Autorius Tema: Problemos su peciuku ir kondicionieriumi  (Skaityta 5803 kartus)

Neprisijungęs Satnamis

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 34
    • Žiūrėti profilį
Problemos su peciuku ir kondicionieriumi
« Įrašytas: 2010-08-19 19:44 »
Mano alfa 146 TD 1998 metu. Dabar joje neveikia nei kondicionierius, nei peciukas ir pro angas i salona dabar visada vaziuojant eina karstas oras. Meistrai paziureje itaria kad cia problema su reguliatoriumi tokiu ar kaip kitaip jis vadinasi, kuris yra keleivio puseje prie koju. Jis yra tokia dezute juoda ir i joje yra 2 kistukai fiskems. Gal kas turite toki daikta ar zinote kur butu galima atrasti? Ar gal esate susidure su tokia problema ir zinot kas dar gali buti kaltas jei ne tas reguliatorius, nes buvau rades toki nuo AR 146 1.4 benzino, bet ten skyresi kodai ir idejus i mano masina vistiek neveike.
« Paskutinį kartą keitė: 2010-08-19 19:48 sukūrė Satnamis »

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
  • Įrašai: 708
    • Žiūrėti profilį
Ats: Problemos su peciuku ir kondicionieriumi
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2010-08-19 20:52 »
būkit malonus, paaiškinkit (jei tai yra prikabintam faile), kas tai per daiktas su dviem fyškėm prie keleivio kojų?
nes prie kojų (po jom/po kilimėliu) yra kompas (ecu). tau gal kompą keitė?

ir beje, gi ten viskas mechaniškai reguliuojama, gal koks troselis nutrūko? ten pečiuko kranelis su varžteliu prisisuka ant plastmasinio strypelio, katras viršuj ten ant troso užsikabina.

jei tik užkūrus auto (kol variklis šaltas) kondyškė veikia (pučia šaltą orą), reiškias tau nesireguliuoja pečiuko kranelis ir tiek...

(antroj fotkėj ten ties gazo pedalu nusisuka dviem varžtais apsauginė plastmasė, ir tada galima matyti pečiuką su kraneliu, dešinėj parodyta kur jungias reguliatorius, įdomu ar ten viskas tvarkoj)
« Paskutinį kartą keitė: 2010-08-19 21:08 sukūrė niaugi »
LT '95 AR 146 1.7 16v boxer
LT '96 AR 146 1.6 8v boxer
LT '98 AR 156 2.5 v6 curva rosso
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs Satnamis

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2010-08-19 23:06 »
Nuotraukoje mazdaug pazymejau kur rndasi tas prietaisas, jis yra ne gulscias, o vertikaliai pritvirtintas dviem fiksatoriais toje vietoje mazdaug. Ji galima pasiekti rankomis nieko nenuardant ir paprasciausiai isimti.
Jo keisti tai nekeite, bet bandem nuo kitos alfos 146 pritaikyti, tik kad ten benzinine buvo ir kur kodas gaminio yra priklijuotas prie to mechanizmo tai skyresi jis, gal todel netiko. Dar idejus mechanizma atgal i ta pacia masina kurioje jis veike, tik po kokiu 30 sekundziu vel pradejo pusti ora, nes iskart atrode kaip kad irgi sugede butu.
O del kondiskes, tai ji kaip ir peciukas neveikia nei kai saltas nei kai siltas variklis.

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2010-08-19 23:16 »
sorry, trūksta logikos, dėsningumo...
gi pirmam poste rašei, kad tau visad pučia karštą orą, reiškias pečiukas OK?
bent ta prasme, kad pečiukas tikriausia VISAD atviras.

na daugiau gal nebesikišiu, čia dyzelis, gal ten kažkas papildomo yra, neįsivaizduoju kas ten per fyškės...
boxerį ties stabdžių skysčio bakeliu yra kondyškės rėlių ir pan dėžutė. gal čia kažkas panašaus.
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs Satnamis

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2010-08-19 23:24 »
Karstas oras nera puciamas o savaime eina. Kol viskas veike tai jei niekas nepajungta kad pustu ora tai is tu angu i salona kad eitu oras ir nesijaute, o kai sugedo tai nesvarbu kad ir 0 greitis nustatytas vistiek susilus varikliui i salona pro tas angas eina siltas oras.
O ta dezute gali buti kad vadinasi ir reliu dezute, nes as nzn kaip vadinasi ir meistrai neivardija, ryt bandysiu i diagnostika varyti, gal aiskiau bus.

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2010-08-19 23:43 »
nu belieka palinkėt sėkmės, ir varyk pas teisingus meistrus :)

buvo man papriekaištavo, sako ką - alfa kosminis laivas? gi visi raukia... na nžn, ar varyt pas `Vaską` ar pas meistrą iš forumo pasiūlytų meistrų (ar pas tą, kuris tą modelį bent kartą tvarkęs), tai manau skirtumas tikrai yra. nors principai tai tie patys, bet išdėstymas, niuansai skirias.
o tai paskiau kaip ir man, sudėjo panelę atgal, ir pečiuko apsaugą dar užkišo už bardačioko, aš ieškau apsiputojęs, galvoju dingo kur, nuardau viską, nu krč.. supratot :)
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs Tadas155

« Atsakymas #6 Įrašytas: 2010-08-20 11:38 »
nufotkint ta regulitoriu, pabandysiu surasti, tikrai turejau.
neturiu alfos.

Neprisijungęs Satnamis

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2010-08-20 17:29 »
Cia jo abi puses nufotkinau. Kokybe nelabai gera, bet fotkinau su telefonu, nes fotiko neturiu.

mazas22

• Svečias
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2010-12-16 11:35 »
pas mane alfa 145 1995m 1,4l boxer ir peciukas pucia tik drungna ora karsto nepucia galetu butu termostato beda?

Neprisijungęs kleoba

« Atsakymas #9 Įrašytas: 2010-12-16 16:39 »
pas mane alfa 145 1995m 1,4l boxer ir peciukas pucia tik drungna ora karsto nepucia galetu butu termostato beda?
Galėtų, jei ir pats variklis nesušyla. Jei variklis sušyla normaliai, tai bėdos greičiausiai bus kitur.
AR Giulia Veloce 2.0T Alfa Rosso 2018
AR 156 2.0 TS Nero fuoco 2002
AR 147 1.9 JTD 16V Nero fuoco 2003
AR 33 1.6 Boxer 1994
AR Sprint 1.5 QV 1985