Autorius Tema: Kaip aš vairuoju - ar tai saugu?  (Skaityta 35175 kartus)

Darcikas

• Svečias
Ats: Kaip aš vairuoju - ar tai saugu?
« Atsakymas #60 Įrašytas: 2008-04-24 15:11 »
Siulyciau visiems perziuret siuos visus video iki galo

http://nevsedoma.com.ua/index.php?newsid=23721

Reklamos tikrai geros, bet idiotu nesubrandins. Kitavertus, as pats daznai virsyju greiti 5-10 km per valanda, netgi sakyciau izuliai - net jei matau greiti matuojancius policininkus. del 10kmh rytu europoj policininkai nesivargina... Reikia stipriau save valdyti ::) kol nevelu...

Panele, Speed Soul, as toki klausima turiu, kaip cia gi esi AR savininke/vairuotoja ??? jei metu 16 turi?

Vat ir esu,o vazineju tik uzmiestyje :masina:
tai cia lengvinanti aplinkybe?ar uzmiestyje teisiu nereikia?

Kuris is jusu nesate vaziaves iki gaunant teises - meskite i mane akmeni ;D aisku negerai taip daryti, bet taip jau buna ;)

AS  ::) nebent su tevu kaio mokino mane vairuoti, bet vienas tirkai ne :) To Infas: teks mesti tau akmeni viena i darza tavo :)

arGTV

• Svečias
« Atsakymas #61 Įrašytas: 2008-04-27 11:02 »
Che as ir sedau uz alfutes vairo, 2 metus neturejau jokiu nuobaudu, nei uz greiti nei uz ka, bet va si vakara piktas dede  :mzp: ir nupute mane su fenu, matai sugalvojau pasirodyti pries nauja ford mondeo, tik spejau antra begi ijungt, o jau ziuriu su lazdele mojuoja ir rodo 25 km/h virsaus.... Paremiau valstybe 100 lituku  :star: ir galvoju, ar buvo del ko  ;D Neina kazkaip ramiai vazineti su Alfute...  Ar man vienam cia taip  ::)

ne tau vienam taip... man tas pats... kazkaip net nesijaucia to greicio...  va brolis vakar padziove savo teises su mano masina vaziuodamas... is akropolio isvazinejau tai spustelejo nuo kalniuko , kad ylyst pries masinai tai  :mzp:  iskart uz naujo statomo tilto gyvuliai nusove... tai uzfiksuotas greitis 92km, o leistinas 50km.. dar tegu pradeda saudyt atsistoja prie zenklu kur 30km...  manau susirinktu pinigeliu per valanda tiek, kad galetu pora menesiu nedirbt ir atostogaut salose...  ;D 

Neprisijungęs cili

• Lankytojas
  • Įrašai: 375
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #62 Įrašytas: 2008-05-05 00:12 »
Biesas zino - paskutinius 5 metus neturejau jokiu ivykiu, pora paskutiniu metu net nuobaudu jokiu, neziurint kad kysiu is principo neduodu, o zmonai vis tiek nepatinka, kaip vairuoju ;D. Ir siaip neturejau dideliu avariju: pora kartu teko i griovi isokti del slidaus kelio ir netinkamu padangu (seniau nebuvo ka rinktis), ir tris technines avarijas mieste, gan neskausmingas del nedidelio greicio. Nelakstau, mieste nevirsiju kokiu 65, norma 60; bet esu labai nekantrus, nepernesu, kai kas nors velkasi 30-40, ar kitaip rankini uztraukia, todel stengiuosi tokius kuo greiciau aplenkti, aisku nevirsydamas. Principai tokie - nevirsyk daugiau 10, mieste judek su srautu, vistiek niekur nenuleksi, nebent prie sankryzu pasirink eile, kur maziau auto ar 'stabdziu', vienzo, neskubek ir nestabdyk, gal nebusi pirmas, bet neliksi ir paskutinis, o erelius tikrai pasivysi prie antros sankryzos, o gal ir aplenksi (prie policijos posto) ;D.
Galiu atsakingai pareikst: uzmiestyje vaziuojant tvarkingu greiciu, past. 100, max 110 ir protingai lenkiant, t.y. pasiruosiant lenkt is anksto, o ne atsidurus i gala, dauguma ereliu, skrendanciu 120-130, pastatomi i vieta. Tai galioja ne magistralei, bet pvz. Panevezys-Kaunas arba Panevezys-Siauliai, vidutiniskai apkrautuose keliuose, nes kaip taisykle tokie ereliai moka greit vaziuoti tiesiai, bet normaliam lenkimui pritruksta smegenu vingiu, ir galingas variklis nelabai padeda >:D...
Man labai didele itaka padare tokio S.Zasados, legendinio lenku ralisto, knygele, neseniai isleista antru leidimu. Ja skaiciau dar pries pradedamas vairuoti, kokiu 13-14 metu, todel labai gerai istrigo visi pamokymai.
Galetu ir dabar koks Brundza ar Dereskevicius paruosti ka nors placiosioms masems, ne tik ekstremalaus vairavimo mokykloms, kurios daugeliui neikandamos.
DUCATI 750M!

