Autorius Tema: Alfa Rome 1.4 TS diagnostika  (Skaityta 4184 kartus)

Moreduff

• Svečias
Alfa Rome 1.4 TS diagnostika
« Įrašytas: 2011-03-01 21:44 »
Sveiki!

Taigi, siektiek susilpnejo mano alfo trauka, ypac ant mazu apsuku (kazkur iki 3tuks.), virs 3 tukst. ne taip labai jauciasi ir padidejo kuro sanaudos (uzmiesty valgo apie 9ltr. benzino). Pasijungiau masiniuka prie kompo, klaidu nera. Naudoju fiatecuscan. Taciau kaikurie parodymai sukele ytarima. Parametrai Air flow ir Desired air flow zenkliai skiriasi, ar tai normalu? Be to, lemda zondas pastoviai keitaliojasi tarp: rich, lean ir cold reiksmiu. Ar neturetu keitaliotis normaliai dirbant ir esant siltam varikliui tarp lean ir rich? Kaip suprantu kai raso cold, tai lemda zondas yra saltas ir nedirba.

Seip buciau labai dekingas, jajgu atsirastu zmogus naudojantis fiatecuscan ir pasidalintu tvarkingo 1.4 TS su boch M2.10.4 variklio parodymais.

Isanksto dekui uz atsakymus :)

Neprisijungęs Ciudikas

• Veteranas
  • Įrašai: 1078
    • Žiūrėti profilį
Ats: Alfa Rome 1.4 TS diagnostika
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-03-02 09:28 »
Sveiki!

Taigi, siektiek susilpnejo mano alfo trauka, ypac ant mazu apsuku (kazkur iki 3tuks.), virs 3 tukst. ne taip labai jauciasi ir padidejo kuro sanaudos (uzmiesty valgo apie 9ltr. benzino). Pasijungiau masiniuka prie kompo, klaidu nera. Naudoju fiatecuscan. Taciau kaikurie parodymai sukele ytarima. Parametrai Air flow ir Desired air flow zenkliai skiriasi, ar tai normalu? Be to, lemda zondas pastoviai keitaliojasi tarp: rich, lean ir cold reiksmiu. Ar neturetu keitaliotis normaliai dirbant ir esant siltam varikliui tarp lean ir rich? Kaip suprantu kai raso cold, tai lemda zondas yra saltas ir nedirba.

Seip buciau labai dekingas, jajgu atsirastu zmogus naudojantis fiatecuscan ir pasidalintu tvarkingo 1.4 TS su boch M2.10.4 variklio parodymais.

Isanksto dekui uz atsakymus :)
panasu i tai kad maf streikuoja. as ji tikrinau tiesiog su testeriu, ir pagal manualo grafika ziurejau (taip ir nezinau ar jis gerai dirba pas mane ar ne :D)
kadangi su testeriu jau pazystamas esi tai atsijunk liamdos fiske (4laidai, prie paneles pries isiurbimo kolektoriaus pritvirtinta ir buna daznai uzdengta plastikine dezute kuri nusimauna i virsu-bent 155)
patikrink pakaitinima turetu buti keli omai (du vienspalviai laidai, vienas ju eina ant korpuso bet jau po fiskes) jei yra paziurek ar su degimu ant ju atsiranda +12, jei ne ziurek saugiklius ir reles prie akumo

beje labai idomu kaip nusiskaitei kompa, gali parasyt detaliau ;) noretus ir man pasiziuret kas maniskes smegenyse darosi.

ps pas mane 155 su m2,10,3

Moreduff

• Svečias
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-03-02 09:51 »
Cia forume jau yra tema kaip ta diagnostika pasidaryt paciam:

http://www.alfaklubas.lt/forumas/index.php?topic=26723.0

Jaigu gerai pamenu, tai viska pagal sia tema ir dariau, tik pinouta alfos diagnostines jungties per google susiradau, o laida papigam is pazystamo pirkau.

Neprisijungęs Ciudikas

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-03-03 10:13 »
tai emei k ir l laidus is obd ir jungei prie savo fiskes?

Moreduff

• Svečias
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-03-03 10:34 »
Taip

Neprisijungęs David

• Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 105
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-03-03 11:53 »
Gal man nori diagnostka padaryt?:D

Moreduff

• Svečias
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-03-03 13:07 »
Skaityk privacias zinutes.

Moreduff

• Svečias
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011-03-04 21:37 »
Dar pavazinejus ismete dvi klaidas: RPM sensor ir lamda sensor integrator. Kas tas per daigtas integrator?

Neprisijungęs Ciudikas

• Veteranas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2011-03-05 12:50 »
galiu tik teoriskai pasapaliot
jei liambda atjungta tai nieko nuostabaus del integratoriaus klaidos. tas daigtas vidurkina reiksme kad kompas zinotu ar misini riebint ar liesint.
rpm sensorius idomesnis dalykas, del jo gali trailint, buna gat uzgesta masina ir nesiveda 5-10 min, po to vel lyg niekur nieko kuriasi.. (yra jo viduje rite is plonu laideliu ir pakaitus jie trumpina, arba kaip tik dingsta kotaktas.) siaip pabadnyk pravalyt fishke is vidines motoro puses tokia ruda, dvieju kontaktu.
« Paskutinį kartą keitė: 2011-03-05 12:52 sukūrė Ciudikas »