Autorius Tema: keli klausimai apie lambdą  (Skaityta 31255 kartus)

Neprisijungęs Valerun

• Lankytojas
  • Įrašai: 378
    • Žiūrėti profilį
Ats: keli klausimai apie lambdą
« Atsakymas #50 Įrašytas: 2012-03-15 13:32 »
Universalios zirkoninės pigesnės: nuo 100 LTL (dviejų laidų) kaina prasideda.
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-14 17:24 sukūrė Valerun »
AR145 Boxer 1.4
Ford Focus 1,8 TDCi 2004
Ford Focus 1,6 2007

Neprisijungęs Dtmpower

« Atsakymas #51 Įrašytas: 2012-03-15 22:25 »
va man zmogelis parase kainas liambdu tinkanciu mano 1,4TS tai kainos tokios: 4max - 100Lt, Bosch - 180, NGK - 180 cia 4 laidu nieko baisaus kainos nesikandzioja :)
Ex     Ar145-- 1,4T.S--1998
Ex     Peugeot406--2,0hdi--1999
Now  Ar156sw--1,9JTD--2001 (sandeliukas turbo saliarka)

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
  • Įrašai: 708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #52 Įrašytas: 2012-05-12 21:17 »
na kagi, atėjo praktinių išbandymų metas..
pajungiau laidus prie lambda zondo fyškės kontaktų, prasivedžiau į saloną ir pasijungiau į testerį..
pasukus degimą iškart būna apie 0,4 V, nes lambda gauna maitinimą 12V, kaip ir ok..
įšilus, smagiai riedant, rodmenys tokie:
pilnas akseleratorius: 0.9V (riebus mišinys)
atleidus akseleratorių: 0.1V (liesas mišinys)
atleidus akseleratorių ir įjungus laisvą pavarą rodmenys šokinėja 0.1V-0.9V ribose, vidurkis sakysim 0.5V.
ar tai geros lamdos požymiai? :)
mašiną turiu jau keli metai, įtariau kad seniai lambda mirus, nes ir kuro daugokai srebia, bet galbūt tai tiesiog smagesnio važinėjimo pasekmė..
įkėliau porą video, ten matosi kaip keičiasi rodmenys priklausomai nuo to, ar gazuoji ar atleidi gazą.
mėgstu pakelti apsukas, su 5w40 šviežiais tepalais nėra tai baisu.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=84im-xsuDJo

tenorėjau paskyti tai, kad jei atrodo, kad daug srebia kuro, tai nebūtinai lambda bloga, bet gal koks kitas daviklis ar tiesiog koja sunki :)  :masina:
« Paskutinį kartą keitė: 2012-06-13 22:07 sukūrė niaugi »
LT '95 AR 146 1.7 16v boxer
LT '96 AR 146 1.6 8v boxer
LT '98 AR 156 2.5 v6 curva rosso
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #53 Įrašytas: 2012-05-14 12:15 »
(p.s. šitie klausimai gimė todėl, kad kaip supratau iš kitų komentarų, kad Zirkonis alfom netinka, o reik Titano, todėl pradėjau domėtis ir..)

kuo daugiau į mišką, tuo daugiau medžių..
tiesiog smalsu vieną kart išsiaiškinti kur čia šuo pakastas :)

ok, peržiūrėjau VISUS 145/146 manualus. tiek visus boxerius, tiek visus TS`us.
VISUR Injection and Ignition manualuose lambdos eina KETURIŲ kontaktų.
kas nežino supažindinsiu:
vieno kontakto buvo senos be pakaitinimo, laidas tik signalui (iki 1V), ground per korpusą.
dviejų kontaktų: vienas laidas singalui, kitas ground.
trijų kontaktų: vienas laidas signalui, kitas ground, trečias +12V pakaitinimui, ground per korpusą.
keturių kontaktų: signalas/ground/12V/ground.

kadangi signalo kelias per korpusą sukelia daug trikdžių, bent jau 145/146 alfose naudojama šiuolaikinės
keturių laidų liambdos. ok, liamda keturių laidų..

toliau.. Zr (zirkonio) ir Titano variantai.
Zirkonio lamdos pasiekus virš 300 temp išduoda priklausomai nuo deguonies kiekio 0,1 - 0,9 V įtampą.
ogi Titano, principas visai kitoks, jin GAUNA iš ECU (auto kompo) 5V, ir atitinkamai nuo esamo
deguonies kiekio keičiasi jos VARŽA, o ne ĮTAMPA.

