasus i dzema, bet logika, kad tepalu keisti visai nebutina, man pasirode (ir iki siol man taip rodosi) tiesiog yra nelogiska.

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #354 Įrašytas: 2013-01-23 18:40 »
O tu netingejai tiek rasyti i mano pasisakyma juoko forma? Tiesiog i karolio pasisakyma atrasiau eilini brieda, niekam nepersu savo nuomones, darykit kaip kas norit, keiskit kas 1000 ar kas 50000km tepalus, manes tai neliecia, as keiciu kaip man atrodo geriau, t.y. kas 15k km, nesukisu pinigu, parduodu masina ir kisene lieka pilnesne :D beje ar idomus gyvenimas kai nera intrigu, kad ir tokiu kaip dabar? Kazka parasiau is oro, o va, reakcija visu kokia ;D o parasiau del to, kad paciam nuskambejo, kaip briedas, kad tepalu keisti nereikia, bet is kazkur tokia informacija daeina ir butu idomu suzinoti pirmaji saltini visos sitos info.
Del alfizmo - as manau, kad buvau alfistas, eilinis nepirkioja suklerusiu beverciu alfu ir is ju sukises pinigu kruva nebando daryti kazko panasaus i normalu automobili, taipogi neperka eile metu is eiles vien tik alfa romeo markes, o laikai keiciasi, masina pradeda nepatenkinti visu poreikiu ir pan., bet kaip sakiau, ieskausi ir dabar 166 FL arba GT, uz kaina kuria galiu skirti butent tokiam modeliui, rasiu -valio, nerasiu, pirksiu A6 C4 arba mersa w124 ir bus irgi valio :D

Neprisijungęs PiPPas

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 7978
  • Vehicle: 2000 Alfa-Romeo 156
  • A l f a R o m e o F a m i l y
    • Žiūrėti profilį
    • PiPPas
« Atsakymas #355 Įrašytas: 2013-01-23 19:05 »
O davai baigiam blevyzgaut? ??? :mzp:
Yra:
'13 AR Giulietta 1.4 TBi TCT MultiAir Sportiva

Buvo:
'00 AR 156 1.8 TS;
'07 AR 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic

Neprisijungęs kasper

« Atsakymas #356 Įrašytas: 2013-01-23 22:08 »
na as dabar biski pridursiu apie tepalo keitima. praktiskai esu beveik is senos kartos meistru. tai seni motoristai,tokie kaip Kivertas( buves Brunzos motoristas) ir juo mokyniai,rekomendoja keist tepalus kas 8000km. aisku tais laikais nebuvo longlife,bet nevisi toki tepala pasirenka. as asmeniskai siandien uzdraudziau savo darbininkuj pilt elf tepalus is kazkokio levo bakelio y tik nupirkta alfa gtv. gerbkim savo masinas,jug mes patis s... nevalgom
dazymas. viniliniu pleveliu klijavymas

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #357 Įrašytas: 2013-01-23 22:35 »
na as dabar biski pridursiu apie tepalo keitima. praktiskai esu beveik is senos kartos meistru. tai seni motoristai,tokie kaip Kivertas( buves Brunzos motoristas) ir juo mokyniai,rekomendoja keist tepalus kas 8000km. aisku tais laikais nebuvo longlife,bet nevisi toki tepala pasirenka. as asmeniskai siandien uzdraudziau savo darbininkuj pilt elf tepalus is kazkokio levo bakelio y tik nupirkta alfa gtv. gerbkim savo masinas,jug mes patis s... nevalgom

As sutikciau keisti tepalus kas 10k km, jei per metus pravaziuoji kokius 5000km, bet yra zmoniu kurie per metus prarieda 30k km, tai keisti tepalus kas 8k km = keisti tepalus ~4 kartus, o jei kas 15k km = 2 kartais, manau matematika paprasta, tepalus pakeitimas eiliniam pilieciui manau be 250lt neapseinama su geresnes kokybes tepalais. O jei masina sudetingesne, kur stovi seperatoriaus filtras kuris keitykloje kainuoja ~160-170lt, ir jei tepalo eina i motora 7-7,5l, tai jau isvis suma gaunasi nemaza, o jei tepalas aukstos kokybes, tai 15k km yra minimumas, as pats visa gyvenima su 10W40 vaziuodavau 10k km, su 5W40 budavo 11k km budavo 13k km, dabar 15k km ir tada keitimas, kenkia ar nekenkia toks kilometras, vistiek amzinai nevazinesi su ta masina, parduosi gal tokiam kur kas 5000km keicia ir bus gerai. Jau teko susidurti su tokiomis masinomis kur zmones pratureje 5 metus nezino, kad stovi seperatoriaus filtras ir jo nekeite tiek metu arba atvaryta masina su turbinos defektu - o defektas uzsikises tas pats filtras, kuri pakeitus defekto nelieka :) nereikia tiketis, kad uzsienyje ten masinas priziuri ir kad kas keicia tepalus kas 10k km

Neprisijungęs Assassin

• Patyręs
  • Įrašai: 543
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #358 Įrašytas: 2013-01-23 23:06 »
Sveiki,
norėjau paklausti. Nors Selenia tepalai ir rekomenduojami. Tačiau nei labai gerų reitingų neradau apie tą firmą .Nieko. Kadangi už apytiksliai 3 tūkst km. vėl viską keisiu noriu pasidomėti kitų gamintojų variklio ir greičių dėžės tepalais. Ką esate girdėję/ naudoję iš Red Line produkcijos?
Radau http://trt-shop.eu/automobiliai/alyvos-tepalai-ir-priedai/variklines-alyvos/10101_red-line-5w40-varikline-alyva-3-785.html .

Taip pat pamenu, kad čia lankydavosi žmogus, dirbęs labai gerų atsiliepimų sulaukiančioje įmonėje- Liqui- Moly. Regis vairuodavo seną, raudoną Alfa Romeo 156 T.S. Gal jis, ar kiti galėtų papasakot ką nors apie Liqui- Moly tepalus? pvz.http://www.liqui-moly.lt/index.php?page=7&cid=2&id=23

Ir vėl. Čia truputį Red Line Vs Liqui-Moly. Kas kokybėj geresnis? Ir apskritai, gal yra tepalų gamintojas stovintis aukščiau kitų? Kaina nesvarbi. Kalbama apie 2.4 JTD 20V jėgainę.
Buvo -Alfa Romeo 156 2.4JTD chip 120kW.Black.
Alfa Romeo 156 1.9JTD Black.
Alfa Romeo 156 2.4JTDM `04 Black. </3
Alfa Romeo Crosswagon Q4
Yra- Ir vėl Alfa Romeo Crosswagon Q4 <3
Alfa Romeo 159 Q4 2.4 JTDm TI.

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #359 Įrašytas: 2013-01-24 00:27 »
Atsakyk man i klausima, tu keiti dezes ir variklio tepalus vienu metu. Liuks! O kodel nekeiti vairo stiprintuvo tepalo kartu? O dar yra ausinimo skystis, nuo kurio priklauso vandens pompos tepimas ir vidaus apsauga nuo korozijos, kodel jo nekeiti kartu? Ir nepamirskime pamineti stabdziu skysti - jo keitimo intervalas kaip ir antifrizo ir greiciu dezes tepalo.

Del liqui moly kalbek su vienu is sios temos komentatoriu - karoliu.