Autorius Tema: Automobilio registracija, perregistravimas ir panašiai  (Skaityta 24514 kartus)

Neprisijungęs dadik

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
Ats: Automobilio registracija, perregistravimas ir panašiai
« Atsakymas #20 Įrašytas: 2010-11-23 21:29 »

Aš esu stipriai viršijęs greitį ir gavęs 8 balus ir 100lt baudą, bet nereiškia, kad tokia yra oficiali atsakomybė.

148-01   Važiavimas nesumokėjus mokesčio M2 ir N1 kateg. transporto priemone   600-1200
Jei vietoj israso bauda, tai tik teisme gali gincytis, o jei persiuncia i komisariata, komisaras gali pasielgti ir kitaip. Faktas.

Vietoj gali israsyti tik iki 200lt.bauda,jei  bauda didesne siuncia i nagrinejima.Lietuvoje mokami keliai kurie pazymeti nuo A1 iki A16 ar A14 dabar tiksliai nepamenu. :mzp:

Neprisijungęs dadik

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21 Įrašytas: 2010-11-23 21:38 »
Ir dar skaitykit KET po to rasykit kas ka gali o kas ko negali :loud:

16. Motorinės transporto priemonės, traktoriaus, savaeigės mašinos vairuotojas privalo su savimi turėti ir POLICIJOS, Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos ar muitinės pareigūno reikalavimu pateikti nustatytosios formos dokumentą, patvirtinantį teisę vairuoti transporto priemonę, transporto priemonės registravimo ir privalomosios techninės apžiūros dokumentus, transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimą (polisą), kitus Lietuvos Respublikos įstatymų ir teisės aktų nustatytus dokumentus, taip pat leisti jiems patikrinti vairavimo ir poilsio trukmei nustatyti įrengtų ir įteisintų prietaisų rodmenis.

(ten kur kiti LR aktai tai ir yra keliu mokesciu dokumentai ir dar daug kitu pvz.krovinio dokumentai ir kt.)
Tai kad gerbiamieji isminciai,nezinor,tai ir kitu neklaidinkit.Oten kaip kazkas rase kad policija saibu nesupranta,galiu atsakyti nevisi,oi nevisi yra ir tokiu kurie supranta.

Neprisijungęs mx1

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 159
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22 Įrašytas: 2010-11-26 16:27 »
Sveiki. Susidūriau su tokia problema:
Nupirktas automobilis, prancūziškuose dokumentuose nurodyta, kad jis krovininis, nors tėra paprastas minivenas. Taigi jis ir Lietuvoje buvo užregistruotas kaip krovininis automobilis iki 3.5t. Automobilis pilnos komplektacijos, yra visos sėdynės ir diržai, žodžiu visos keleivių vietos įrengtos. Kaip mums paaiškino, prancūzas tiesiog norėjo PVM susigrąžinti, todėl pakeitė dokumentus iš keleivinio automobilio į krovininį. Gal kam teko susidurti su panašia situacija? Gal yra kažkokia galimybė greitai "perdaryti" automobilio dokumentus t.y. pakeisti jo statusą į keleivinį? Visiškai nesinori mokėti kelių mokesčio ir iš 7 sėdimų vietų naudoti tik 2.

Procedūra yra tokia: susirenki iš gamintojo oficialaus atstovo atitikties sertifikatus (jie turi žinoti, kokie ir kiek reikia). Jie, aišku, už dyką neduoda. Tada važiuoji į Valstybinę transporto inspekciją, jie tau išduoda vienkartinį LEN (leidimo eksploatuoti numerį), lietuviškai sakant, kaip ir siuntimą ekspertizei. Tas kainuoja apie 700Lt. Tada važiuoji į bet kurią Regitrą, kur yra ekspertizė, ir, tipo darai tą ekspertizę, kurios įkainius nusistato pati atliekanti įmonė. Žodžiu, sugaiši kokius 3-4 mėnesius, ir kainuos apie 3-4000Lt. Pasakoju iš savo patirties, nes turėjau tokių bėdų, tiksliau pasakius, mikroautobusą, kuris pagal dokumentus buvo krovininis, o iš gamintojo išriedėjo kaip keleivinis.
Išeitis yra, ir oficiali, jokių nelegalių veiksmų. Kainuotų apie 1000Lt (ir man Torres 20 buteliuką), užtrunka kaip ir normali registracija. Jeigu įdomu, parašyk į PM.
buvo: '99m. AR156 2.4JTD
          10m. AR159 2.0JTDm

