Autorius Tema: Noriu pirkti alfa romeo 159  (Skaityta 950668 kartus)

Neprisijungęs Pavas

• Patyręs
  • Įrašai: 488
    • Žiūrėti profilį
Ats: Noriu pirkti alfa romeo 159
« Atsakymas #1620 Įrašytas: 2016-05-03 13:52 »
Nenusimes. SW ir sedano svoris nesiskiria tiek daug, kad sutaupytum litrą salerkos. Nebent "čipuosi", pjausi lauk katalizatorių ir DPF - tada teoriškai sumažės sąnaudos. Mano 1,9 motoras su APD valgo mieste ~10 litrų salerkos, tai ką ten kalbėt apie 2,4 automatą. Su mechanine dėže mieste manau į 9 litrus turėtum sutilpti.

2.4 automatas, mieste 12 litru, uz meisto apie 8, vidurkis 9,5 vasara  :star: :D

Neprisijungęs brumbrum

• Veteranas
  • Įrašai: 5730
    • Žiūrėti profilį
    • Alfaklubas
« Atsakymas #1621 Įrašytas: 2016-05-03 22:13 »
Nenusimes. SW ir sedano svoris nesiskiria tiek daug, kad sutaupytum litrą salerkos. Nebent "čipuosi", pjausi lauk katalizatorių ir DPF - tada teoriškai sumažės sąnaudos. Mano 1,9 motoras su APD valgo mieste ~10 litrų salerkos, tai ką ten kalbėt apie 2,4 automatą. Su mechanine dėže mieste manau į 9 litrus turėtum sutilpti.
1.9 valgo 10ltr, savaite važinėjau su ML 420CDI 14ltr rodė :D nors ten virš 2 tonų ir 8 cilindrai... Niekaip nesuprantu kaip alfa tiek daug valgo...
Buvo: AR GTV 3.0 V6 24v Lusso
Yra: Audi S6
Bus: 75/GTV6?

Neprisijungęs Esnyper

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 3305
  • AR159 JDN:369
    • Žiūrėti profilį
    • Colourful.lt
« Atsakymas #1622 Įrašytas: 2016-05-03 22:21 »
Tėvui savaitę buvau paskolinęs mašiną, tai sąnaudos nukrito iki 6.8l/100km su 1.9. Vis gi įtarčiau, kad ne Alfos daug ryja, o alfistai su ekonomiškumu nebendrauja :D
Yra:
Alfa Romeo 159 SW '09 1.9JTDm 16V Squadra Tuning
Ford Sierra mk2 '87 2.0 EFI Turbo (project car)
Buvo:
Alfa Romeo 156 SW FL '05 2.4JTD 20V Rosso
Alfa Romeo 156 SW FL '04 1.9JTD 16V Rosso :(
Ford Sierra '87 2.0
Alfa Romeo 156 '98 1.9JTD

Neprisijungęs Evalda5

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 93
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1623 Įrašytas: 2016-05-04 00:38 »
Pas mane į vasarines pasikeitus 2,5 tonos karvei su 3.0 dyzeliu vidutinė sąnaudos (matuojam pagal užpylimą) nukrito nuo 9,3 iki 8,8... Tikrai nevažinėjam pensininko režimu, daugiausiai malamės po miestą, į mėnesį 1200 - 1600 kilometrų nuvažiuojam. Todėl 159 mane nuoširdžiai stebina kuro sąnaudomis, ir meskit į mane akmenį kiekvienas, kas pasakys, kad jos logiškos.  ;)

Į temą - apžiūrėjau 11 variantų 200km atstumu apie save. Iki 7000 Eurų vieni lavonai, virš - beveik lavonai. Vieną TI 2010 metų už 17000 Eurų (patraukė akį kaina) sumaniau apžiūrėti, bet taip ir likau nieko nepešęs. Neužsivedė... Iš viso to kilo keletas klausimų.

*Ar normalu, kad esant šiltam orui 1.9 vedasi trimis cilindrais, o ketvirtas pradeda tik po geros minutės dirbti? Iš dviejų dvi apžiūrėtos, beje, visai nepigiai...
*Ar normalu, kad 159 baisiai rūdyja? Mačiau vos tris be rūdelės, daugiausiai supuvę bagažinės dangčiai ir priekiai po kapotu. Kai kur mačiau ir slenksčius padažytus... O juk seniau pats gyriau Alfa ir apskritai italus už pagerintą antikorozinę apsaugą...  :o
*Kodėl taip išblukę dažai / dažų lakai? Dauguma atrodo kaip mano a.a. 25 metų senumo Delta prieš parduodant atrodė... Juodos kėbulo dalys, kaip kad "stoikės" ar pan. išvis tragedija... Atrodo net pūslėmis išmėtyta.
*Dauguma užvedus turėjo stipriai juntamą vibraciją, perduodamą į kėbulą. nepriklausomai nuo to, mechanika, ar automatas. Panašiai dirbo 147 iki keičiant smagratį. Galbūt sutapimas?

Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad du trečdaliai apžiūrėtų auto buvo pas "dylerius", ir likę pas privačius asmenis. Kainos nuo 4750 iki 17000 Eurų. Visi dyzeliai, keturios "automatai". Beje, "automatams", išskyrus vieną su 1.9 varikliu, pretenzijų neturiu, važiavo puikiai. Vos vienas automobilis buvo "importas", ir tik viena iš kalnų regiono, kur galėjo matyti druskos žiemą. Norimos komplektacijos buvo tik 2.4, 1.9 ženkliai skurdesnės, arba stipriai toliau mano pasirinktos teritorijos. Didžiausia rida 230t.km., mažiausia 76t.km..

Moralas: negi reikės pirkti mašiną Lietuvoje?  :D Ten ir kainos, ir komplektacijos, ir būklė esti geresnės. Bent tokį vaizdą susidariau iš skelbimų...  :D Kol kas pasilieku prie saviškės, bet jei kas turėsit l. gerą variantą iki 8000 Eurų, rašykit a.ž.. Ačiū!  :alaus:
AR 156 SW 1.9 JTD M-Jet 103kW

Neprisijungęs Sraigamobilis

« Atsakymas #1624 Įrašytas: 2016-05-04 07:26 »
Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad du trečdaliai apžiūrėtų auto buvo pas "dylerius", ir likę pas privačius asmenis. Kainos nuo 4750 iki 17000 Eurų. Visi dyzeliai, keturios "automatai". Beje, "automatams", išskyrus vieną su 1.9 varikliu, pretenzijų neturiu, važiavo puikiai. Vos vienas automobilis buvo "importas", ir tik viena iš kalnų regiono, kur galėjo matyti druskos žiemą. Norimos komplektacijos buvo tik 2.4, 1.9 ženkliai skurdesnės, arba stipriai toliau mano pasirinktos teritorijos. Didžiausia rida 230t.km., mažiausia 76t.km..

Moralas: negi reikės pirkti mašiną Lietuvoje?  :D Ten ir kainos, ir komplektacijos, ir būklė esti geresnės. Bent tokį vaizdą susidariau iš skelbimų...  :D Kol kas pasilieku prie saviškės, bet jei kas turėsit l. gerą variantą iki 8000 Eurų, rašykit a.ž.. Ačiū!  :alaus:

Toli ieškoti geros auto nereikia: http://www.autofficina.lt/parduodami-automobiliai.html
ex BMW e34
ex Audi A6
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
ex Alfa Romeo Giulietta QV 1750 tbi (Rosso Competizione)
ex Alfa Romeo 155 V6

Alfa Romeo Spider (Alfa...)
BMW 525D E39 FL (vagių džiaugsmas)
KIA Optima (optimalus pasirinkimas)

Neprisijungęs Evalda5

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1625 Įrašytas: 2016-05-04 10:10 »
Kam toli, o kam arti - aš esu Vokietijoje, tai man ne taip ir arti, o tėviškės ilgesys krūtinės nedrasko, tai mašinos pirkti važiuoti į antrinę (geriausiu atveju) rinką irgi "gudru".  :D Blogai yra tai, kad man automobilio reikia Vokietijoje, o čia TüV praeiti nebus lengva su, kaip jie vadina "reimportu". Taip pat nepraeis mašinos išpjautais DPF, užglūšintais EGR, ChipTuning ir panašūs "modai"... Vokietijoje ekologija svarbiausia, juk manau, visi girdėjot apie "Dyzelgeitą". Žodžiu išrankus aš, bjaurybė.  :D

Neprisijungęs KLIFF

« Atsakymas #1626 Įrašytas: 2016-05-04 10:10 »
Siaip nera tavo isvardintos bedos budingos 159-ai. Kuriam pasaulio gale tu cia ziuri jas, kad tiek puva? Anglijoj, Danijoj ar Grenlandijoj? :D Ir tai, gericiausiai tos vietos buvo jau pazeistos, kad taip apipuvo. Vienintele tirkai problematiska 159 beda rudziu atzvilgiu, priekiniu sparnu apatiniai kampai, gale ratu, ten daznai dazus akmenukai nudauzto, ir pradeda lysti rudys. Galinio dangcio apipuvusio isvis neteke matyti.
Buvo:146 DEU119 / 146 DOF955 / 155 8V.DH20176 / 156 DJ97142 / 166 NE87491

Neprisijungęs Eddie_Romeo

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 1306
  • Alfa addict
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1627 Įrašytas: 2016-05-04 10:37 »

