Sveikas, papasakosiu aš savo istorija su Alfa. Prieš 1,5 metų nusipirkau 145 1.9JTD. Automobilis vizualiai atrodė neblogai, kiek žinios leido, tiek patikrinau viską. Bet to buvo maža...
O istorija tokia. Nupirkau aš ją už 5500Lt, davė du padangų komplektus, turbina tvarkinga, tepalų nedegina, tepalai niekur nebėga. Žodžiu tikrai ledinė mašina. Nusipirkau, keičiausi tepalus, filtrus, diržo komplektą gavosi 1500Lt. Pavažinėjus keletą mėnesių važiuoklėje atsirado garsų, tai pasikeičiau salenblokus, prie to pačių šarnyrų gumas visas, nes jau vos vos gyvos buvo, tai dar suma gavosi 350Lt. Važinėju sau ir buvau labai patenkintas, kol šalčiai neužėjo: generatorius linko, starteris linko, kuro slėgio reguliatorius linko, žvakės linko... Nu sumoj apie 1000Lt dar gavosi. Vasarą visą automobilio nenaudojau, grįžus važinėju, žiūriu turbina tepaluojasi, vibracija atiradusi (įtariu, kad dėl sankabos)... Tai visa istorija užsibaigė tuo, kad nebenorėjau į tą automobilį kišti pinigų ir su šiais defektais pardaviau už 2000Lt.
Tai išvados: Per metus laiko nuvažiavau 10000km, išlaidos štai kokios buvo. Tad galiu pasakyt, kad žiema pats tinkamiausias laikas pirkt dyzelinį auto, nes viskas pasimato. O dabar pirkdamas automobilį nepirkčiau važinėto Lietuvoje (nes sutikit, kad tikrai ne visi prižiūri savo automobilius), o pirkdamas apžiūrinėčiau su nusimančiu apie tam tikrą modelį.