Autorius Tema: AR 156 kondicionierių sistemų gedimai/klausimai/sprendimai:  (Skaityta 77139 kartus)

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
  • Įrašai: 5282
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 156 kondicionierių sistemų gedimai/klausimai/sprendimai:
« Atsakymas #130 Įrašytas: 2013-11-12 21:43 »
Paaiškinkit man kaip ten su tuo kondiškės neįsijungimu jei slėgis nesusidaro. Pas mane vienas vamzdukas prasitrynė į greičių dėžę, tai išlupiau kad suvirintų. Tuo metu kai kiauras vamzdukas buvo ir sistema be freono, netyčia įjungiau max langų apiputimą, pastebėjau, kad iškart užsidega kondiškės lemputė. Išjungiau, kad tuščias siurblys nedirbtų.. tai čia kažkas negerai ir turėtų nedegt ta lemputė kiauroje sistemoje ar ta lemputė dega, bet neįjungia kondicionieriaus sistemos?:)

Kad lempute dega dar nereiskia, kad konpresorius dirba - kai ijungi paklausyk ar jis isijungia, siaip kad jis tuscias isijungtu - neimanoma, jis veikia nuo slegio daviklio, dazniausiai su slegiu jis neisijungia del daviklio gedimo, bet tuscias niekada.

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #131 Įrašytas: 2013-11-12 21:46 »
Baisius 70 (o gal 80 :-\) Lt + sąskaitą išrašė.

Panevezyje bent jau teikia tokia paslauga - turi specialu aparata vieni seniausiu radiatoriu ir kondicionavimo sistemu meistrai mieste ir jie istraukineja freona is automobilio sistemos jei pvz nori ardyti sistema ar del kitu priezasciu isleidineti kondicionieriu. Jie mato koki kieki istrauke ir kita karta pas juos pildant suteikiama nuolaida pildymui nemaza.

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #132 Įrašytas: 2013-11-12 22:07 »
Pas mane daug ištraukė. Taip ir nesusitvarkiau aš tos kondiškės, po savaitės nebešaldė, dabar iš vis net nebe įsijungia. Gal, jei gaučiau papigiai gerą kompresorių (greičiausiai jis leidžia), tai susitvarkyčiau :(
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD

Neprisijungęs Ovis

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 135
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #133 Įrašytas: 2013-11-12 22:18 »
Paaiškinkit man kaip ten su tuo kondiškės neįsijungimu jei slėgis nesusidaro. Pas mane vienas vamzdukas prasitrynė į greičių dėžę, tai išlupiau kad suvirintų. Tuo metu kai kiauras vamzdukas buvo ir sistema be freono, netyčia įjungiau max langų apiputimą, pastebėjau, kad iškart užsidega kondiškės lemputė. Išjungiau, kad tuščias siurblys nedirbtų.. tai čia kažkas negerai ir turėtų nedegt ta lemputė kiauroje sistemoje ar ta lemputė dega, bet neįjungia kondicionieriaus sistemos?:)

Kad lempute dega dar nereiskia, kad konpresorius dirba - kai ijungi paklausyk ar jis isijungia, siaip kad jis tuscias isijungtu - neimanoma, jis veikia nuo slegio daviklio, dazniausiai su slegiu jis neisijungia del daviklio gedimo, bet tuscias niekada.
Tai vatman ir idomu buvo ar ta lemputė šeip sau šviečia ar iš tikrų rodo ar sistema veikia. Ačiū už ats.:)

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #134 Įrašytas: 2013-11-12 22:25 »
Paspaudus lemputę turi pasikeisti variklio darbas, nukristi ir vėl pakilti apsukos. Jei įjungus nieko neįvyksta - kompresorius neįsijungia.

Taip pat turi matytis, kaip įjungus mygtuką susikabina pavara ties kompresoriumi.
Yra:
Buvo:
Ford Sierra '87 2.0

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #135 Įrašytas: 2013-11-12 23:17 »
Pas mane daug ištraukė. Taip ir nesusitvarkiau aš tos kondiškės, po savaitės nebešaldė, dabar iš vis net nebe įsijungia. Gal, jei gaučiau papigiai gerą kompresorių (greičiausiai jis leidžia), tai susitvarkyčiau :(

As kondicionieriu esu taises 3 alfoms savo ir vienai hondai. Nei vienai nebuvo kompresoriaus bedos - vamzdeliai, radiatoriai buvo. Siaip papildyk freono su dazai ir pavazinek - kai iseis - matysis per kur leidzia nes bus nuo dazu zalia. O jei nesimatys niekur - tada palinkesiu geru darbu, tai yra ardyti viska (as 164 alfai taip dariau), ardziau salone esanti kondiskes peciuka, kondiskes radiatoriu iseminejau ir kompresoriu - pasirodo visi elementai geri buvo, o leido tarpine labai giliai esanti prie salono peciuko, ten jokiais dazai nepamatysi ;) Ta proga sudejau visas naujas tarpines, viskas tapo sandaru ir ramiai sau pravazinejes pardaviau ;)

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #136 Įrašytas: 2013-11-13 21:15 »
Šį sezoną nespėjau nuvažiuot. Pavasarį nuvažiuosiu, jei nerasiu kur leidžia - paliksiu kaip yra. Nebėra reikalo kišti pinigų į ją.

O kompresorių įtariu, nes užpildžius ir pavažinėjus atsiranda drėgmė ties juo. Kai pildžiau sakė greičiausiai jis ir kaltas. Ilgai stovėjus sistema tuščia.

Įdomus dalykas tas, kad vakuumą laikė abu kartus tvarkingai. Pirmą kartą užpildžius kondiške pasidžiaugiau geras tris savaites. Antrą kartą užpildžius - savaitę su trupučiu. Antrą kartą pildant ištraukė daugiau nei pusę freno dujų... Ir dar, po kelių dienų po užpildymo atsiranda toks šnypštimo garsas. Užpildžius vėl dingsta ;D
Yra:
Buvo:
Ford Sierra '87 2.0

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #137 Įrašytas: 2014-05-22 15:44 »
Ką gi, pratęsiam temą ;D

Šiandien buvau pasitikrinti sistemos, pripildė slėgio, ir purškė ant visko kas susiję su kondicionierium vandenį su muilu. Kiek įmanoma buvo pasiekti - niekas neišsidavė kur leidžia. O leidžia visai neblogai, jau kaip sakė nebe mikro skylė ;D

Pasiūlė ryt atvažiuoti, užsipildyti freonu su dažais ir palikt dirbt 2-3h. To be continued...
Yra:
Buvo:
Ford Sierra '87 2.0

Neprisijungęs vanagiux

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #138 Įrašytas: 2014-05-22 16:54 »
Ką gi, pratęsiam temą ;D

Šiandien buvau pasitikrinti sistemos, pripildė slėgio, ir purškė ant visko kas susiję su kondicionierium vandenį su muilu. Kiek įmanoma buvo pasiekti - niekas neišsidavė kur leidžia. O leidžia visai neblogai, jau kaip sakė nebe mikro skylė ;D

Pasiūlė ryt atvažiuoti, užsipildyti freonu su dažais ir palikt dirbt 2-3h. To be continued...

Apipurskia viska is virsaus, o is apacios? Pvz. kondiskes kompresoriu?

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #139 Įrašytas: 2014-05-22 18:03 »
Iš apačios nepriėjo, nes apsauga yra. Ryt pildysim su dažu ir žiūrėsim per kur tiksliai leidžia. Nenustebčiau, kad būtų kelios vietos, nes kondiškė realiai ilgai nejudinta stovėjo.
Yra:
Buvo:
Ford Sierra '87 2.0