Pas mane į vasarines pasikeitus 2,5 tonos karvei su 3.0 dyzeliu vidutinė sąnaudos (matuojam pagal užpylimą) nukrito nuo 9,3 iki 8,8... Tikrai nevažinėjam pensininko režimu, daugiausiai malamės po miestą, į mėnesį 1200 - 1600 kilometrų nuvažiuojam. Todėl 159 mane nuoširdžiai stebina kuro sąnaudomis, ir meskit į mane akmenį kiekvienas, kas pasakys, kad jos logiškos.

Į temą - apžiūrėjau 11 variantų 200km atstumu apie save. Iki 7000 Eurų vieni lavonai, virš - beveik lavonai. Vieną TI 2010 metų už 17000 Eurų (patraukė akį kaina) sumaniau apžiūrėti, bet taip ir likau nieko nepešęs. Neužsivedė... Iš viso to kilo keletas klausimų.
*Ar normalu, kad esant šiltam orui 1.9 vedasi trimis cilindrais, o ketvirtas pradeda tik po geros minutės dirbti? Iš dviejų dvi apžiūrėtos, beje, visai nepigiai...
*Ar normalu, kad 159 baisiai rūdyja? Mačiau vos tris be rūdelės, daugiausiai supuvę bagažinės dangčiai ir priekiai po kapotu. Kai kur mačiau ir slenksčius padažytus... O juk seniau pats gyriau Alfa ir apskritai italus už pagerintą antikorozinę apsaugą...

*Kodėl taip išblukę dažai / dažų lakai? Dauguma atrodo kaip mano a.a. 25 metų senumo Delta prieš parduodant atrodė... Juodos kėbulo dalys, kaip kad "stoikės" ar pan. išvis tragedija... Atrodo net pūslėmis išmėtyta.
*Dauguma užvedus turėjo stipriai juntamą vibraciją, perduodamą į kėbulą. nepriklausomai nuo to, mechanika, ar automatas. Panašiai dirbo 147 iki keičiant smagratį. Galbūt sutapimas?
Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad du trečdaliai apžiūrėtų auto buvo pas "dylerius", ir likę pas privačius asmenis. Kainos nuo 4750 iki 17000 Eurų. Visi dyzeliai, keturios "automatai". Beje, "automatams", išskyrus vieną su 1.9 varikliu, pretenzijų neturiu, važiavo puikiai. Vos vienas automobilis buvo "importas", ir tik viena iš kalnų regiono, kur galėjo matyti druskos žiemą. Norimos komplektacijos buvo tik 2.4, 1.9 ženkliai skurdesnės, arba stipriai toliau mano pasirinktos teritorijos. Didžiausia rida 230t.km., mažiausia 76t.km..
Moralas: negi reikės pirkti mašiną Lietuvoje?

Ten ir kainos, ir komplektacijos, ir būklė esti geresnės. Bent tokį vaizdą susidariau iš skelbimų...

Kol kas pasilieku prie saviškės, bet jei kas turėsit l. gerą variantą iki 8000 Eurų, rašykit a.ž.. Ačiū!