Noriu pasakyt, kad ne vietoj diskusija užvirus patikimumo atžvilgiu ir tiek.
Mane asmeniškai domina esminės dalys varikliuose, žiedai, stūmokliai ir kr. ko remontas/keitimas kainuoja storą pluoštą, arba taip aš suprantu patvarumą, visa tai visur viena ir tas pats pas ts/jts, nepriklausomai nuo litražo.
Šiaip tiesiog prisiminiau "ekspertų" nuomones iš anksčiau, kad "TS žiedai neikam tikę, o JTS, tai išvis popieriniai" kai jie identiški. Daryk išvadas pats iš tokių diskusijų.
Identiski? Kodel JTS veleneliai is "popieriaus", kai TS dar sio to verti? Kodel svaistikliai per bloga islenda daznam TS'ui, nors JTS sios bedos lyg ir neturi? ir t.t. ir pan. Techniskai popieriuju jie gal ir vienodi, bet medziagos juose tikrai neidentiskos. Realybe ta tik patvirtina. Pasiknaisiojus giliau po sport pasauli su nemazu biudzetu, galima tiek is TS, tiek is JTS padaryti, ko gero, nebeuzkalama varikli kasdieniniam vartojimui, kuris pragyventu ir JTD kelis kartus. Is tavo ozicijos zvelgiant, tai vis dar bus identiskas variklis brezinyje, gamykliniam, bet medziagos panaduotos jame, toli grazu.
Kas yra geras variklis? As suprantu kiek kitaip, nei. Man pvz, JTD yra geras variklis, V6 yra geras variklis. Variklis, kuriam nereikia kas savaite tikrinti tepalo lygio ir jo dapylineti, variklis, kuriam masiskai svaistikliai per bloka neislenda, del neaiskios priezasties. Taip pat variklis, kurio veleniu nereikia keisti, kartais kas keliasdesimt k km. Ir t.t., geras variklis yra tas, kuris nekelia prieziuros rupesciu ir baimes, kad bet kada jam kazkas gali nutikti. Visa kita yra slamstas, didesnis ar mazesnis, bet kokybes atzviligu, tai slamstas. Ir tai nera tik TS ar JTS, nors kalbam cia butent apie juos.
Pabaigai, diskusijas tu cia pats vedi. Nesuprantu, kuo tau uzkliuvo tai, kad naujoko zinias pataisem, jog ne 2.0TS yra prasciausias is jo galimu pasirinkimo variantu, o butent JTS. O gal reikejo sakyti, kad JTS yra puikus ir nuostabus? Deje, nesam pardavejai, reklamos agentai, tai kam meluoti? Kaip yra, taip atsakom.
Teke ivairiausiu nuomoniu girdeti apie pastaruosius variklius, taip TS nera blogas, jei jis prieziurimasnors, nors stereotipas ir yra kiek kitoks. JTD yra geras, net jei ir nepriziurimas, taigi, jis GERAS. Bet tu pirmas, kuris teigia, jog JTS nera blogas, kolkas, matau ir vienintelis toks:)
p.s. netapk kerosinu