Įsiskaityk "Nei vata, nei veilokas neasocijuojas su metalo drožlėm". Metalo drožlių aš neminėjau. Kapyš?
Bakelis yra tik vienas ir tik gale. Tad nevedžiokit teorijų apie priekinį bakelį 
Asmeninė patirtis su negražiu garsu iš duslintuvo ir jo pašalinimas.
Išdegė lanksti jungtis ties galine apatine variklio pagalve. To pasekoje džeržgė viduje esantis vielinis tinklelis (iš išorės jungtis atrodė lyg niekur nieko nebūtų nutikę). Pakeitus jungtį, problemos baigėsi. Nors tikrai galvojau, kad jau galiniui bakeliui kažkas nutiko, nors jis buvo gan neseniai pakeistas į originalų visiškai naują. Duslintuvų centre sakė, kad taip nutinka gan retai, bet nutinka.
Kas liečia bakelius, tai jų viduje būna toks tarsi filtras-metalinės grotos, kurios duoda arba sugeria garsą priklausomai nuo formos ir dydžio. Pvz., pas mane dabar yra sumontuotas plokščias sportinis bakelis, kuriame yra tik "+" formos tarpas ties pačiu galu, pro kurį praeina dujos ir nieko daugiau - bakelio vidus tuščias. Tai sukuria tarsi "subariko" bokserio garsą ant laisvų apsukų. Originalus 156-os trikampio formos bakelis turi tą vidinį metalinį filtrą-groteles, kurios slopina garsą. Yra tikimybė ir galimybė, kad tie vidiniai metalai irgi išdega ir prasideda visokie neaiškūs garsai.
Esu matęs sprogusį vidurinį Pontiac Transport bakelį. Jokių veilokų ar vatų viduje nebūna juose. Garsą sukuria bakelio tūris, forma ir vidaus "grotų" kiekis.
P.S. Vieninteliai mano matyti bakeliai su vidinėm medžiagom, buvo viduriniai bakeliai sujungti su katalizatorium. Tada galim rasti katalizatoriaus medžiagų vidurinio bakelio viduje, priklausomai kaip viskas išdėstyta ir kaip stipriai yra išdegęs katalizatorius.