Autorius Tema: Kokia normali JTD variklio darbine temperatura?  (Skaityta 36814 kartus)

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
  • Įrašai: 5282
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kokia normali JTD variklio darbine temperatura?
« Atsakymas #40 Įrašytas: 2010-03-15 19:35 »
Tai pas mane irgi buna kad vazineji rodo 90, sustoji kur, tik motora kureni ir pakrenta temp, tik pradedi vaziuoti iskarto vel 90, esme jei uzmiestyje pastoviai vaziuojant rodo 85-90, nera ko ieskoti bedu  ;)

Neprisijungęs Tadas155

« Atsakymas #41 Įrašytas: 2010-03-15 20:24 »
Pas mane ar mieste ar uzmiesti - 90C stovi kaip ikalta  :smilie:
neturiu alfos.

Balvonas

• Svečias
« Atsakymas #42 Įrašytas: 2010-03-16 08:35 »
esme jei uzmiestyje pastoviai vaziuojant rodo 85-90, nera ko ieskoti bedu  ;)
Gal blogai suformulavau klausimą, bet jis buvo: ar blogai yra jei pastovi temperatūra ~70 laipsnių? Jei blogai - kas būtent blogai?

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
  • Įrašai: 5282
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43 Įrašytas: 2010-03-16 13:26 »
esme jei uzmiestyje pastoviai vaziuojant rodo 85-90, nera ko ieskoti bedu  ;)
Gal blogai suformulavau klausimą, bet jis buvo: ar blogai yra jei pastovi temperatūra ~70 laipsnių? Jei blogai - kas būtent blogai?

Termostatas nelaiko temperaturos, o tai blogai? Tiesiog kuro sanaudos kazkiek didesnes ir variklis nera pilnai darbineje temp., nera tepalas pakankamai uzkaites ir pan  ;)

Talbat

• Svečias
« Atsakymas #44 Įrašytas: 2010-03-16 13:33 »
Turui jau antra 166 dyzeline, ir abiejuose darbine temperatura niekada nepakyla auksciau 70 laipsniu, kiek domejausi, sako viskas ok. Esu keleta kartu mates 90 laipsniu, bet lauke buvo +30 ir stovejau kamstyje. Tai arba nesiparink, arba man reikia keisti irgi termostata :)

Neprisijungęs stafas

• Lankytojas
  • Įrašai: 231
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #45 Įrašytas: 2010-03-16 15:21 »
manau problema butu jei minimaliai tik siltu ir iki 70 nedatrauktu....bet jei virs 70 ir laiko tarp koki 75 ir 85 plius minus ten keli laipsniukai tai ir gerbemieji neieskokite problemu....tokios temp.intervale nei variklio tarnavimo laikas nesutrumpes nei kuro daugiau sudegins....tarp kitko senai kazkur esu skaites kad yra termostatai kurie kazkiek zemesne temperatura laiko...cia budinga automobiliams kurie is italu gryzta ir t.t...ir nesvarbu kad vienam 90 o pas tave tik 80...juk paklaida dar yra ....

Neprisijungęs dadik

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 109
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #46 Įrašytas: 2010-03-16 22:43 »
manau problema butu jei minimaliai tik siltu ir iki 70 nedatrauktu....bet jei virs 70 ir laiko tarp koki 75 ir 85 plius minus ten keli laipsniukai tai ir gerbemieji neieskokite problemu....tokios temp.intervale nei variklio tarnavimo laikas nesutrumpes nei kuro daugiau sudegins....tarp kitko senai kazkur esu skaites kad yra termostatai kurie kazkiek zemesne temperatura laiko...cia budinga automobiliams kurie is italu gryzta ir t.t...ir nesvarbu kad vienam 90 o pas tave tik 80...juk paklaida dar yra ....

Va va as ir taip galvoju.75-85 reiskia viskas ok,pas mane irgi labai retai pakyla iki 90 ir aplamai pas AR labai plaukioja tie laipsniai,bent pas mane o AR turiu jau trecia masiniuka.Na tiesa si pirma dizeline pries tai buvo benzinines,vat kai Lancia turejau dizeline pas ja neplaukiojo,stabiliai  rode

Neprisijungęs DevilDriver

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 176
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #47 Įrašytas: 2010-04-01 13:31 »
na ir as paporinsiu. Pas mane, kai uzsyla, o uzsyla tikrai greit, stovi kaip ikalta ties ~90 C riba. Bet kaip pastebejau, cia dabartiniu metu, kai lauke jau pliusine temperatura. Ziema, kai lauke salta, budavo ~85. Nors kas idomiausia, uzsildavo tikrai greit, uztekdavo pravaziuot bent gera kilometra ir jau gan silta ora pucia. Idomiai, nes kai turejau 156 tai tekdavo kokius 7 km. pramint ziema kad kazkas link silto oro pradetu rodytis.
Bet dabar kitas bajeris, pastebejau kad gan daznokai isijungia ventiliatorius, ypac jei kazkiek pastoviu kamstyje. Ar tai normalu? Galvoju kas bus vasara, kai lauke bus karsta, tai matyt tas ventiliatorius vos ne pastoviai suksis, kai mieste kamsciuose sedesiu.. Na bus matyt.
Buvo:
Alfa Romeo 33 1.4 Boxer
BMW 730
Alfa Romeo 155 2.0 8V T.Spark
Alfa Romeo 156 2.4 JTD 100 kW
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 110 kW lusso
Toyota Corolla Verso 2.0 D4D
Lancia Lybra 2.4 JTD SW 103 kW
SAAB 9-5 2.0 TiD SW

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Atsakymas #48 Įrašytas: 2010-04-01 14:22 »
na ir as paporinsiu. Pas mane, kai uzsyla, o uzsyla tikrai greit, stovi kaip ikalta ties ~90 C riba. Bet kaip pastebejau, cia dabartiniu metu, kai lauke jau pliusine temperatura. Ziema, kai lauke salta, budavo ~85. Nors kas idomiausia, uzsildavo tikrai greit, uztekdavo pravaziuot bent gera kilometra ir jau gan silta ora pucia. Idomiai, nes kai turejau 156 tai tekdavo kokius 7 km. pramint ziema kad kazkas link silto oro pradetu rodytis.
Bet dabar kitas bajeris, pastebejau kad gan daznokai isijungia ventiliatorius, ypac jei kazkiek pastoviu kamstyje. Ar tai normalu? Galvoju kas bus vasara, kai lauke bus karsta, tai matyt tas ventiliatorius vos ne pastoviai suksis, kai mieste kamsciuose sedesiu.. Na bus matyt.

Kondicionierius ijungtas? Jei taip, tai normalu ;) Kondicionieriaus radiatoriu ausina...
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs ade

« Atsakymas #49 Įrašytas: 2010-05-17 22:39 »
Siandien ydomiai su temperatura buvo: variklis pasilo iki 80 laipsniu, staigiai pakilo rodykle iki 90, vel staigiai nusileido iki 80, nu ir kelis sykius taip paplaukiojo ir nusistovejo ties 90 laipsniu. Yra kokiu minciu kame saknys?
Nu ir dar seniau bandziau paziuret prie kokios temp. isijungia ventiliatorius. Palikau uzvesta ir laukiau (klima OFF). Nu ir isijunge kazkur prie 105 laipsniu. Cia normaliai?
Buvo: Audi C4 2.6
         AR166 2.4JTD
Yra:   Chrysler 300C 3.0CRD