Nelabai pamenu, kad būčiau sakęs apie kažkokį konkuravimą 
Esmė tame, kad mažalitražiai varikliai nėra populiarūs Amerikoje. Taip, jų parduoda, tačiau ne tiek, kad apsimokėtų grįžti į rinką. Tuo labiau, kad tiek ir europiečiai, tiek amerikiečiai laukia kažko labiau sportiškesnio iš Alfa Romeo, nei 1.4, kad ir kiek jis arklių turėtų.
Mažalitražiai automobiliukai turi būti po Fiat pavadinimu.
P. S. Tokia mano asmeninė nuomonė.
Nesutikčiau su paskutiniu sakiniu.
Aš prie mažalitražių priskiriu ir tą 1750 TBi, kuris bus montuojamas į 4C modelį, bet amerikosai net apsiseilėję laukia kol šitas modelis atvažiuos į USA. Vadinasi užtenka, taip?

Jei tau ta mašina nepatinka, tai gali būti nors ir su turbo-reaktyviniu varikliu, nei amerika, nei babajai jo nepirks, ir markė čia ne prie ko.
Čia turbūt daugiau gamintojo, ar dar velniai žino ko tokia strategija. Ateis laikas, kai Alfa išleis į rinką (tikėkimės kad taip bus) AR 166 įpėdinį, o ten jau visai kitas reikalas... Jei gerai pamenu bus su Maserati V8 ir RWD. Gali būti kad klystu, bet kažkur esu apie tai skaitęs. Čia jau ir amerikosam džiaugsmas bus.
Kitas dalykas, pagalvok pats, kokį pirkėjų ratą turėtų tarkim MiTo su V6, 3,2 litro agregatu? Juk toks modelis taikytas labiau moterims, jaunimui ir t.t. Niekas nesako, kad nereikia tokio, bet jis manau turėtų būti koks Limited edišon ar pan.
Pataisykit jei klystu.