Autorius Tema: Girgzdejimas  (Skaityta 24706 kartus)

Neprisijungęs ade

Ats: Girgzdejimas
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2008-12-14 22:06 »
Girgzdejimas girgzdejimui nelygus. Kazkiek girdisi pas mane, bet nekreipiu demesio, nes tikrai nestipriai.
Na pvz. 156 grigždėjimas tai ne tik pakabos problemos. Plačiau apie tai galima pasiskaityti čia:
http://www.alfa156.net/tech/fr_index.html?/tech/dash.html
Gal ir 166 ta pati bėda?

Neblogai parasyta.
Pamineta, jog po 2001 metu tokie variantai (barskesiai) istaisyti, o pas mane masiniukas - 2002.
Pakeisiu gal kada priekines virsutines sakes ir ziuresiu keisis ar ne...
Bet man kazkaip atrodo kad pas mene barska is po paneles  ::)
Buvo: Audi C4 2.6
         AR166 2.4JTD
Yra:   Chrysler 300C 3.0CRD

Neprisijungęs karolis007

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 22
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2008-12-15 09:57 »
greiciausiai ir bus virsutines priekines sakes, nes maniskes AR kliba siek tiek (kai tikrino vaziuokle) ir girgzda vaziuojant per "gulinti menta" ar kokia duobe  :)

Balvonas

• Svečias
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2008-12-15 14:42 »
girdimas girgzdesys soniniuose languose ar duryse. Pradarius langus lyg ir sumazeja. Ar cia gumos trinasi tarp saves, ar langai ir gumos trinasi?
Nu klausiu ar kam taip yra ir kaip sprest sita problemike?

Manyčiau tu girdi durelių gumų girgždėjimą, t.y. durelių gumos trinasi į kėbulą. Pas mane netgi dažai nutrinti vietomis, ypač galinių abiejų durelių... Buvau ir padažinėjęs tas vietas, nes kai juoda mašina, nutrinta iki grunto ir matosi pabaltavimai, bet po kurio laiko vėl nusitrynė dažai...
O priekinių šakių gumų girgždesys girdisi iš po priekinės panelės, o čia grynai durelės girdisi... 

Neprisijungęs Wojszwillo

• Patyręs
  • Įrašai: 645
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2008-12-15 14:57 »
girdimas girgzdesys soniniuose languose ar duryse. Pradarius langus lyg ir sumazeja. Ar cia gumos trinasi tarp saves, ar langai ir gumos trinasi?
Nu klausiu ar kam taip yra ir kaip sprest sita problemike?

Manyčiau tu girdi durelių gumų girgždėjimą, t.y. durelių gumos trinasi į kėbulą. Pas mane netgi dažai nutrinti vietomis, ypač galinių abiejų durelių... Buvau ir padažinėjęs tas vietas, nes kai juoda mašina, nutrinta iki grunto ir matosi pabaltavimai, bet po kurio laiko vėl nusitrynė dažai...
O priekinių šakių gumų girgždesys girdisi iš po priekinės panelės, o čia grynai durelės girdisi... 
Pasikeisk gumas, nes nespėsi dažyti. Jos per laiką sukietėja ir tiesiog "išskuobia" dažus. Pas mane 147'toje su galinėmis durelėmis buvo tas pats, tai pasikeičiau gumas į naujas - viskas OK. Vienos apatinės gumos kaina Autobravoj - 60 Lt.
Buvo:
Alfa Romeo 147 1,6 TS '02
Yra:
Alfa Romeo Brera 2,2 JTS '07
Alfa Romeo Stelvio 2,0 MAir 280AG '18

Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910

minde166

• Svečias
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2008-12-16 17:50 »
ir kokios tos sakes girgzdejimo priezastys? pas mane masina girzgda kaip vezimas. aiskiai is priekines vaziuokles. vaziuokle restauruota pas kauno meistriukus technikos gatvej. bet patys tvarkyti to girgzdesio daugiau nebeapsiema. ir priezasties neranda. arba rasti nenori. nu nejau cia taip normalu? manau atsakymas bus gumos misinys/sudetis ar kas per velnias kuri jie ten deda...

o per lietu girdisi?pas mane nebe! Kai pradejo tai galvojau kad ratai issiskes ;)

Neprisijungęs ade

« Atsakymas #15 Įrašytas: 2008-12-16 21:44 »
ir kokios tos sakes girgzdejimo priezastys? pas mane masina girzgda kaip vezimas. aiskiai is priekines vaziuokles. vaziuokle restauruota pas kauno meistriukus technikos gatvej. bet patys tvarkyti to girgzdesio daugiau nebeapsiema. ir priezasties neranda. arba rasti nenori. nu nejau cia taip normalu? manau atsakymas bus gumos misinys/sudetis ar kas per velnias kuri jie ten deda...

o per lietu girdisi?pas mane nebe! Kai pradejo tai galvojau kad ratai issiskes ;)

Jo, cia ydomus dalykas. Pas mane langu girgzdesys ir (arba) sakiu per lietu jei visai nedingsta, tai bent jau stipriai sumazeja
« Paskutinį kartą keitė: 2008-12-16 21:53 sukūrė ade »
         AR166 2.4JTD

Neprisijungęs Infas

« Atsakymas #16 Įrašytas: 2008-12-16 22:01 »
Siaip jei per lietu dingsta, tai cia 95%, kad pakabai arteja galas :) nesidziaukit, kad dingsta garsas, greit ir lietus nebegelbes ;) tvarkykites automobiliu :)
'81 Alfa Romeo Alfetta
'82 Alfa Romeo Alfetta
'92 Land Rover Range Rover Vogue LSE
'01 Alfa Romeo 166
'04 Alfa Romeo GT
'04 Fiat Multipla
'09 Porsche Cayenne
'13 Alfa Romeo Giulietta

Banginux

• Svečias
« Atsakymas #17 Įrašytas: 2009-01-27 15:18 »
ir pas mane girgzda. nestiprus tas garsas, bet erzina vis tiek. panasu, kad is dureliu puses sklinda garsas. maniau, atsiverzes kuris varztelis, bet nieko panasaus :)

Neprisijungęs ade

« Atsakymas #18 Įrašytas: 2009-01-27 17:51 »
Buvau cia ziemai ant visu duru guminiu detaliu tokio silikoninio purskiklio paputes, tai ne viena kart ve viena guma per jokius salcius nebuvo prisalus, o tuo paciu ir girgzdesys buvo dinges. Dabar lygtai vel duris po truputi pradeda girgzdet, reiks vel papust truputuka 8)
         AR166 2.4JTD

audrius166

• Svečias
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2009-10-25 21:12 »
Prikeliu seną temą dėl girgždėjimo. Help.
Atsibodo klausytis girgždesio, jis ypač sustiprėjo prie drėgnų orų. Pradžioj galvojau kad sėdynė girgžda, bet kai iš lauko žiūrėjau kaip kitas žmogus mano mašina vairuoja, tai išgirdau, kad ir iš lauko girgžda. Tai ar nebus tik tos priekinės viršutinės šakės? perėjau čia forumą, bet taip ir neradau atsakymo, dėl ko jos girgžda. Pernai dar restauravau sailentus ir šarnyrus. negali būt kad jau parėjo gumos. Čia kažkas rašė, kad sušvirkštė tepalo su švirkštu. Ar tikrai ir ar ilgam padėjo?