Autorius Tema: AR 156: Prietaisu skydelio remontai, keitimai, ardymai ir t.t.  (Skaityta 156283 kartus)

Neprisijungęs stasius

• Veteranas
  • Įrašai: 1889
  • Vilnius
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 156: Prietaisu skydelio remontai, keitimai, ardymai ir t.t.
« Atsakymas #300 Įrašytas: 2014-11-30 17:25 »
Pas mane buvo problema standartine - kai susildavo nerodydavo. Keiciau vidurius (kartu su ekraniuku jie). Dejau is anglo. Issiardo gan nesunkiai. Gal tik sunkiau laidus uz bardacioko atjungt/pajungt.
Lyg is utenos sroto atveze. 70 lt uz visa uz korpusu mokejau
buvo:
ar 156 2.4 jtd'99, ar 145 1.9 jtd'99, ar 147 1.6 ts'01, lancia lybra 2.4 jtd'01, ar 147 1.9'03, ar 147 1.9'04, ar 156 sw 1.9'01, ar 156 sw 2.4'03, fiat punto 1.3 mjet'05, fiat grande punto 1.2'06, AR 156 SW 1.8 TS '03, fiat bravo 1.4 tjet'08.
yra:
CRV 2.2'09

Neprisijungęs Egidijus

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 29
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #301 Įrašytas: 2014-12-04 22:40 »
radau is europines toky pati uz 70lt :smilie: tik galvoju ar ten beda bus jei pixseliai nepabege pasyla salonas ir pradeda veikti  :smilie:

Neprisijungęs Zenius

• Patyręs
  • Įrašai: 595
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #302 Įrašytas: 2014-12-05 01:11 »
Pas mane kai dabar salciai buvo virs -10 nakti ryte kol nesusildavo gerai salonas irgi nedegdavo centrinis skydelis bet po valandos vel veikdavo ir viskas ok.nesuku galvos.
; VAZ 2103,VAZ 8 ,Opel Senator, 2.5 .LANCIA PRISMA 1.9 D 65 AG ,Renault 11 d 1.6.  Vw Golf II 1.6 D .Chevrolet Camaro IROC-Z.  Vw Passat B5 1.6.OPEL VECTRA 4X4 16V A6 C4 Avant 2.5 TDI Quattro 1997. A8 3.7 V8 QUATTRO . Dar  C4 2.5 TDI  QUATTRO . Vw Tiguan D. A6 3.0 TDI Quattro.  Turiu; Crosswagon Q4

Neprisijungęs Egidijus

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 29
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #303 Įrašytas: 2014-12-06 20:25 »
butu idomu suzinoti kodel :smilie:

Neprisijungęs Nermalas

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 55
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #304 Įrašytas: 2015-01-08 22:08 »
Taigi sveiki visi, turiu alfą jau apie pusė metų ir tik šiandien pastebėjau  ::) jog pas mane neveikia tas ekranas, galvodavau vis kas ten turi būti :) http://www.alfaklubas.lt/components/com_joomlaboard/uploaded/images/oro_pagalve.jpg

Kaip suprantu turi būti kažkas panašaus, o pas mane visada juoda, tai norėjau paklausti kas gali būti?

Neprisijungęs PiPPas

• Administratorius
  • Veteranas
  • Įrašai: 7978
  • Vehicle: 2000 Alfa-Romeo 156
  • A l f a R o m e o F a m i l y
    • Žiūrėti profilį
    • PiPPas
« Atsakymas #305 Įrašytas: 2015-01-08 22:11 »
Taigi sveiki visi, turiu alfą jau apie pusė metų ir tik šiandien pastebėjau  ::) jog pas mane neveikia tas ekranas, galvodavau vis kas ten turi būti :) http://www.alfaklubas.lt/components/com_joomlaboard/uploaded/images/oro_pagalve.jpg

Kaip suprantu turi būti kažkas panašaus, o pas mane visada juoda, tai norėjau paklausti kas gali būti?

Lemputę pasikeisk. 8)

Ir tas ekraniukas vadinamas "borto kompiuteriu". Ten rodo airbag, borto kompą, rankinio stabdžio indikatorių ir, jei gerai pamenu, ABS.
« Paskutinį kartą keitė: 2015-01-08 22:15 sukūrė PiPPas »
Yra:
'13 AR Giulietta 1.4 TBi TCT MultiAir Sportiva

Buvo:
'00 AR 156 1.8 TS;
'07 AR 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic

Neprisijungęs Nermalas

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #306 Įrašytas: 2015-01-08 22:39 »
O per kur ten priėjimas? Nes aš galvoju, kad gal ir rodo kažką, bet tikrai ne duris ir pan :D gal kokia viena ir veikia lemputė :D

Neprisijungęs PiPPas

• Administratorius
  • Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • PiPPas
« Atsakymas #307 Įrašytas: 2015-01-08 23:53 »
O per kur ten priėjimas? Nes aš galvoju, kad gal ir rodo kažką, bet tikrai ne duris ir pan :D gal kokia viena ir veikia lemputė :D

Pas tave, kaip supratau FL modelis, bet priėjimas neturėtų būti kitoks, nei pirmoje versijoje. Yra keli variantai - per tachometro arba odometro pusę. Pasirink pagal save kuri pusė patogiau (aš visada per dešinę eidavau - mažiau laidų atjunginėt, jei nori tachometrą visai išsitraukt).