prisegu fotkę iš mano manualo:
Rochester Injection and Ignition - Boxer 1.6.PDF

pagal paveiksliuką turime 1V lambdą, kas nurodo, kad tai Zirkonio variantas..
tai atsakykit man prašau, kaip galima į Zirkoninį variantą įdėti Titaninį, kuris veikia nuo 5V, taigi gausis kad išviso NEVEIKS, nes negaus maitinimo, kadangi kompas pats lauks maitinimo iš jo..
čia reikia kad pati sistema būtų suprojektuota, kad veiktu su Titanu..
bent jau Lucas kataloge Titanas naudojamas kai kuriuose BMW, Jaguar, Land Rover, Rover, SAAB..
bei vienoje AR33.

Zirconia sensors generate a voltage,
this voltage will be low if the air / fuel mixture is lean (high Oxygen).
If the mixture is rich (low Oxygen) the voltage will be higher.
The range is between 0 and 1 Volt.

Titania sensors have a voltage supplied from the ECU (electronic control unit)
and the sensor varies its resistance in relation to how much oxygen is in the exhaust.
To identify this type of sensor, one of the wires is generally Red and the sensors look smaller.

Titanas super, viskas su juo gerai, atrodo nebijo vandens, parodymai greitesni ir pan, mielai dėčiaus jei tiktų
ir nekainuotu daug, bet ar Titanas tinka su AR146???

ar praktikoje kompas adaptuojas, pamatęs (galbūt pagal varžą), kad lambda neišduoda V, jis pats generuoja 5V įtampą ir viskas OK???
niekur to neradau parašyta..

jei tai kas patvirtinsit, paliksiu ramybėj jus visiem laikam :D

ir beje, universali nuo "originalo" dažniausia skiriasi tuo, kad jin bus be fyškės, reikės pačiam geležiukus
sukaišiot pagal spalvas, na gal kaitinimo varža neatitiks idealiai, ko pasekoje lambda galbūt ilgiau šils ir to pasekoje vėliau pradėsim ekonomišką važiavimą..
gal medžiagos prastesnės, trumpiau tarnaus.. pačio laido ilgiai ten skirias keleta cm..

bet visumoje apart ilgaamžiškumo nematau, kodėl turėtu neveikti lamda už 100 litų, jei įkaitus generuoja
reikiama įtampą.. juk pats faktas kad jin pardavinėjama, reiškia yra garantija, kad atitinka nominalius reikalavimus.

tiek šiam kartui..
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-14 14:58 sukūrė niaugi »
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #54 Įrašytas: 2012-05-14 12:27 »
pagrinde šitas postas išmušė mane iš vėžių..
kur parašyta, kad alfai reik titano.. ir tuo labiau, kad Zr NEVEIKIA..  :o
Valerun, jei rasi info kur taip rašo, pasidalink :)

ir kad originalus, tai visiškai nereiškia, kad turi būti Titaninis, čia labai skirtingi dalykai.
ir kiek matau lambdų pakaitinimo varžos skiriasi, kadangi boxeriui reik 3 omų, o yra pardavime ir 7 omų, tai gali kaisti ilgai ilgai ir dėl to vėlai pradėti veikti.. žodžiu daug niuansų..
o pagal originalų ePer kodą 46434552 M2 D1298 googlėj randu kol kas tik Zr variantus..

...mano 1,3 boxeriui kaina 450lt (gamyklinis zondas gal 700lt) :smilie:
Mano AR145 su 1,4 Boxer irgi stovėjo "universali" Lambda, bet nedirbo: avarinis purkštuko signalas nuolat degė. Nusipirkau Magneti-Marelli zondą už 450 Lt, kuris jau 4 metus dirba gerai.
Esme tame, kad "universalūs" zondai pagaminti iš cirkonio (Zr) oksido, jų maitinimo įtampa 1,0 V, o AR145 reikia titaninių zondų, kurių maitinimas 5 V (infą buvau radęs inete).
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-14 13:19 sukūrė niaugi »
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs Ciudikas

• Veteranas
  • Įrašai: 1078
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #55 Įrašytas: 2012-05-14 13:49 »
jei kompui reikia titanines tai ir dedi titanine jei cirkonines tai ir dedi cirkonine ir jokiu kaitaliojimu ir burtu.

