Dar girdejau, kad del kazkokio alsuoklio gali but. Gal kas turit minciu? ar jau tiesiog imti lauk galva ir viskas?
Taip gali ir dėl alsuoklio, jis berods vadinasi PCV vožtuvas. Jo dėka dujos/garai susikaupę dėl karšto tepalo pašalinami ir sudeginami kartu su kuru. Jis gali būti užstrigęs vienoje padėtyje ir nevėdinti karterio o siurbti tepalą, ko pasekoje vietoj to kad deginami būtų garai ar dujos yra deginamas tepalas. Jis turėtu būti už šlangutės einančios iš variklio į oro paėmimo šlangą (toliau už srauto matuoklės). Šiaip gali pasigooglint kaip jį rasti.
Aš ant savo Twin Sparko jo neradau
tai taip ir nepatikrinau, o ir bandžiau kažkada jį nusipirkt tai jokia auto dalių parduotuvė jo neturėjo. Nesugebėjau jo rasti ir per fiatdalys.lt, buvau radęs kažkoki bet jis nuo kito automobilio modelio buvo.
Pas mane dabar kažkaip nustojo valgyt tą tepalą prie šaltesniu orų, ir dabar gan smagiai spaudžiant važinėju. O anksčiau jei apsukos aukštos tai vos ne kaip kurą valgė
per kelionę Vilnius-Jonava Jonava-Vilnius buvo 2litrus suvalgęs. Dabar vienintelis ką valgo tai kurą ir gan daugokai, vidutiniškai 15l/100km mieste, bet manau kad čia normalų smagiai spaudžiant akseleratorių.