Taip, aš ją parvežiau. Paimta buvo su greičių dėžės defektu. Užė ir nebuvo 5 ir 6 bėgio. Lietuvoje pakeista greičių dėžė, nuėmus ją paaiškėjo, kad sankabai ir smagračiui jau paskutinioji, todėl ir šios detalės pakeistos. Slenksčiai dažyti? Tai kas? Visoms 59 toms lupasi dažai prie rato, kaip ir 56tose buvo. Anksčiau ar vėliau visvien tvarkoma vieta. Išmetimo du vamzdžiai. Vienas tikras, kitas tik antgalis: buvusio savininko padailinimas. Mušta ji nebuvo, šitą tikrai galiu patvirtinti, apžiūrėjau iš visų galų. Buvusio savininko neseniai pakeistas pagrindinis diržo komplektas, yra įrašas serviso istorijoje. Rida jos tikra, pirkta iš oficialaus autodylerio. Yra webasto, trijų zonų klimatronikas, šildomos sėdynės, didelis ekranas. Važiuoja taip, kaip ir turėtų.
Aš jau esu šiame forume rašęs, po kiek statistiškai Europoje vaikšto 159tos. Dar kartelį prikeliu, kad visi pamatytų:
1 psl. ~3000-4000 EUR / 20 vnt / 2,5%
2-5 psl. 4000-5000 EUR / 80 vnt / 10%
6-11 psl 5000-6000 EUR / 120 vnt / 15%
12-20 psl 6000-8000 EUR / 180 vnt / 22.5%
21-30 8000-10000 EUR / 200 vnt / 25%
30-40 puslapiai kainuos 10000-24000 EUR / 200 vnt. / 25%
Automobilių, kurių kaina nuo 5000 EUR sudaro 87.5% visų parduodamų. Statistika iš mobile.de
Taip, šitą mašiną aš paėmiau už mažesnę nei 'užsienio rinkos kainą', dėl to, kad ji turėjo defektą, kuris ten buvo per brangus remontuoti. Ar šis defektas yra kritinis, dėl kurio reikėtų nurašyti ir užbrokuoti mašiną? Manau, kad ne. Ji nesulipinta iš gabalų, nedaužta, rida nesukiota, kaip kad būna su didžiąja dalimi Lietuvoje parduodamų.
Niekas ir ten neparduoda mašinos už kapeikas, kaip įsivaizduojat. Atvežimas, dalys, darbas - visa tai kainuoja ir tikrai nemažai. Kiekviena mašina yra atskira istorija. Su šia man, deja, nepasisekė, nes jos savikaina, parvežimas, dalys ir remontai kainavo daugiau, nei lietuviška 'vietinė rinkos kaina', kurią pasiryžę mokėti lietuvaičiai, dėl to dabar parduodama su nuostoliu. Vien greičių dėžės vertė 500 EUR. Paskambinkit į šrotus ir sužinosit, po kiek parduoda m32 dėžes, jei netikit.
Bendrai paėmus, ši Alfa savo pinigų tikrai verta, nes net radus pigiau su tokiu pačiu defektu, pigiau susitvarkyt nepavyktų.