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #56 Įrašytas: 2012-05-14 13:54 »
jei kompui reikia titanines tai ir dedi titanine jei cirkonines tai ir dedi cirkonine ir jokiu kaitaliojimu ir burtu.

tai vat ir klausiu, kokios reik.. jei vieni sugeba vietoj Zr įdėti Titaną, tai reiškia kompui pofik.. arba tiesiog su vienu variantu anksčiau veikė/neveikė, o dabar atvirkščiai  ;D
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs shpuncik

• Veteranas
  • Įrašai: 1281
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #57 Įrašytas: 2012-05-14 14:24 »

tai vat ir klausiu, kokios reik.. jei vieni sugeba vietoj Zr įdėti Titaną, tai reiškia kompui pofik.. arba tiesiog su vienu variantu anksčiau veikė/neveikė, o dabar atvirkščiai  ;D

kažką tu čia buri... atsiverti kad ir http://www.ngk.de/en/product-finder/produktfinder/PKW/LAMBDASONDEN/ ir žiūri savo auto ką siulo - priklausomai nuo motoro matosi, jog eina tiek 3, tiek 4-ių laidų liambdos kuri atitinkamai gali buti cirkonio ar titano.
145 1.9JTD ant dalių
145 1.9JTD Edizione Sportiva
145 1.6 Boxer by Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Swedish brick Volvo 480

Neprisijungęs niaugi

• Patyręs
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #58 Įrašytas: 2012-05-14 14:34 »

tai vat ir klausiu, kokios reik.. jei vieni sugeba vietoj Zr įdėti Titaną, tai reiškia kompui pofik.. arba tiesiog su vienu variantu anksčiau veikė/neveikė, o dabar atvirkščiai  ;D

kažką tu čia buri... atsiverti kad ir http://www.ngk.de/en/product-finder/produktfinder/PKW/LAMBDASONDEN/ ir žiūri savo auto ką siulo - priklausomai nuo motoro matosi, jog eina tiek 3, tiek 4-ių laidų liambdos kuri atitinkamai gali buti cirkonio ar titano.

tai puiku, aš susirasti irgi moku, tai kaip kiti titanines įsideda tik nesuprantu.. blem ir aš gal noriu  ::)
visgi atradimas:
į 1.4 boxerius eina Titaninės.. bent jau pagal NGK.
aišku ir kompas ten kitas (IAW), o ne kaip bosch/rochester 1.6 variklyje.
TS`ai matau Zirkoniniai visi :)
nu žodžiu matyt su 1.4 čia subalamutino mane, čia jis kažkuo išskirtinis reiškia.

Valerun rašė būtent apie 1.4 kad netinka Zirkoninės, o paskiau lyg apskritai kad visom 145, tai va taip ir susuko man galvą :)
žodžiu tiesa tokia, kad visom 145/146 reikia TIK Zr (Zirkoninių), išskyrus:
1.4 litro boxer variantą, kuriam reikia Titano :)

nu bet gal dabar ne man vienam aiškiau  ;D
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-14 14:59 sukūrė niaugi »
UK '09 MINI Cooper

Neprisijungęs Valerun

• Lankytojas
  • Įrašai: 378
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #59 Įrašytas: 2012-05-14 15:01 »
pagrinde šitas postas išmušė mane iš vėžių..
kur parašyta, kad alfai reik titano.. ir tuo labiau, kad Zr NEVEIKIA..  :o
Valerun, jei rasi info kur taip rašo, pasidalink :)

Aš gi buvau parašęs: mano mašinoje buvo pastatyta "universali" trijų laidų Zr liambda už 180 LTL, kuri neveikė. Kas tau neaišku?
Liambdą reikia rinktys pagal kompą. Tarp kitko, tu neteisingai rašai, kad Zr "generuoja signalą", tipo nepriklausomai nuo kompo"? Vistiek maitinimo įtampa iš kompo į liambdą ateina. Priklausomai nuo varžos, gaunamas išeinantis signalas.
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-14 15:10 sukūrė Valerun »
AR145 Boxer 1.4
Ford Focus 1,8 TDCi 2004
Ford Focus 1,6 2007