Tai va, pasidomėjau šiek tiek, pašnekėjau su vienu meistru, pripasakojo man daug įdomių dalykų.
Jis turi seną Renault Espace (dujinį), susipylė po 2 Resurs bonkutes į variklį ir pavarų dėžę. Efektas pradeda jaustis po kažkur 500 km, dabar sąnaudos laikosi stabiliai 1,5 l/100 km mažesnės. Tai praktiškai kas 100 km gaunasi 3 Lt į kišenę vien nuo kuro. Sakė pila visiems iš eilės klientams, kai kuriems netgi jiems nežinant, po to pasako kad supylė ir klientas pasivažinėjęs patenkintas būna, nes jei variklis padrožtas, neilgai trunka kad pasijaustų. Pila jį į pavarų dėžes jei ūžia, taip pat sakė yra pylęs ant guolių visokių, pavažinėjus šiek tiek nustoja ūžt. Jeigu ne su Belarusu važinėjies, tai ir tie guoliai kainuoja, taip kad mintis juos gydyt visokiais tepaliukais gal ir nebloga.
Xado sakė irgi yra geras daiktas, tik jis pasijaučia gerokai vėliau, po 5000-10000 km, ir dar klausimas, kiek tepalo keitimų laiko. Xado gamintojai duoda garantiją man atrodo 50000 km, Resurs tuo tarpu rašo, kad reikia piltis kiekvieno tepalo keitimo metu. Bet jei suveikia greičiau, tai greičiau ir atsiperka.
Kainas internete pasižiūrėjau pasilyginau, Xado yra pigu.lt, ten gelis dyzeliui 55,99 Lt. Resurs radau tiktai resurs.lt, ten universalus kažkoks priedas kainuoja 24,45 Lt. Bet pagal kilometražą man gaunasi, kad reiktų piltis 2 bonkutes, tai kaina gaunasi panaši. O kiek Xado reikia naudot kas žinot? Užtenka vienos tos tūtelės?
Jeigu nusipirksiu kada greitu metu vieno ar kito, prasinešiu. Pažiūrėsim, kas čia per stebuklas.