Neprisijungęs Malūnsparnis

• Klubo narys
  • Veteranas
  • Įrašai: 1083
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #63 Įrašytas: 2008-07-04 23:46 »
Tema išsivystė, sakyčiau, labai poduktyviai, labai daug gerų išsamių pasisakymų, nemažai vairavimo patirties  padėstyta. Kažin kaip šį vakarą prisiminiau savo užkurtą šią temą. Bus dar ir mano ir kitų padėstytų patyrimų apie saugų vairavimą. Kol kas įvykių šiokių tokių buvo, bet ne tokių reikšmingų, apibendrinsiu, aprašysiu vėliau...
AR 159SW 2,4 JTDm Rosso red
Alfa è una macchina per la gente forte di spirito e debole di testa

egonomija

• Svečias
« Atsakymas #64 Įrašytas: 2008-07-05 20:57 »
jo, malunsparni, tema isties puiki.
     as gal ne visai i tema padestysiu - manau tai butu pravartu jauniem vos teises issilaikiusiem vyrukam.
i krauja man iauges greicio noras, domiuosi lenktynemis, automobiliu galios kelimu ir kt niuansais., bet labai
graziai taktiskai priejau prie saugaus vairavimo... na okok... - salyginai saugaus:
     vairuoju 6 metus.. - mano irmoji masina buvo 76-iu arkliu karbiuratorinis vezimukas, antroji - 89, trecioji - 95, ketvirtoji - 116 ir dabartine 155.. - o jau 200% prieaugis... sekanti tikrai sieks 200-250. bet pradejus vairuoti
nuo mazense kubaturos, mazesniu pajegumu masinos,- buk tu koks nori erelis - 150kmh mieste nepaskaraidysi.. -
poto su metais bresta protas, gereja igudziai, issugdo vairuotojui butini refleksai ir net prie didesniu greiciu ar pagreiciu - zymiai geriau valdai situacija.
       jau senokai neturiu nubaudu, greiti virsiju ir virsiju smarkiai, bet tik ten kur saugu. pries nieka niekada nesimaivau - sportini rezima ijungiu tik sededamas vienas masinoje ir budamasvienas kelyje. netolimos ateities planai - visa ta agresyvu vairavima perkelti tik i kacergines trasa... nes net ir paryciais i tuscia keia mieste gali ivirsti koks girtas krienas.
       avariju turejau - 1 rimta (per greiti judrioje sankryzoje,- gera pamoka) ir keleta techniniu, neregistruotu - per kitu vairuotoju ziopluma, ar mano perdidei pasitikejima jais.

ka noriu pabrezti: teko isligai pervaziuoti visa europa.. - mane zavi vokieciu, austru, net italu kultura,- ji turi dvi puses - niekas be reikalo nenardo tarp juostu, nebando bereikalingai kazko lenkti, kazkam subine uzkisti BET eismas ten vyksta geru tempu. yra zenklas kad galima vaziuoti 80kmh - visi dalyviai visuose juostuose vaziuoja 90kmh. ir taskas.  gi pas mus. - galima 80,  pirma juosta dumina dyzelinis passatas ant 50, pakrautas dviem "snaiges" saldytuvais, - antroje 120-metis senukas uz "ziguliu" vairo, nes matai tevui reiks sukt i kaire jau tuoj tuoj uz 16-os km. .... na per tokius ir atsiranda nardymai, lenkimai pagalbinemis juostomis, kelkrasciais, pykciai, signalai.. tad skubanciu tikrai nesmerkiu, - smerkiu nepadoriai eismui trukdancius .. gal jaunas as - nesuprantu kazko..
« Paskutinį kartą keitė: 2008-07-05 21:00 sukūrė egonomija »

