sveiki kolegos, nenorejau kitos temos kurt, bet cia norejau biski atgaivint ta tema apie tepalus, zodziu ziema rasiau kazkurioj temoj kad Xado tepalai as uzsalo, tada jusu kai kuriu rekomendacijom uzsipylau castrol 5-40, taigi ziema jie gal ir gerai, bet va vasara as ju daugiau nepilsiu, nes pradejo degti man tepalu lempute vis dazniau, paskui pastovei zibejo, ir variklio garsas pradejo keisttis, ir vis baisiau ir baisiau, jau beveik atsisveikinau su JTD motoru, nuvariau pas meistra su tais garsais, jis man irgi is garsu deagnozavo gala motorui, tada jis paklause kokie tepalai uzpilti papsakojau , tai jis man pyzduliai iskar israse kad y ne nauja motora pilu sintetika, zodziu pasikeiciau tepalus y pusiau sintetika ir viskas susitvarke, garsai dingo ir lemputes uzgeso! zodziu nezinodamas tokiu dalyku, uzsipyles sintetinius pazius geriausius tepalus, gal;voji kad varikly palepinsi o cia prasau gali visiskai jy dabaigt! tai va tiek ziniu, meistro zodziai, jai variklis jau prasukes 150k jokiu sintetiniu tepalu ir kad ir paziu geriausiu ..
.
Nesuprantu nieko. O nepaaiskino tavo meistras konkreciai ka tas tepalas negerai daro? Jei snekant moksliskai tai tokio tepalo kaip pusiau sintetinio nera, yra sintetinis, mineralinis ir mineralinis pagamintas sintetinio pagrindu, tai va, sintetinio tepalo molekules daug geriau tepa visus taskus, o kas liecia klampa tai 5 salto klampa, 40 silto, kurio kin. klampa, 100°C, mm²/s kazkur buna apie 13.9, cia sintetinio, liaudyje vadinamo pusiau sintetinio ta pti klampa buna siek tiek didesne labai nedaug, bet ir tai priklauso nuo tepalo kokybes. Tai va paklausk ar tavo meistras apie tai zino kazka jei paaiskins siu skaicius reiksme motorui tada gali drasiai jo klausyti. Jei i tavo motora uzpilus 5W40 pradejo darytis tokie dalykai yra trys isvados - mirksinti tepalo lempute reiskia maza spaudima indekluose, reiskia rimtai, kad tavo motorui batai, antra tu susipiliai padielka, kaip tik buvau siandien Mobil atstovybeje, kainos pas juos didesnes nei vienoje internetineje parduotuveje kurioje ziurejau, nustebau tai jie man paaiskino ir pasake kam tiekia tepala, o yra tasku kurie vezasi patys ir paminejo keleta imoniu kurios veza daug visko, tik ten buna Mobil bakeliai, o viduje visai ne-mobil, nu ir trecia tepalo lygio gal neziurejai ir tepalas nudege nemazai. Dar kas jei motoras geras neturi buti jokio skirtumo ar 5W40 ar 10W40. Mano 166 JTD tik ant sintetikos vaziuoja, motoras tfu tfu tfu dirba idealiai. Tai va tavo vietoje pabandyciau susipilti Mobil 5W40, isigyta atstovybeje ar pan. Jei motoras vel durniuos ruoskis remontuoti, arba naudok 10W50 kuris sukelia spaudima tepalo karstam motorui.