*Ar normalu, kad esant šiltam orui 1.9 vedasi trimis cilindrais, o ketvirtas pradeda tik po geros minutės dirbti? Iš dviejų dvi apžiūrėtos, beje, visai nepigiai...
*Ar normalu, kad 159 baisiai rūdyja? Mačiau vos tris be rūdelės, daugiausiai supuvę bagažinės dangčiai ir priekiai po kapotu. Kai kur mačiau ir slenksčius padažytus... O juk seniau pats gyriau Alfa ir apskritai italus už pagerintą antikorozinę apsaugą...  :o
*Kodėl taip išblukę dažai / dažų lakai? Dauguma atrodo kaip mano a.a. 25 metų senumo Delta prieš parduodant atrodė... Juodos kėbulo dalys, kaip kad "stoikės" ar pan. išvis tragedija... Atrodo net pūslėmis išmėtyta.
*Dauguma užvedus turėjo stipriai juntamą vibraciją, perduodamą į kėbulą. nepriklausomai nuo to, mechanika, ar automatas. Panašiai dirbo 147 iki keičiant smagratį. Galbūt sutapimas?

Evalda5 iškelti pastebėjimai teisingi. Šios vietos, iš tiesų probleminės 159tose, ką man tekę matyti. Na gal dėl dažų blukimo tik nesutikčiau, čia jau visose mašinose taip. Dėl to, jei buvo perdažyta - tai čia pliusas, ne minusas, ne kaip dauguma mūsų tautiečių mano.

O kokiam regione gyveni? Rūdžių šaltinis, tikėtinai, druska.
Palyginus, Vokietijoje per sezoną (Lapkričio-Kovo mėnesiais) ant kelio išbarstoma 2 milijonai tonų druskų. Čia daugiausiai visoje Europoje (daugiau tik Didžiojoje Britanijoje) pagal statistikas, kurias radau. Aišku, Vokietija didelė, o ir kelių infrastruktūra didelė, bet kaip palyginimui, šalto klimato šalyse: Norvegijoje 83 tūkst. t, Švedijoje 300 tūkst. t., Lietuvoje per sezoną išbarstoma 90 tūkst. tonų, o mes jau verkiam, kad mašinos po 4 metų suėstos rūdžių būna.

Tad, jei tikėti druskos poveikiu, tai geriau mašinos ieškotis kitose Europos šalyse :)
"An "Alfisti" is a person who is thoroughly smitten with Alfa Romeo automobiles, who dedicates a large amount of their spare time and a good percentage of their income to maintaining, acquiring, and driving Alfa Romeos of all sorts."

Eddie Romeo's Autos
www.eddie-romeo.eu

Neprisijungęs Evalda5

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1628 Įrašytas: 2016-05-04 11:02 »
Nesiginčysiu, gal čia tik sutapimas, gal ir dėsnis, kad vokiečiai gerų mašinų šiaip sau neparduoda... Dėl druskos viskas visiškai logiška, matot, bent jau mūsų krašte (Bayern, arba kaip Lietuvoj mėgsta vadinti, Bavarija, nors vokietis jums pasakys, kad tai tikrai ne tas pats), kelius "sūdo" negailėdami, ir druskos paberta dažniausiai jau iš vakaro, jei žada, kad rytoj šals / snigs. Ir nesvarbu, kad mus nuo sniego puikiai "pridengia" Alpės, o žiema, tokia kaip mes įpratę, būna savaitę ar dvi, o -18 jau stichinė nelaimė.  :D Šiaip apžiūriu nemažai mašinų, ir nuolat... Ir anksčiau esu matęs 159 be rūdžių pardavime, bet kai pats užsimaniau, kažkaip sunku tokių tapo atrasti. Žodžiu itališka mašina turbūt bus atidėta, iki Giulia taps įperkama.  ;)

Neprisijungęs moonshine

« Atsakymas #1629 Įrašytas: 2016-05-04 11:31 »
O kokiam regione gyveni? Rūdžių šaltinis, tikėtinai, druska.
Palyginus, Vokietijoje per sezoną (Lapkričio-Kovo mėnesiais) ant kelio išbarstoma 2 milijonai tonų druskų. Čia daugiausiai visoje Europoje (daugiau tik Didžiojoje Britanijoje) pagal statistikas, kurias radau. Aišku, Vokietija didelė, o ir kelių infrastruktūra didelė, bet kaip palyginimui, šalto klimato šalyse: Norvegijoje 83 tūkst. t, Švedijoje 300 tūkst. t., Lietuvoje per sezoną išbarstoma 90 tūkst. tonų, o mes jau verkiam, kad mašinos po 4 metų suėstos rūdžių būna.

Tad, jei tikėti druskos poveikiu, tai geriau mašinos ieškotis kitose Europos šalyse :)
Wiki sako, kad DE yra 650 t.km kelių, LT ~21 t.km. Šakarmakar su proporcijom - gaunam, kad lietuviai ant vokiečių kelių išbarstytų apie 2,8 mln.t. druskos - 1,4 karto daugiau.  Ko gero geriausia iš Italijos reik pirkti ir tiesiu taikymu į antikoroziją :lol:
Vieni turi proto, o kiti neturi, ir viskas.  :idea:

GTV 3.0 24V Lusso
Lancia Musa 1.4 16V