Taigi praejo kelios savaites po remonto ”seimyninio vagono” pas Gintarini. Dabar galiu daryti isvadas visu uzregistruotu pokyciu.
Visu pirma turiu pranesti, jog kelione i Klaipeda praejo gana sklandziai be rimtesniu nuotykiu, nors... Ta diena pyle taip atsakingai lietus, jog nesimate nieko daugiau nei 20 metru. Naujasis duslintuvas turi turbut rezonansa ties duju ismetimo dazniu apie 2500-3000rpm, kas reiskia jog vaziuojant penkta pavara apie 90-100 km/h gauni pacia didziausia doze. Trumpais atstumais nieko, bet ilgesniais... na arba vaziuoti 70, arba 130
. Taigi jokiu kitu ”pasaliniu” garsu isiklausyti net neverta...
Nesigirdejo ir tai, jog ant balansinio dirzelio (veliau paaiskejo Gintariniui isardzius) buvo like vos 50% dantuku ir sis dirbo praktiskai nekontroliuojamai. Kiek suprantu balansiniai veleneliai dare chaosa, o ne balansa. Su Gintariniu nusprendem, jog dar koks 100 km ir buciau turejes ”zirniu sriubos” is variklio, kadangi balansiniui nutrukus ivyktu grandinine reakcija ir itrauktu pagrindini... Na galbut cia nusisypsojo laime
Visi darbai daugiau ar maziau vyko ypac sklandziai ir cia man reiktu dekoti dar karta meistrui uz gera pasiruosima. Problemu sukele tik viena sake, kuri pasirodo buvo keista ir mano puritanines gumos netiko 100%. Bet kuriuo atveju problema buvo pasalinta ir reziume turiu praktiskai visa priekine vaziuokle nauja. Ar verta? Sunku pasakyti...
viskas yra relatyviai, bet vienas dalykas yra aiskus, automobilis pasikeite i visiskai kita modeli! Valdymas fantastiskas, stovi posukiuose taip, jog net nesvajojau... nera zodziu. Tik didele didele sypsena... Po pasiemimo masinos, teko pravaziuoti pro Klaipeda. Gatves nera idealios, bet masina neperteikia viso sito. Kazkada esu vaziaves su nukirptom spyruoklem, tai vejai... Trenkdavo per duobe, jog baisu. Bet cia, ne kieta, o kontroliuota! Jokiu liul-liul. Na o autostradoje lyg prikalta, greicio nesijaucia visiskai. Paleidau 180, tai atrodo, jog ”ciupineju asfalta” ir visi nelygumai islenda kaip ant delno. Fantastika. Bet dar karta turiu pasakyti, jog visas smagumas yra ant posukiu
Realiai, tai nepasakyciau jog Lietuvos keliais sitokia vaziuokle negalima tureti. Na nebuvau sunkeliuose. Bet regioniniuose, tai tikrai galima laisvai vazineti ir jausti malonuma. Problemele sukele Latvijoje tarp Joniskio ir Jelgavos. Na ten tai tragedija! Bet man atrodo, jog tame kelyje bet kuri masina purtosi... Na bent jau patikrinau ar visi varztai buvo gerai priverzti
Aisku, gazo pedalas siuo metu spaudziasi kaip niekad ”laisvai”... todel per muitines teritorija kibau ant latviuku su solidziu greiciu... Buvo, ”Kuda Neeerijus speeeshysh...”
paskui jau tik skaiciu ir valiutos klausimas
Deja, nesu padares jokiu dar nuotrauku. Bet viskas slypi viduje, o ne isoreje. Tiesa, 4x4 dingo, liko tik Cuore Sportivo!!!