Autorius Tema: JTD varikliu slegiu reguliatoriu klausimai:  (Skaityta 29517 kartus)

Neprisijungęs Elusive

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 149
    • Žiūrėti profilį
Ats: JTD varikliu slegiu reguliatoriu klausimai:
« Atsakymas #20 Įrašytas: 2011-03-21 21:12 »
Gal ankstesnio šeiminiko buvo pilta iš bet kur... Aš ir pats keletą kartų pyliau... Bet tokių rezultatų nesitikėjau... Dabar jei gaunu kokio kuro, tai per pienui košti sietelį perkošiu :smilie: Viskas susilaiko :smilie:

Neprisijungęs weetka

« Atsakymas #21 Įrašytas: 2011-03-22 18:59 »
Taigi va :) Nors ir paprotino mane, kur ieškoti reguliatoriaus, aš jo neradau :)
Tiksliau neradau to tinkliuko, kurį reikia valyti, todėl laikydamas rankose išimtą slėgio reguliatorių pagalvojau - panašus daiktas į reguliatorių, bet kur tas velnio tinkliukas? :)
Nutempiau pas Zazą, padarė diagnostiką, išvalė reguliatorių - po 5 km vėl užgesau. Na nusprendėm, kad vėl užsikimšo. Išaiškino jis man, kad tinkliukas įžiūrimas per mikroskopą :)
Taigi išsivaliau jį dar kartą pasikeičiau filtrą - lyg ir važiuoja kol kas.
Bet kilo tokia šventvagiška mintis - o gal kuro kokybė (šiuo atveju kanistrai) visgi neturi įtakos reguliatoriaus užsikimšimui?
Jei bake nuo kuro ir šiaip yra visokio brudo, tai užsikimšti pirmiausia turėtų filtras, nes visgi jis išfiltruoja iki pakankamai smulkių dalelių, smulkesnių nei reguliatoriaus tinklelis. O aplink reguliatorių nemačiau nei žvyro, nei šiukšlių (po teisybei - iš vis nieko nemačiau net ir per padidinamąjį stiklą).
O ir šiaip, šiukšlių, kurios galėtų užkimšti tas mažas tinklelio akutes manau laisvai galima prisigaudyti ir pilantis degalinėje - juk ten talpos irgi ne sterilios... Bet vėlgi - tam yra filtras...
Tai vat man iškilo tokia mintis, ar negali būti reguliatoriaus kimšimosi priežastimi užsinešęs/pasenęs kuro filtras, kuris pradeda praleisti tai ko nereikia, arba pats gabaliukais skaidytis :)
Ką manot?

Neprisijungęs Elusive

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22 Įrašytas: 2011-03-22 19:32 »
Pabandyk filtrą išsiimti ir išpilk iš jo kurą į kokį stiklinį indą ir pamatysi ko nematęs ;D Aš gruodžio mėnesį filtrą keičiau, sausi pradėjo nešti reguliatorių. Išsiėmiau filtrą, į stiklainį įpyliau kurą, tai jis drumzlinas buvo, o ant dugno vien žvyras nusėdo... Tai valiau aš baką, bako siurblį, papildomą filtriuką įsidėjau dyzelinį prieš siurblį, dabar pasikeičiau į normalų filtrą, tai jau mėnesį važinėju be problemų... Tai va ;D Jei daug brudo filtre, tai nieko jis nebelaiko...
O kanistrai įtakos tikrai turi... Pyliau iš kanistrų su leika ir sietu... Sietas tik stambias šiukšles sulaiko, o smulkios praeina... Aš dabar nusipirkau pienui košti sietelį, kuris viską sulaiko :smilie:
« Paskutinį kartą keitė: 2011-03-22 20:21 sukūrė Elusive »

Neprisijungęs weetka

« Atsakymas #23 Įrašytas: 2011-03-22 23:11 »
Išsipyliau iš filtro į stiklainį - tik truputis labai smulkių šiukšlių ir jokių stambių.
Dar padavimo žarną nuėmęs nuo filtro išpumpavau litrą - nu irgi nieko...
Na matysim, ar užkiš dabar ar ne... Šiaip ar taip, kai sušils reiks sistemą išsivalyti..

Neprisijungęs Elusive

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24 Įrašytas: 2011-03-23 08:43 »
Reikėjo ir filtrą kitą dėti pire to pačio :smilie:

Neprisijungęs weetka

« Atsakymas #25 Įrašytas: 2011-03-23 09:34 »
Galvojau apie tą mažiuką, skaidrų. Įdėjau dabar kinietišką filtrą, už dyką gautą - negaila :) išsivalęs sistemą įsidėsiu normalų, jei užnešinės iki to laiko, įsidėsiu papildomą.

Neprisijungęs Elusive

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26 Įrašytas: 2011-03-23 15:32 »
Išto mažo filtriuko nėra daug naudos, nes jis yra grubus. Aš važinėjau su tokiu 2 mėn, tai jis sulaikė visą stambesnį brudą iš filtro, bet tos mažos mažos dalelės praeidavo pro tą filtriuką :smilie: Todėl dabar vietoj jo įsidėjau dyzelinio golfo filtrą :smilie:

Neprisijungęs weetka

« Atsakymas #27 Įrašytas: 2011-03-23 15:50 »
Aš galvoju jį įsidėti prieš smulkų filtrą, kad ne taip užneštų nes dabar tavo variantas - dvigubai didesnis smulkaus valymo filtras :) Teoriškai, turėtų užtekt beveik dvigubai ilgiau ir filtruot taip pat, jei abu filtrai tokių pačių parametrų.
Na kol kas važiuoja - reikia mažiau imt į plaučius :)

Neprisijungęs Elusive

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28 Įrašytas: 2011-03-23 16:42 »
Aš nemanau, kad dvigubai didesnis smulkaus valymo filtras, nes į antrą filtrą eina jau tai, ką pirmas išvalė, o ten jau ne kažkas belieka, tik kartais koks brūdelis pakliūna :smilie: Nu laikas parodys, ar yra kokia nauda, ar ne :smilie: Jei nebus tai dėsiu prieš smulkų filtrą ta plastikį grubaus filtravimo :smilie: Bet kaip tu sakai, kol važiuoja, tol neimi i plaučius ;D
« Paskutinį kartą keitė: 2011-03-23 18:44 sukūrė Elusive »

Neprisijungęs Mantyzas

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 24
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29 Įrašytas: 2011-05-03 20:13 »
Sveiki,gal zinote,kur tuos slegio reguliatorius isvalo ultra bangomis ?