Išaušo liūdniausia diena per paskutinius 8 metus, kiek esu čia. Abi sesutės paskutinį kartą stovi kartu...
Alfa Romeo 156 1.8 TS "Zazas Edition" Nr.13 COS 586 odisėja ir draugystė pas mane baigta. Šiandien ji išvažiuoja į paskutinę savo kelionę pas Laimį...
Truputis faktų:
Surinkta - 1999 lapkričio-gruodžio mėnesiais, užregistruota pirmą kartą 2000 sausį Olandijoje.
Nupirkta - 2007 m. balandžio 27 d. Kauno autoturguje tiesiai nuo tralo su 220k km rida. už 3900eur
Užkalė variklis po 1000 km.
Zazas pilnai perrinko variklį, pakeitė skilusius stūmoklius, sudėjo normalius žiedus ir pnš.. Esu labai dėkingas jam už tikrai puikų darbą, nes šita 156'a važiavo labai patikimai iki paskutinės dienos (kas liečia variklio skyrių)
Po remonto iki paskutinės dienos pravažiuota apie 250k km (viso bendra rida labai arti 0.5mln km), tris kartus pakeisti diržai, žvakės. Vieną kartą MAF, du kartus lambda zondas, vieną kartą visi stabdžių diskai su kaladėlėm (uždėti ventiliuojami nuo 2.0 TS). Galinė pakaba remontuota vieną kartą prieš 3 metus, kai buvo keičiami stabdžių diskai (visas remontas buvo pakeitimas dviejų mažų sailentukų). Po du kartus keistos abi apatinės svirtys, bei po 5-6 kartus viršutinės, du kartus pakeistos stabilizatoriaus gumos ir 2 kartus traukutės. Įdėtas sportinis oro filtras, išpjautas katalizatorius, įdėtas sūkurinis rezonatorius ir sportinis bakelis. Uždėti SportPack slenksčiai ir sumontuoti SportPack tamsaus apšvietimo ciferblatai. Elektronikos problemų neturėjo, kaip kad dažnai pasitaiko, variklis irgi kaulas, galinė važiuoklė taip pat viskas OK. Greičių dėžės ir sankabos problemų nepasitaikė per tokį įveiktą atstumą (net keista man pačiam), nors važinėta tikrai nebuvo pensininko režimu.
Tai buvo 156, kuri nebijojo nieko - nei žvyro, nei purvo, nei didelių sniegynų - važiavo visur stabiliai ir užtikrintai. Ne kartą ir ne du važinėjo po Labanoro girios miškų takus ir kelius, porą kartų vos nepaskendo per liūtis, bet išvažiavo. Dažnai tekdavo krapštyt molius, žemes ir žoles iš važiuoklės detalių, bei apačioje esančių ertmių