Sveiki,
Noriu tapti Alfa Romeo savininku!
Tiesą sakant, jau seniai noriu - nuo ~12 metų, kai pamačiau raudoną gražų Spider iš arti. Domėjausi ir sekiau naujienas apie šią markę ir vis nenustoju svajoti, kada turėsiu savo Alfa.
Kaip supratote, dar jaunas esu, vairavimo stažo tuoj bus 2 metai. Neseniai įsidarbinau ir atsiradus pastovioms pajamoms, pradedu planuoti Alfa Romeo įsigijimą. Manau, kaip pirmoji nuosava mašina, tai bus puikus pasirinkimas. Norisi turėti mašiną su charakteriu, ją prižiūrėti ir vairuoti kiekvieną dieną su šypsena, o ne tiesiog nusigauti iš taško A į tašką B.
Bėda tame, kad apie mašinas suprantu nedaug, o ir Alfoje esu tik sėdėjęs, bet nevairavęs (156, 166).
Stengiausi atlikti "namų darbus" ir praverčiau 100+ šios ir kitų forumo temų puslapių, žymėjausi forume esančius patarimus, skaičiau pirkėjo vadovą. Tačiau vistiek sunku nuspręsti tiksliai kokio modelio ir galingumo mašina man tiktų. Taip pat vis dar galvoju, kaip reikės apžiūrinėti mašinas ir bandyti atskirti "lavoną" ir gero stovio. Suprantu, tik tiek, kad potencialų pirkinį reikės vežti pakratyti į servisą.
Trumpa įžanga, o dabar tikiuosi padėsite su pirmu žingsniu - išsirinkti modelį
Norisi kiek galingesnės ir išvaizdžios, pagal galimybes. Idealiausiai, ieškočiau varianto iki 2000€, tačiau neatmetu galimybės mokėti daugiau už gerą variantą.
Svarstau tarp trijų modelių:
- 156 - Jų didžiausias pasirinkimas, išvaizda, dydis man patinka. Taikyčiausi į facelift'intus dyzelinius modelius, galingesnį 1.9l arba 2.4l. Labiau prie širdies sedanas, kaip jaunam žmogui, bet universalą irgi svarstyčiau. Atrodo, 156 yra realiausias variantas įsigijimui.
- GTV - sportinis, nedidelis modelis, būtų smagu vairuoti kiek išskirtinesnį automobilį. Kaip suprantu, jos išlaikymas ir kuro išlaidos būtų didesnės nei 156'ai...
- GT - labiausiai norimas variantas! Tik neesu įsitikinęs ar už nurodytą sumą realu rasti tvarkingą variantą, bei ar mano kišenei jos išlaikymas
Laukiu jūsų nuomonių ir patarimų