Autorius Tema: Masinos dazymas  (Skaityta 6546 kartus)

Neprisijungęs KLIFF

Masinos dazymas
« Įrašytas: 2014-01-05 22:22 »
Taigi, kaip ir buvau suplanaves dazyti 146. Kadangi planai yra tokie, kad ji pas mane uzsibus ilgus metus ir kada nors taps "Classic car", bei garantuotai reikalaus dar vieno dazymo, susimasciau. Kazkada kazkur girdejau, kad kuo daugiau dazai, tuo labiau kencia to dazymo rezultatas. Mazdaug dazai nebenusisveicia taip gerai ir paruosimas dazymui nebe tas ir t.t. Ar tai tiesa ar tai tik bobu pletkai? Gal geriau dabar nedazyti ir atideti visa ta dalyka ateiciai, kai masina taps 100% savaitgaline?
Buvo:146 DEU119 / 146 DOF955 / 155 8V.DH20176 / 156 DJ97142 / 166 NE87491

Neprisijungęs Zhalias

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
    • "Alfa Romeo" klubas Racing Team
Ats: Masinos dazymas
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2014-01-05 23:06 »
Taigi, kaip ir buvau suplanaves dazyti 146. Kadangi planai yra tokie, kad ji pas mane uzsibus ilgus metus ir kada nors taps "Classic car", bei garantuotai reikalaus dar vieno dazymo, susimasciau. Kazkada kazkur girdejau, kad kuo daugiau dazai, tuo labiau kencia to dazymo rezultatas. Mazdaug dazai nebenusisveicia taip gerai ir paruosimas dazymui nebe tas ir t.t. Ar tai tiesa ar tai tik bobu pletkai? Gal geriau dabar nedazyti ir atideti visa ta dalyka ateiciai, kai masina taps 100% savaitgaline?
Jei galima nedažyti, tai geriau nedažyti - ypatingai norint išlaikyti mašinos vertę. Bet koks perdažymas "classic car'ui" tik numuš vertę. O kas tokio atsitiko, kad nori persidažyt - aprūdijo, nubluko ar kas kito nutiko? Jei nieko baisaus, tai gi galima atgaivint spalvą ir kitais būdais...
Buvo: AR33, AR164, AR156, AR147 T.S., AR147 JTD 16v, AR155 TI ZE, AR 159 JTD, AR GT JTD, AR Giulietta JTD, AR Giulietta QV, AR Giulietta Sportiva, AR 75.
Yra: AR GT 3.0 V6 24v Diavolo Rosso, AR GTV6, AR 156 GTA, AR Spider Duetto, Maserati Quattroporte, Maserati Granturismo.

Neprisijungęs kasper

« Atsakymas #2 Įrašytas: 2014-01-05 23:32 »
faktiskai juokio skirtumo kiek kartu auto dazytas,svarbu,kad tai butu gerai padarita. nes broka perdarinet visada sunkiau ir brangiau
dazymas. viniliniu pleveliu klijavymas

Neprisijungęs KLIFF

« Atsakymas #3 Įrašytas: 2014-01-06 19:32 »
Nieko siaubingo nenutiko, bet del orginaliu dazu isblukimo dvejos durys geroje sviesoje matosi, kad jau yra dazytos. Taip pat kapotas akmenuku apdauzytas, del kuriu noretusi bent jo perdazymo ir abieju sparnu kampuose dazai nusilupe, kuriuos butina sutvarkyti. Zodziu galvoju ar zaisti tepliojant ten po kampuka ir detale ar stumti visa tiesiai i dazymo kamera pilnam nupurksimui.
Dar vienas variantas galvoj bandyti poliruoti seniau dazytas detales, gal jos supanasetu, su naujai dazytom, bet, kad visiskai pilnai abejoju. Vienu atspalviu svieciantis kapotas, durys, bamperis, o likusios vietos kitu atspalviu kazkaip irgi nesiziuri. Kitu budu del spalvos atnaujinimo tiesiog nesu girdejes.
Del dazymo kokybes pasirinkimo, jei dazysiu, tai siandien dienai pasirinkimas tik pas Kasper, nebent jis pasakytu, kad dazo blogai ir pasiulytu vaziuoti kazkur, kur dazo geriau :)

Neprisijungęs kasper

« Atsakymas #4 Įrašytas: 2014-01-06 19:53 »
pazeistus dazus rekomenduociau nudazyt ,kapota irgi,o visa kita galima nupoliruoti.
P.S hebra,as dazyt nemoku,as tik patepliotojas:)))))))))))))))))),bet 22 metus jau tai darau:))))

Neprisijungęs KLIFF

« Atsakymas #5 Įrašytas: 2014-01-06 21:05 »
Reikes apsilankyti, jei ne dazymui, tai bent patepliojimui. Man svarbiausias buvo klausimas, kaip ten su tuo "dazno" dazymo naudingumo koenficiento mazejimu kas kart dazant :)

Neprisijungęs kasper

« Atsakymas #6 Įrašytas: 2014-01-06 22:04 »
reikia gyvai pamatit,kas ten ir kaip

Neprisijungęs Ciudikas

• Veteranas
  • Įrašai: 1078
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2014-01-07 09:37 »
Reikes apsilankyti, jei ne dazymui, tai bent patepliojimui. Man svarbiausias buvo klausimas, kaip ten su tuo "dazno" dazymo naudingumo koenficiento mazejimu kas kart dazant :)
mano nuomone visiskas apsurdas. vienintelis kainos kritimas gali buti, kai masina dazoma pirma karta (po gamyklos aisku), o toliau jau nesvarbu,tai tiesiog yra dazytas automobilis (nebent spalva buvo raudona,po to dazai melyna, tada geltona, tada zalia, tada juoda, tada balta... :) tada gal ir krenta tos masinos verte su kiekvienu dazymu :) )

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2014-01-07 12:49 »
mano nuomone visiskas apsurdas. vienintelis kainos kritimas gali buti, kai masina dazoma pirma karta (po gamyklos aisku), o toliau jau nesvarbu,tai tiesiog yra dazytas automobilis (nebent spalva buvo raudona,po to dazai melyna, tada geltona, tada zalia, tada juoda, tada balta... :) tada gal ir krenta tos masinos verte su kiekvienu dazymu :) )

Jei tai yra antikvarinis automobilis, perdazymas irgi numusa kaina, originalus dazymas iskaitomas i verte ir kuo senesnis automobilis tuo labiau vertinama ;)
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs ZX

• Lankytojas
  • Įrašai: 317
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2014-01-07 16:38 »
kai susikaupia storas dazu sluoksnis, viskas nuvaloma iki metalo...aisku jei kazkas dazyta, tai jau ne 100% originalumas...daug sluoksniu tai tik papildoma tikimybe, kad kazkas nusilups, atsoks, pusles atsiras ir panasiai...man idomu kada tikiesi, kad 146 taps vertinga ir bus galima ja parduot uz atitinkamus pinigus?...baigta gaminti 2000, antikvarine taps 2025...