;)Išbandžiau aš tą TomTom go 720 navigatorių, kurį taip
įsigijau, bet aš ne apie kainą, o naudojimo ypatumus, kurie būtų šie:
Privalumai: 1. Patogus naudoti, yra daug funkcijų ir nustatymų
2. Didelis plačiaformatis ekranas įstrižainė-11cm (t.y. pakankamas)
3. Gerai naviguoja mieste (bandžiau Vilniuje, Panevėžyje, Utenoje, Kupiškyje...), greitai perskaičiuoja maršrutą jeigu ne ten pasukai ir pan.
4. Logiškai ir suprantamai įspėja pasirinktu balsu apie posūkius ir pan.
5. Gamintojas duoda veltui update apie pasikeitimus keliuose (čia gal labiau tinka europos keliams)
6. Yra dienos - nakties ekrano spalvos
7. Vientysas žemėlapis: ir Lietuva + Europa
8. Koreguojasi maršrutas: prie nustatyto maršruto galima pridėti papildomai lankytinų vietų
9. Rodo realų važiavimo greitį, kuris skiriasi nuo spidometro parodymų mieste apie 4kmh, užmiestyje 7-10 kmh, kuo greičiau tuo ir skirtumas didėja
10. Galima koreguoti žemėlapį, t.y. įvesti papildomą informaciją apie naujus ar uždarytus ar remontuojamus kelius, galima atžymėti esamus stacionarius ar mobilius greičio matuoklius (po to gauni įspėjimus). O tą informaciją persiųsti (nebandžiau). Dalis gr. matuoklių duomenų jau yra.
11.Yra papildomų funkcijų: apie kamščius, oro sąlygas ir pan. (pas mus dar neveikia).
Trūkumai: 1. Tai, kad yra nešiojamas, o ne stacionarus (yra siūlomi ir stacionarūs laikikliai - dar neišbandžiau)
2. Laikiklio tvirtinimas prie stiklo, po kiek laiko gali pradėti nukristi
3. Kabo paildomas maitinimo laidas - gali kartais trūkdyti, reikia kiek prisitaikyti
4. Kelių žemėlapis, deja ne 99% kaip deklaruoja, trūksta kaip jau pastebėjau kai kurių šalutinių kelių, o tokių antraeilių nėra, nors nuo mažo miestelio iki kito žvyrelį man parodė
5. Reikia pirkti papildomą nešiojimui dėklą
6. Yra nepigus, bet yra tokios pats kokybės, bet su mažiau papildomų priedų ir pigesnių modelių, kurių pilnai pakaktų.
Tai tokie būtų trumpi greiti pastebėjimai.
Išvada: geras pagalbininkas būtų europos keliuose ir pakankamai tinkamas naudoti pas mus. Kas dažnai malasi po Lietuvos miestus, tai jam nereiks, o kas pvz. pirmą kartą užsuko į Vilkaviškį, labai praverstų.