Neprisijungęs dadik

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23 Įrašytas: 2010-11-26 19:27 »
Ziauri pas tave patirtis :) man buvo paprasciau pasiemiau dokus su kuriais pirkau auto,nuvaziavau i VGTU ten uz 300lt. pasidariau ekspertize ir i Regitra.Be jokiu ilgu laukimo menesiu,be tukstanciu litu ir aisku be Torrea 5.Ai tiesa ir be vazinejimo pas oficialius atstovus,jei ekspertize buciau atlikinejes Tuvlitoj butu kainave 600lt.ekspertize.Ir dar Regitra kaip tu rasai tikrai ekspertiziu neatlikineja,tai reiskia arba i lankas sneki arba tave padare tas kas tau tavo auto dokus tvarke. :du:

Neprisijungęs mx1

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 159
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24 Įrašytas: 2010-11-26 20:46 »
Ziauri pas tave patirtis :) man buvo paprasciau pasiemiau dokus su kuriais pirkau auto,nuvaziavau i VGTU ten uz 300lt. pasidariau ekspertize ir i Regitra.Be jokiu ilgu laukimo menesiu,be tukstanciu litu ir aisku be Torrea 5.Ai tiesa ir be vazinejimo pas oficialius atstovus,jei ekspertize buciau atlikinejes Tuvlitoj butu kainave 600lt.ekspertize.Ir dar Regitra kaip tu rasai tikrai ekspertiziu neatlikineja,tai reiskia arba i lankas sneki arba tave padare tas kas tau tavo auto dokus tvarke. :du:

Kai Tu tvarkei tuos reikalus prieš pora metų, buvo paprasčiau. O turint Regitroj gerą pažystamą nebuvo iš vis jokių problemų. Dabar transporto priemonės tipas registruojant toks, koks yra nurodytas dokumentuose. Ir ekspertizės, norint tą tipą pakeisti, tvarka tokia, kaip aprašiau. Kaina gali būti ir kitokia, kadangi ekspertizę atliekanti įmonė turi teisę įkainį nusistatyti pati. Aš ir nesakau, kad Regitra daro ekspertizes. Aš sakau, kad prie kai kurių Regitros skyrių yra ekspertai, kurie turi teisę daryti tipo patvirtinimo ekspertizes. Gal gali ir VGTU, bet be tipo patvirtinimo sertifikatų tai nebent savadarbę priekabą dabar jie įvertintų. Kadangi aš esu raštingas, tai dokumentus tvarkiausi pats (prieš 3mėn.). Vienu žodžiu, aš sprendimą radau, kiek kainuoja jau minėjau, kam įdomu, prašom į PM.
buvo: '99m. AR156 2.4JTD
          10m. AR159 2.0JTDm

Neprisijungęs dadik

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #25 Įrašytas: 2010-11-27 21:57 »
Na del sportinio idomumo reiks pasiskmbint draugams i Regitra ko jie reikalauja ir i Tuvlita kokiu popieriu reik norint atlikt ekspertize.Nes is tikro kai sau tvarkiau tikrai tokio marazmo nereikejo :o

Neprisijungęs dadik

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26 Įrašytas: 2010-11-27 21:59 »
Tiesa,Boleslovai o tu gal jau skambinaisi i VGTU? Nes Tuvlitos kaina kaip supratau liko nepakitusi 600lt.apsviesk mus prasau.

Neprisijungęs Boleslovas

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 166
  • Nėra Alfa Romeo - nėra ir vairavimo malonumo.
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #27 Įrašytas: 2010-11-28 09:56 »
Tiesa,Boleslovai o tu gal jau skambinaisi i VGTU? Nes Tuvlitos kaina kaip supratau liko nepakitusi 600lt.apsviesk mus prasau.

Ne, dar neskambinau. Buvome užsiėmę TA praėjimu. Tik penktadienį praėjome. Tėvo automobilis, tai aš iš čia žinias jam perteikiu, nežinau, kada skambins jis, bet artimiausiu metu, tai tikrai.
Buvo:
AR 155 - 1.8 TS, 95m, BCD366
AR 156 - 2.4 JTD, 99m, BBZ480

Neprisijungęs dadik

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28 Įrašytas: 2010-11-28 21:39 »

Ne, dar neskambinau. Buvome užsiėmę TA praėjimu. Tik penktadienį praėjome. Tėvo automobilis, tai aš iš čia žinias jam perteikiu, nežinau, kada skambins jis, bet artimiausiu metu, tai tikrai.

Buk zmogus,informuok.Man paciam labai idomu net pasidare,negi taip viskas pasikeite per tuos pusantru meteliu. :angry: