na uzkandau, tai dabar pabandysiu viska isdestyti kuo aiskiau (gal ir paciam palengves).
buvo grazus sekmadienis, rugsejo 5d., nutariau isvazinedamas is tevuku, nusiplausiu savo masiniuka, toje automatineje plovykloje, sulaukes savo eiles iriedejau i plovykla, operatorius apipurske masina vandeniu ir pabandes uzlenkti viena veidrodeli is manes sulauke pasakymo,kad veidrodeliai neuzsilenkia, jis kuo ramiausiai baige drekinti danga nuejo ir ijunge plovyklos meschanizma. toje plovykloje ploviausi masina ir anksciau, bet jokiu problemu nekildavo. masina stovejo teisingai, nes operatorius jokiu priekaistu neturejo, kaip ir del neuzsilenkiamu veidrodeliu. kai sepeciai ejo i galine masinos dali nieko neatsitiko, bet jiems griztant trach bum bem ir kabo mano vairuotojo puses veidrodelis ant laidu.sepetys uzkabino ir atlauze. as nieko nelaugdamas is masinos ir tam operatoriui su pirstu rodyti, kad turim beda. paziurejo, konstatavo fakta, kad tai ivyko! as ramiai pavaziavau toliau,kad netrugdyciau plovyklos tolesnio darbo. operatorius padare skambuti savininkui ir nupasakojo esme.baigus kalbeti operatoriui su savininku isgirdau plovyklos valdzios pozicija: 30lt.+ pinigai uz plovyma! kol operatorius kalbejo su savininkais, as padariau prelimenaria apklausa kiek man tai kainuos(Laimis:)). kaip minimum 150 ir dar daug laiko! tada as tam savininkui skambuti ir viska normaliai isdesciau:ar jie juokauja ar tik siaip durniu stumdo su tokia suma! o apie veiklos draudima, tai jis manau koki antra karta isgirdo apskritai. matau nieko gero nebus, skambutis policijai, kad butu uzfiksuotas ivykis ir surasyti atitinkami popieriukai. sulaukus policijos buvo viskas nufotografuota ir paimti paaiskinimai is manes ir is operatoriaus. plovyklos savininkas sutiko atliginti zala, jei as pristatau dokumentus irodancius mano islaidas. viskas lyg tuo ir baigiasi, as po dvieju savaiciu pristatau jam saskaita faktura uz 270 lt. jis man rezia 200lt.+ senas veidrodelis tipo ekspertizei padaryti,o tada likusius 70lt. as jam sorry, bet senas veidrodelis jau seniai ismestas, nes tai nebuvo fiksuojamas kaip daiktinis irodymas. nesutarus popieriukai visi i teisma. piorminis popieriuku apiforminimas 100lt. teismo sprendimas mano naudai: priteisti visa suma + teismo islaidas. sekantis etapas plovykla apskundzia teismo sprendima ir reikalauja tolesnio bylos nagrinejimo, motyvuodama tuo kad masina sena ir detales nusidevejusios, tad reikalinga dalies ekspertize. paskundus ta ju priestaravima paskelbiamas teismo posedis, dalyvaujant tiesiogiai man ir atsakovui. del tam tikru kliuciu as negaliu atstovauti teisme, tad pasamdau advokata (200lt,). sis posedis jau turi vykti su visa surinkta medziaga ir abieju pusiu atstovais. viskas lyg ir ok. bet posedzio metu is teisejos lupu vis skamba zodziai: cia tik prielaidos, kur irodymai! o gi pasirodo: policijos surinkta medziaga susideda tik is mano, operatoriaus pasiaiskinimu. kur nuotraukos, kur liudininku apklausa! nieko! visikai nieko. tad mano advokato pastangos apeliuoti i akyvaizdzia tiesa lieka bevaises, buvo bandoma verstis per vartotuoju teises, bet irgi pilnas 0. tad likau su sulauzytu veidrodziu+teismos islaidos (apie 320lt.)+ neapykanta tiems supistiems velniop velniai rautų! mentas, nuopysoms! (sorry, vos nesulauziau klaviaturos).
tokios tokeles musu marijos zemeje!!!!!!