Autorius Tema: Rašykime lietuviškai !  (Skaityta 38428 kartus)

Neprisijungęs Infas

Ats: Rašykime lietuviškai !
« Atsakymas #50 Įrašytas: 2008-12-15 17:25 »
Mano braizybos mokytojas vidurineje buvo Vaišvila ir dar nuo krastu tu paciu... ziurek gal dar ir gimine :) bet cia jau OT :)
'81 Alfa Romeo Alfetta
'82 Alfa Romeo Alfetta
'92 Land Rover Range Rover Vogue LSE
'01 Alfa Romeo 166
'04 Alfa Romeo GT
'04 Fiat Multipla
'09 Porsche Cayenne
'13 Alfa Romeo Giulietta

Neprisijungęs Wojszwillo

• Patyręs
  • Įrašai: 645
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #51 Įrašytas: 2008-12-15 22:37 »
Mano braizybos mokytojas vidurineje buvo Vaišvila ir dar nuo krastu tu paciu... ziurek gal dar ir gimine :) bet cia jau OT :)
Na dėl tų pačių kraštų tai nelabai, mano mama kilusi iš Tytuvėnų... Varputėnai, Kelmė, Tytuvėnai, Šiluva - va "mano žemė"  ;D . Varputėnai tai būtų ypatingai mano žemė, jei kažkas nebūtų savo laiku to dvaro pardavęs  >:(
O jei rimtai, tai vien iš Žemaitijos buvo trys skirtingos Vaišvilų giminės. Aukštaitijoje viena. Nuo Vilniaus krašto link Baltarusijos - dar dvi. Viso Lietuvoj šešios.
Na bet kaip pats sakai, tai jau off topic.
Buvo:
Alfa Romeo 147 1,6 TS '02
Yra:
Alfa Romeo Brera 2,2 JTS '07
Alfa Romeo Stelvio 2,0 MAir 280AG '18

Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910

Neprisijungęs Infas

« Atsakymas #52 Įrašytas: 2008-12-16 01:15 »
Na dėl tų pačių kraštų tai nelabai, mano mama kilusi iš Tytuvėnų... Varputėnai, Kelmė, Tytuvėnai, Šiluva - va "mano žemė"  ;D . Varputėnai tai būtų ypatingai mano žemė, jei kažkas nebūtų savo laiku to dvaro pardavęs  >:(
O jei rimtai, tai vien iš Žemaitijos buvo trys skirtingos Vaišvilų giminės. Aukštaitijoje viena. Nuo Vilniaus krašto link Baltarusijos - dar dvi. Viso Lietuvoj šešios.
O tu gerai pasirauses gimines istorijoj :) aisku nuodeme nesidomet, kai yra kazkas idomaus :) man lygiai tokia situacija buvo aiskinantis istorija vietoves kurioje gyvenu, tai pavadinimas per simtus egzistavimo metu irgi sulietuvintas, surusintas taip ir keitesi :) turbut tai naturali kaita, kurios neisvengt :)
'81 Alfa Romeo Alfetta
'82 Alfa Romeo Alfetta
'92 Land Rover Range Rover Vogue LSE
'01 Alfa Romeo 166
'04 Alfa Romeo GT
'04 Fiat Multipla
'09 Porsche Cayenne
'13 Alfa Romeo Giulietta

Neprisijungęs Wojszwillo

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #53 Įrašytas: 2008-12-16 07:50 »
O tu gerai pasirauses gimines istorijoj :) aisku nuodeme nesidomet, kai yra kazkas idomaus :) man lygiai tokia situacija buvo aiskinantis istorija vietoves kurioje gyvenu, tai pavadinimas per simtus egzistavimo metu irgi sulietuvintas, surusintas taip ir keitesi :) turbut tai naturali kaita, kurios neisvengt :)
Na taip, genealogija - "mano arkliukas". Duomenis apie giminę iš archyvų renku nuo 2001 m. Archyvinių dokumentų šiuo metu turiu porą storų segtuvų, bet tai ne riba.
Beje, kuo įdomi dar ši pavardė - viena iš ne daugelio žemaičių/lietuvių bajorų pavardžių, kuri nebuvo suslavinta XV-XVII a., o išlaikyta lietuviška forma, tik kad lenkišku raidynu rašoma - Wojszwillo. Kitos lietuvių pavardės buvo suslavintos, prie lietuviško pavardės kamieno pridedant galūnes -ewicz, -owicz, -ski.
Buvo:
Yra:

Neprisijungęs Malūnsparnis

• Klubo narys
  • Veteranas
  • Įrašai: 1083
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #54 Įrašytas: 2008-12-20 02:15 »
 :lol: :lol: :lol:
« Paskutinį kartą keitė: 2009-01-28 12:36 sukūrė Malūnsparnis »
AR 159SW 2,4 JTDm Rosso red
Alfa è una macchina per la gente forte di spirito e debole di testa

Neprisijungęs Wojszwillo

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #55 Įrašytas: 2008-12-20 12:08 »
Blevyzga be ryšio:
Pakasykit man kiaušus Lt, vyrai, prisipažinsiu , labai norisi, kutena. Ne aš ne žydras ir ne melsvas, bet super būtų, koks energetikas ar alfistas žalias būtų pats tas....cha.cha....
Tema be ryšio, bet kryptinga.
Ką apie mane pagalvosit, nesvarbu, svarbu tik ....kiaušiai....ir LT.  :lol: :lol: :lol:
Kažkaip nepagaunu minties, apie ką čia?
Buvo:
Yra:

arGTV

• Svečias
« Atsakymas #56 Įrašytas: 2008-12-20 12:27 »
matyt zmogelis su protu susipykes...

Neprisijungęs stasius

• Veteranas
  • Įrašai: 1889
  • Vilnius
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #57 Įrašytas: 2008-12-20 12:29 »
gal kiek paprasciau ziurekit.. juk penktadienio vakaras buvo.. zmogus gal kiek atsipalaidavo..  :du: :lol:
buvo:
ar 156 2.4 jtd'99, ar 145 1.9 jtd'99, ar 147 1.6 ts'01, lancia lybra 2.4 jtd'01, ar 147 1.9'03, ar 147 1.9'04, ar 156 sw 1.9'01, ar 156 sw 2.4'03, fiat punto 1.3 mjet'05, fiat grande punto 1.2'06, AR 156 SW 1.8 TS '03, fiat bravo 1.4 tjet'08.
yra:
CRV 2.2'09

arGTV

• Svečias
« Atsakymas #58 Įrašytas: 2008-12-20 12:31 »
nu ant kiek cia reik atsipalaiduot, kad rasinet tokes nesamones... kitoj temoj irgi kazkokes pievas rasineja apie zalias pizes....

Neprisijungęs stafas

• Lankytojas
  • Įrašai: 231
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #59 Įrašytas: 2008-12-20 20:14 »
Ponas Malunsparnis atsipalaidavo...juk savaitgalis.gali ir apie apsepusias pizes pasvajoti ir apie nestincius kiausinius.... ;D