Vienoje iš šių nišų viršuje, arčiau vairo, yra kryžminis varžtelis. Jį atsisuki, išsitrauki apdaila (laikosi ant metalinių laikiklių - trauk drąsiai), atsisuki ciferblatą, kuris turėtų būti prisuktas 3 kryžminiais varžtais (mepamesk varžtų į vidų), jį ištrauki lauk ir atjungi laidų fyškę (arba fyškes, jei eisi per spidometro pusę) arba ne (paprastai užtenka tik ištraukt nedaug) ir užkiši ranką ekraniuko pusės link. Turėtum rasti laidų kuokštą į ją einantį. Gali jį iškart atjungt, arba vėliau, kai išsitrauksi ekraną lauk. Viršutinėje ekrano korpuso dalyje turėtų būti toks kaip metaliukas - jį paspaudi ir stumi laukan ekraniuką.

Išsitraukus ekraną, jo nugarinėj pusėj turi būti kelios lemputės. Viena apšviečia AirBag, kita borto kompą (jei gerai pamenu, tai apatinė Airbag, o Viršutinė, kur giliau įlindus pat ekraną). Jas galima ištraukti dviem būdais. Vienas yra atsisukti tuos mažus varžtelius ir lengvai pasukus prieš laikrodžio krypį išsitraukti lemputę su apvalkalu, arba panaudoti smailias reples ir lygiai tą patį veiksmą atlikti, nesukinėjat varžtų. Aš visada atsukdavau, nes taip patogiau, bet reik žiūrėt, kad neužkabint kokios mikroschemos ir ko nesugadint.

O paskui, važiuoji į kokį Eoltą, ten susirandi reikiamų lempučių ir tiek. Viską susidedi, sujungi laidus, patikrini ar veikia, ir ekraniuką paprasčiausiai įstumi atgal į vietą, kol caktelna metalinis laikiklis. Vėl atsukinėt tachometro ar odometro neberiek. Jį galima iškart supakuot atgal, kai ištrauksi ekraną.

Realiai darbas max 10 min, kai žinai ką kur sukt ir traukt. 8)

P.S. Jeigu naudoji ilgus kryžminius atsuktuvus, nuleisk vairą žemyn, kiek eina. 8)
Yra:

Buvo:
'00 AR 156 1.8 TS;

Neprisijungęs Nermalas

• Jaunuolis
  • **
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #308 Įrašytas: 2015-01-09 00:02 »

Pas tave, kaip supratau FL modelis, bet priėjimas neturėtų būti kitoks, nei pirmoje versijoje. Yra keli variantai - per tachometro arba odometro pusę. Pasirink pagal save kuri pusė patogiau (aš visada per dešinę eidavau - mažiau laidų atjunginėt, jei nori tachometrą visai išsitraukt).

Vienoje iš šių nišų viršuje, arčiau vairo, yra kryžminis varžtelis. Jį atsisuki, išsitrauki apdaila (laikosi ant metalinių laikiklių - trauk drąsiai), atsisuki ciferblatą, kuris turėtų būti prisuktas 3 kryžminiais varžtais (mepamesk varžtų į vidų), jį ištrauki lauk ir atjungi laidų fyškę (arba fyškes, jei eisi per spidometro pusę) arba ne (paprastai užtenka tik ištraukt nedaug) ir užkiši ranką ekraniuko pusės link. Turėtum rasti laidų kuokštą į ją einantį. Gali jį iškart atjungt, arba vėliau, kai išsitrauksi ekraną lauk. Viršutinėje ekrano korpuso dalyje turėtų būti toks kaip metaliukas - jį paspaudi ir stumi laukan ekraniuką.

Išsitraukus ekraną, jo nugarinėj pusėj turi būti kelios lemputės. Viena apšviečia AirBag, kita borto kompą (jei gerai pamenu, tai apatinė Airbag, o Viršutinė, kur giliau įlindus pat ekraną). Jas galima ištraukti dviem būdais. Vienas yra atsisukti tuos mažus varžtelius ir lengvai pasukus prieš laikrodžio krypį išsitraukti lemputę su apvalkalu, arba panaudoti smailias reples ir lygiai tą patį veiksmą atlikti, nesukinėjat varžtų. Aš visada atsukdavau, nes taip patogiau, bet reik žiūrėt, kad neužkabint kokios mikroschemos ir ko nesugadint.

O paskui, važiuoji į kokį Eoltą, ten susirandi reikiamų lempučių ir tiek. Viską susidedi, sujungi laidus, patikrini ar veikia, ir ekraniuką paprasčiausiai įstumi atgal į vietą, kol caktelna metalinis laikiklis. Vėl atsukinėt tachometro ar odometro neberiek. Jį galima iškart supakuot atgal, kai ištrauksi ekraną.

Realiai darbas max 10 min, kai žinai ką kur sukt ir traukt. 8)

P.S. Jeigu naudoji ilgus kryžminius atsuktuvus, nuleisk vairą žemyn, kiek eina. 8)

Taip, FL, rytoj reiks bandyti :) Be to žiauriai dėkui už tokį išsamų paaiškinimą ir už sugaištą laiką, manau daug kam pravers, super!

Neprisijungęs PiPPas

• Administratorius
  • Veteranas
    • Žiūrėti profilį
    • PiPPas
« Atsakymas #309 Įrašytas: 2015-01-09 01:52 »
Taip, FL, rytoj reiks bandyti :) Be to žiauriai dėkui už tokį išsamų paaiškinimą ir už sugaištą laiką, manau daug kam pravers, super!

Nėr už ką. Jau keli metai neardžiau 156'os skydelio, tai tiksliai nepamenu išdėstymo lempučių, bet iš esmės viską surašiau, kaip prieit iki jų. Sėkmės! 8)
Yra:

Buvo:
'00 AR 156 1.8 TS;