Neprisijungęs kitazh

• Patyręs
  • Įrašai: 633
  • For Alfa Romeo!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #65 Įrašytas: 2008-07-05 21:21 »
Aš tai vairuoju gana atsakingai (kaip bebūtų keista), bet kartais prasiveržia noras "paspaust", nors dažniausiai susivaldau  ;D
Prieš Alfą turėjau bumeriuką tokį, kaip žinia - galu varomas. Tuomet buvo tas laikotarpis kai visi ėmė keist padangas iš vasarinių į žiemines, o aš kaip tyčia tą dieną sugalvojau važiuot ryte į paskaitas su vasarinėm  ;D O toks plikledis, kad atrodė kaip čiuožykloj ledukas ką tik nušveistas  :begam: Važiavau lyg apie 50+ ir stabdyt pradėjau tris kartus anksčiau negu būtų reikėję normaliom sąlygom, bet to nepakako, tiesiai į kelkraštį  ::) Nebuvo tas smūgis stiprus, tačiau man tai buvo pirmas toks įvykis  :angry: Teko ir vairo traukes ir priekinius amortizatorius keist.
Bet ištikrųjų tai nesigailiu kad išvažiavau, didelė patirtis man teko  :loud: :)
Buvo: '95 BMW 316i Compact / 75 kW
Buvo: '99 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark / 106 kW
Yra: '06 Toyota Corolla Verso 2.2 D4D / 100kW

Neprisijungęs OWE

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 128
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #66 Įrašytas: 2008-07-06 13:26 »
Mano alfutei, pries kelis menesius panevezyje, sankrizoi prie babilono i uspakali taksistas buvo ilekes :masina:,o sei pats stengiuosi vazinet kulturingai (BENTJAU SU SAVISKE), tik darbe nelabai iseina nes darbo specifika ganetinai ekstremali ;D
156 2.4JTD

parduodu du naujus priekinius amortizatorius

Neprisijungęs Kerosin

• Patyręs
  • Įrašai: 663
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #67 Įrašytas: 2008-07-06 15:15 »
Mano alfutei, pries kelis menesius panevezyje, sankrizoi prie babilono i uspakali taksistas buvo ilekes :masina:,o sei pats stengiuosi vazinet kulturingai (BENTJAU SU SAVISKE), tik darbe nelabai iseina nes darbo specifika ganetinai ekstremali ;D

ka reiskia" darbe nelabai iseina"? greitąją vairuoji ar saugos tarnybos automobili?jei vezioji bandeles tada sorry,vyruk vazinet pagal taisykles privaloma tiek darbe tiek laisvalaikiu.kaip tik vakar vienas,kur darbe nesigauna saugiai vairuot(taksistas)belakstydamas vos neikalė man į galą,o paskui dar nardo po visas juostas,kad mane aplenkti truks plyš,ir dar man rodo kažkokius gestus,tipo man ne visi namie.jei ne graži mergina jo mašinoj,bučiau pamokęs snarglį ekstremalios specifikos.
Buvo:AR 33 1.7 biturbo,AR 33 1.4,AR 164 2.5td,AR 166 2.0v6 turbo,AR 164 2.5td,AR 164 V6 24v

egonomija

• Svečias
« Atsakymas #68 Įrašytas: 2008-07-06 15:56 »
jei ne graži mergina jo mašinoj,bučiau pamokęs snarglį ekstremalios specifikos.
lietuviai labai megsta sakyt : "jei ne ****, buciau ****"  :) nereikia taip..nevyriska. daugiau darbu maziau kalbu

Neprisijungęs Kerosin

• Patyręs
  • Įrašai: 663
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #69 Įrašytas: 2008-07-06 16:12 »
jei ne graži mergina jo mašinoj,bučiau pamokęs snarglį ekstremalios specifikos.
lietuviai labai megsta sakyt : "jei ne ****, buciau ****"  :) nereikia taip..nevyriska. daugiau darbu maziau kalbu

tema ne apie tai ,jei ta frazė nepatiko-praleisk.kas dėl lietuvių tai mes esam kokie esam,jei nori buti kokiu francu ar hansu,yra visos galimybės.
Buvo:AR 33 1.7 biturbo,AR 33 1.4,AR 164 2.5td,AR 166 2.0v6 turbo,AR 164 2.5td,AR 164 V6 24v