Autorius Tema: AR 156: chiptuning iš ebay  (Skaityta 3089 kartus)

Neprisijungęs alfa156

  • Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 61
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Makacinas

  • Patyręs
  • ****
  • Įrašai: 606
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 156: chiptuning iš ebay
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2014-12-27 17:23 »
nu draugas isbande an sarano 96kw, efektas tikrai buvo jauciamas, bet kuro pradejo imti virs 10ltr. iseme ir isarde :). rado toj dezutej tik viena varzuke ;D. kaip suprantu padidino tik kuro kieki ir nieko daugiau, jokiu kitu parametru nekoregavo. taip kad neapsigauk.
Alfa Romeo 166 2,4 jtd. remontuoju pats.

Neprisijungęs liuduks

Ats: AR 156: chiptuning iš ebay
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2014-12-27 19:59 »
Vizualiai tas OBDII yra tas kuris veikia.
Kaip suprantu softo: torgue negausi, o dar klausimas kaip anas su alfa veiks, (čia labiau kalbu apie error šifravimą ir aprašymą) bet fiatecuscan veiks su leptopu per BlueT

Kaži ar NO name dėžutė už 70$ gali kažką veikt.
Kad, dėžės iš principo, veikia čia faktas, pvz BMW M divizija, būtent tokiu būdų ir daro korekcijas, nelysdami į pačius kompus. Tačiau gera dežė kainuoja kur kas daugiau, pliusas aišku akivaizdus tame, kad gali bet kada atjungt ir pasidaryt normalią diagnostiką (kalbu apie parametrus) prireikus, priedo įmanomas reguliavimas, ir ECO afr į POWER + kalmaras :)

ir joks čia chipas, chipas tai microschema (vienas iš flash'u kompe su kuro/oro ir tt parametrais) pakankamai populiarus tojotuose, kai sukeičiama su jau perrašytu.
Galiu klyst lyg Angel Tuning (Britanija) siuntinėja. Patikrintas produktas Alfoms (AlfaOwner)




P.S. Visiems linksmų švenčių !
« Paskutinį kartą keitė: 2014-12-27 20:10 sukūrė liuduks »
Yra:   GT V6
buvo: 156 SW 2.0

Neprisijungęs Dancius

  • Veteranas
  • *****
  • Įrašai: 4383
  • Karma: +6/-5
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 156: chiptuning iš ebay
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2014-12-27 21:10 »
Liuduks, tavo sitie ikelti fotkese autodeltose duoda max 5 ag jai nekisti nagai i vidurius,bet jai normalus autodelta tai ten puse motoro nera stock ir dedama korekcija ecu. Cia gal koks zazas daugiau galetu papasakot,nors kiek atsimenu lyg Indrajos ex 75 buvo cipuota taip.
AR159 2.0 jtdm Ti

Neprisijungęs liuduks

Ats: AR 156: chiptuning iš ebay
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2014-12-28 17:19 »
Dančiau, nežinai - nerašyk, o foto čia tik vizual supratimui.

Tokius 3 chipus flashinius rasi bet kuriame ECU, jį atsidaręs

Gali važiuot pas Galingą ar kitą, kad per OD2II perrašytų
Gali nusipirkt jau perrašyta chipą (microshemą) ir jį persilituot
Rezultatas tas pats (jei korekcijos vienodos)

Seniau iki OBD2 (EOBD) paplitimo ir įrangos/softo atsiradimo, būtent mechaniškai sukeičiant chipus ir buvo "chipuojama", net šiai dienai prie kai kurių kompų per obd2 neina prisijungt korekcijom, plius visą laiką atsiranda totaliai naujų kompų, kuriems nėra įrangos. Sprendimas išlupt mikroscemą, ir ją tiesiogiai jungt prie vadinamo stendo ir koreguot.

Galų gale, net per OBDII real time korekcijos yra neįmanomos (būtent tam naudajami programuojami kompai).
O procesas atrodo maždaug taip:
1. nuskaitai ką turi...
2. koreguoji ir išsaugai korekcijas. (naujas "failas")
3. perrašai seną, nauju.

Dančiau, dabar tu man pasakyk, koks skirtumas, ar perrašyt ar tiesiog perlituot jau perrašytą ?  ;D
Yra:   GT V6
buvo: 156 SW 2.0

Neprisijungęs Dancius

  • Veteranas
  • *****
  • Įrašai: 4383
  • Karma: +6/-5
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 156: chiptuning iš ebay
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2014-12-30 07:24 »
Dančiau, nežinai - nerašyk, o foto čia tik vizual supratimui.

Tokius 3 chipus flashinius rasi bet kuriame ECU, jį atsidaręs

Gali važiuot pas Galingą ar kitą, kad per OD2II perrašytų
Gali nusipirkt jau perrašyta chipą (microshemą) ir jį persilituot
Rezultatas tas pats (jei korekcijos vienodos)

Seniau iki OBD2 (EOBD) paplitimo ir įrangos/softo atsiradimo, būtent mechaniškai sukeičiant chipus ir buvo "chipuojama", net šiai dienai prie kai kurių kompų per obd2 neina prisijungt korekcijom, plius visą laiką atsiranda totaliai naujų kompų, kuriems nėra įrangos. Sprendimas išlupt mikroscemą, ir ją tiesiogiai jungt prie vadinamo stendo ir koreguot.

Galų gale, net per OBDII real time korekcijos yra neįmanomos (būtent tam naudajami programuojami kompai).
O procesas atrodo maždaug taip:
1. nuskaitai ką turi...
2. koreguoji ir išsaugai korekcijas. (naujas "failas")
3. perrašai seną, nauju.

Dančiau, dabar tu man pasakyk, koks skirtumas, ar perrašyt ar tiesiog perlituot jau perrašytą ?  ;D

tai as ir rasau,kad atmosferiniam  motorui tas cipas   nieko apciuopiamo neduoda. Turbavykui dyzeliui ar benzui su komp. valdymu nauda tikrai yra, pats turejau saab 9-3 ir dariaus programos korekcija tad efekta zinau.
AR159 2.0 jtdm Ti

Neprisijungęs Ovis

  • Jaunuolis
  • **
  • Įrašai: 135
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 156: chiptuning iš ebay
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2015-01-31 23:47 »
Vizualiai tas OBDII yra tas kuris veikia.
Kaip suprantu softo: torgue negausi, o dar klausimas kaip anas su alfa veiks, (čia labiau kalbu apie error šifravimą ir aprašymą) bet fiatecuscan veiks su leptopu per BlueT
Turiu parsisiuntęs iš anksčiau BT OBD2 skanerį ir kažkada androidui Torque nusipirkau už dolerį per akciją. Bent jau ant 2.4jtd 103kw klaidų nemato. Mato parametrus gyvai, tačiau klaidingai. Pvz. apsukos ank kokių 200 mažesnės, temperatūros nesamoningos ir t.t. be to nėra jokių papildomų testų, kaip pakaitinimo žvakėm ar dar kąm.

Neprisijungęs Dancius

  • Veteranas
  • *****
  • Įrašai: 4383
  • Karma: +6/-5
    • Žiūrėti profilį
Ats: AR 156: chiptuning iš ebay
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2015-02-01 09:01 »
Ovis jai sitie kinietiski bt obd2 skaneriai viska rodytu ir testuotu tai visi ji.turetu. Pasizaidimui tinka,bet ne prie visu jungiasi.
« Paskutinį kartą keitė: 2015-02-01 11:37 sukūrė PiPPas »
AR159 2.0 jtdm Ti